Reiser til Calvia

Calvia ligger ved foten av Tramuntana-fjellene på det vestlige Mallorca. På tross av at byen ligger mindre enn en halvtime med bil fra flyplassen og har en rekke av øyas mest kjente badebyer i nærheten, har Calvia klart å bevare mye av sin opprinnelige landsbyatmosfære og sine stolte tradisjoner.

Calvia ble grunnlagt allerede i 1249, lenge før turistene startet å reise til Mallorca på ferie. Selv om turismen også her i baklandet har stor betydning for lokaløkonomien, vil du stadig fornemme byens dype historiske røtter.

Få kilometer fra Calvia ligger livlige badebyer som Magaluf og Palma Nova, der du kan besøke vakre sandstrender og utforske et allsidig utvalg av restauranter og - ikke minst - nattelivet. I Calvia er tempoet roligere og perfekt for deg som ønsker en mer autentisk mallorcansk reiseopplevelse.

Strendene langs kysten ligger kun noen få minutter vekk med bil og byr på utmerkede badesteder. I de nærliggende Tramuntana-fjellene kan du utforske tallrike naturskjønne vandre- og sykkelruter av ulik lengde og vanskelighetsgrad. 

Et mer autentisk Mallorca

Som reisemål er Calvia med andre ord perfekt til deg som ønsker å kombinere avslappende strandliv med aktive opplevelser og sightseeing. Den sentrale beliggenheten gjør Calvia til et perfekt utgangspunkt for korte og lange utflukter, men Calvia har i seg selv blitt et yndet utfluktsmål for besøkende fra badebyene som ønsker å oppleve mer av det genuine Mallorca.

Hvis du reiser til Calvia bør du sette av tid til å utforske byens severdigheter, herunder kirken Sant Joan Baptista, som står oppført på restene etter et tempel som stammer fra det 13. århundre. På vandring omkring i byens gater vil du tydelig fornemme hvordan det først og fremst er lokalbefolkningen som preget bylivet. Dette kan du for eksempel oppleve på det ukentlige markedet som finner sted på mandag.

Lokalbefolkningen kan du også møte på de få, men gode spisestedene i byen, som serverer tradisjonelle, mallorcanske matretter. På den familieeide Meson Ca’n Torrat serveres store matretter og viner til en rimelig penge, og resturanten tiltrekker seg gjester fra hele området.

På de små, men velassorterte supermarkedene kan du handle de fleste daglige fornødenheter, men utover dette finnes det ikke mange butikker i Calvia. Samtidig er det verken langt å reise til hovedbyen Palma eller nærliggende badebyene, der du finner mange butikker.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Calvia

Populære hoteller i Calvia

Spania, Mallorca, Calvia
9,4
Fantastisk
169 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 6.4 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Calvia
9,5
Fantastisk
202 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 36 km
  • Nærmeste strand: ca. 8 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Mallorca, Illetas
9,0
Fantastisk
1447 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)