Reiser til Alaro

Alaro ligger ved foten av Tramuntana-fjellene som reiser seg mot nord og inviterer til eventyr til fots eller på sykkel. Men det er ikke kun friluftsentusiester som reiser til Alaro. Den sjarmerende landsbyen er også et godt reisemål for deg som vil oppleve en mer autentisk og fredelig del av Mallorca enn den man typisk opplever nede ved kystens badebyer. Det til tross for at det bare tar en halvtimes kjøring ned hit fra Palma Flyplass.

Aktiv ferie for livsnytere

Drømmer du om en ordentlig livsnyterferie på Mallorca, vil det også telle på plussiden at du i Alaro har noen av øyas mest anerkjente vingårder innenfor kort rekkevidde. På en reise til Alaro kan du derfor lett kombinere en aktiv ferie med sykling eller vandring med mer avslappende opplevelser som f.eks. vinsmaking på diverse vingårder. 

Sin forholdsvis begrenset størrelse tatt i betraktning har du i Alaro mange gode resturanter å velge mellom. Det kan f.eks. varmt anbefales å kjøre en kort tur ut av byen opp i fjellene for å besøke den rustikke resturanten Es Verger, som er kjent på hele Mallorca for sine supermøre, langtidsstekte Paletilla de cordero (lammeskuldre).

Spar evt. appetitten din til det lekre lamme ved først å vandre en tur videre fra parkeringsplassen opp via fjellet til Castell d`Alarò, som stammer fra det 15. århundre. Avsetter du 2-3 timer til turen vil du også ha god tid til å nyte vakre utsikter underveis. Vil du heller bli nede i byen, er det også et ganske godt utvalg av resturanter og kafeer omkring hovedtorget og i de omkringliggende gatene. 

Det er nettopp rundt torget i Alaro at både besøkende og lokale søker hit på kvelden for å nyte et måltid og stemning. Vil du merke byens liv kan det også anbefales å besøke det ukentlige markedet om lørdagen hvor du kan kjøpe frisk frukt og grønt eller kanskje finne et unike souvinrer. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Alaro