Reiser til La Gomera

La Gomera har et mild og varmt klima med en behagelig gjennomsnittstemperatur på 22 grader hele året rundt. Det lokale turistkontoret mener selv at øya har «det beste klimaet» i verden. Den nest minste av Kanariøyene, som ligger kun en kort båttur fra Tenerife, er uten tvil et innbydende reisemål året rundt. 

La Gomera, som har rundt 22 500 fastboende, er klassifisert som et UNESCO-biosfærereservat, og mange unike naturopplevelser venter deg på en tur til La Gomera. Denne lille vulkanøya rummer blant annet en av Europas siste urskoger i Garajonay nasjonalpark, som dekker rundt 10 prosent av øyas areal. I skogen, som hovedsakelig består av treplanter av laurbærfamilien, vil du føle deg hensatt til en tid lenge før mennesket satte sine føtter på øya. 

Aktiv ferie i storslått natur

Den berømte nasjonalparken er imidlertid bare ett av mange vakre naturområder du kan utforske på turen til La Gomera. Rundt øya ligger det over 650 kilometer med merkede turstier. De vil lede deg både gjennom vakker uberørt natur og sjarmerende, hvitkalkede landsbyer omgitt av skråninger med terrasser og palmelunder. Både til fots og med bil kan du stoppe ved en rekke spektakulære utsiktspunkter, hvorfra du kan nyte en vakker utsikt over fjelltoppene mot det asurblå Atlanterhavet.

En tur til La Gomera byr ikke bare på uforglemmelige naturopplevelser på land. Havet rundt øya er også fullt av liv, og det er ikke uvanlig å se både delfiner og hvaler fra innlandet. Fra Vueltas ved Valle Gran Rey og i perioder også fra Playa de Santiago er det i tillegg mulighet for å dra på hvalsafari med sjanse til å komme enda nærmere havgigantene. 

I tillegg til hvalsafari har du på en tur til La Gomera også mange andre muligheter til å være aktiv. Flere av de mange turstiene egner seg også for terrengsykkelturer, på samme måte som du kan teste kondisjonen på en racersykkel på de svingete fjellveiene. Er du ute etter et enda større adrenalinrush, kan du også prøve deg på klatring, paragliding eller rappellering.

Strender ved La Gomera

Reiser du til La Gomera bør du selvfølgelig også ta deg god tid til å nyte øyas strender. Her er det mange muligheter for å være aktiv med vannsport med alt fra paddleboarding til dykking. I det klare vannet er sikten opptil 30 meter, så du har gode muligheter til å beundre de mange fargerike fiskene. Hvis du er heldig kan du se en av havskilpaddene som ofte legger veien forbi Kanariøyene.

Hvis du bare ønsker å døse av på stranden er La Gomera også det perfekte reisemålet. Mange av øyas mørke lavastrender ligger i uberørte viker ved foten av bratte klipper. Ønsker du restauranter og andre fasiliteter innen kort avstand, kan du også slå deg ned på den vakre stranden ved San Sebastián på østkysten. Det var forresten i denne vakre hovedstaden Christoffer Columbus tok sitt siste stopp på veien over Atlanterhavet for å oppdage Amerika i år 1492.

Du finner et stort utvalg av pakketurer til La Gomera i søkemotoren her på Solfaktor.no. Ønsker du å oppleve mer av skjærgården er det opplagt å kombinere med et opphold på den større naboøya Tenerife. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller på La Gomera

Populære hoteller på La Gomera

Spania, La Gomera, San Sebastian
  • Nærmeste flyplass: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, La Gomera, Valle Gran Rey
  • Nærmeste flyplass: 44 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, La Gomera, San Sebastian
  • Nærmeste flyplass: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi