Reiser til Tenerife

Tenerife er den største av de syv Kanariøyene, både i areal og befolkning. Her er det et behagelig, mildt klima året rundt, og en unik og variert natur. I tillegg finner du Teide, som er Spanias høyeste fjell, på øya.

Natur og klima på Tenerife

Det bor omtrent 900 000 mennesker på Tenerife, og hvert år besøker over fem millioner turister øya. Du kan fly til Tenerife Norte, som er flyplassen nord på øya, eller til Tenerife Sur, som er flyplassen sør på øya. Den sørlige flyplassen er den største, mens den nordre flyplassen ligger nærmest øyas hovedstad, som er Santa Cruz de Tenerife.

Generelt er øya kjent for sine milde somre og relativt varme vintre, med sol stort sett hele året. Øyas unike natur gjør at været kan være svært ulikt i forskjellige områder. Det er for eksempel mulig å leke i snøen på Spanias høyeste fjell på morgenen, for så å avslutte dagen med soling og bading på sørkysten.

Tenerife har en unik og mangfoldig natur. Langs kysten i nord er det klippelandskap, med små bukter dekket av mørk lavasand. I sør er det ofte noe varmere temperatur, og mindre nedbør enn nord på øya. Fra sandstrendene langs kysten i nord kan du kjøre gjennom jordbruksområder og skogsterreng. Det er strender, fjell, naturreservater og nasjonalparker på øya.

Attraksjoner og opplevelser

Du finner også Spanias høyeste fjell på øya. Teide, som fjellet heter, er 3718 moh., og faktisk også verdens tredje største vulkan. Landskapet rundt Teide er stedvis preget av fortsatt vulkansk aktivitet. Området rundt fjellet kan se ut som et månelandskap. Lengst i sør skråner øya ut i et flatere landskap med små og store strender.

Tenerife byr på sjarmerende landsbyer og bortgjemte strender. For eksempel kan man besøke Tejita-stranden på sørøst-siden av øya. Stranden er én kilometer lang og har fin, brun sand. Stranden ligger et stykke unna byene på øya, så her får man som oftest være i fred.

Ønsker du å oppleve mer enn sol og strand mens du er på Tenerife har du flere valgmuligheter. Det er golfbaner, nasjonalparker og fine turområder på øya. For eksempel kan du dra på byvandring i La Orotavas gamleby. Byen ble grunnlagt på 1500-tallet, og er en historisk skatt. Her finner du også et bredt utvalg av butikker og kafeer.

Ferie på Tenerife

Tenerife er den største og mest folkerike av de syv kanariske øyene. Øya er et populært reisemål som hvert år tiltrekker seg mange turister, som blant annet reiser hit for å nyte de fantastisk vakre strendene og et livlig nattliv. Book en ferie på Tenerife med Solfaktor i dag!

De fleste som reiser på ferie til Tenerife kommer først og fremst for å slappe av og nyte livet på de fabelaktige strendene. Men øya, som er et UNESCO-biosfærereservat, har mye mer å tilby. Den største attraksjonen, bortsett fra strendene, er Spanias høyeste vulkan, Teide. Dette er en 3718 meter høy aktiv vulkan, som utgjør et omdreiningspunkt for en enorm nasjonalpark. Du kan ta en heis opp til toppen på bare 10 minutter, og fra toppen kan du miste pusten over de storslåtte panormautsiktene over hele øya. Du kan også miste pusten noe tidligere, dersom du velger å gå hele veien til toppen. Gåturen tar mellom 4,5 og 5 timer, og de fleste velger å dra avsted tidlig om morgenen, slik at de kan nyte synet av soloppgangen fra vulkanen. Turen ned igjen tar cirka 3 timer hvis du går hele veien; med andre ord er dette er et dagsprosjekt, men samtidig en stor og uforglemmelig opplevelse. 

Du kan også oppleve Tenerifes naturrikdom ved å svømme i naturlige bassenger nær den sjarmerende, lille byen Garachico, som er et veldig populært sted å dra til på dagstur. Du kan også besøke den perfekt bevarte, historiske hovedstaden La Laguna med sine spennende butikker og tapasresturanter som venter på at du skal komme innom for å shoppe og utforske matfatet. 

Hvis du gjerne vil bevege deg litt vekk fra de mest fortettede mengdene av feriegjester og utforske et ekte paradis på den mystiske vulkanøya, bør du besøke Anaga-fjellene. Der kan du vandre på spennende og vakre ruter. Tenerife har også én av Europas morsomste og største temaparker, Siam Park, og i Loro Park kan du se delfinshows og en enorm samling papegøyer. Delfiner og hvaler samles i vannet omkring den sørlige delen av øya, og du kan dra på båttur for å oppleve disse fantastiske dyrene i deres naturlige habitat. Det krystallklare vannet er som skapt for snorkling og dykking, og under havoverflaten lever det drøssevis av sære og vakre vesener og planter, som definitivt vil fascinere deg. 

De unike svarte og gyldne strendene 

Tenerife er verdensberømt for sin naturlige, vulkanske sand. Særlig på de nordlige delene av øya finner du unike strender. For eksempel kan du besøke Playa Jardin (Havstranden), som ligger i Puerto de la Cruz og ble designet av den kanariske arkitekten og kunstneren Cèsar Manrique. Stranden er flankert av vidunderlige, botaniske hager. Opplevelsen blir enda mer storslått av at den mektige vulkanen Teide tårner seg opp i bakgrunnen.

Den vakre stranden Playa de la Terresitas i Santa Cruz er så vakker at den har blitt et populært postkortmotiv. På denne stranden kan du slappe av i gylden sand i skyggen av palmetrær og samtidig nyte utsikten mot fjellene i bakgrunnen. Den gylne sanden blir ikke like varm i løpet av dagen som den svarte sanden på mange andre strender på Tenerife. Til tross for dette bør du huske å medbringe badesandaler. 

På øya finnes også villere strender som krever en gåtur, men som absolutt er verdt et besøk. For eksempel ligger La Tejita i nærheten av El Mèdano, og den vakre, svarte sandbukten El Bollullo ligger en halvtime fra Puerto de la Cruz. Sistnevnte kan du nå ved å vandre gjennom bananplantasjer.  

Costa Adeje på Tenerifes sørkyst ligger lange, familievennlige strender, og i Los Cristianos ligger livlige Playa las Vistas, som byr på mange resturanter og barer. 

Hopp på et fly og få timer etter din avgang fra Norge befinner du deg plutselig på den fantastiske, subtropiske øya Tenerife. En liten, men perfekt formet øy like utenfor Marokkos kyst. Selv om øya som sagt ikke er stor, byr den på et utvalg av muligheter, uansett om du er ute etter å feste hele natten med dine venner, spasere over den vulkanske Teide Nasjonalpark, sole deg på en strand med svart sand eller utforske eldgamle fiskerlandsbyer og havner. 

Tenerifes klima er vanskelig å slå. Solskinn året rundt, som tempereres av en behagelig Atlanterhavsbris. Dessuten kan du forvente noen av de vakreste landskapene i hele Europa. Det er virkelig et ideelt sted å reise på ferie, for utover alt som allerede er nevnt, er det mange lekre og fine hotell, hvor du får god service og har alle de fasilitetene du måtte ønske deg. Gled deg til et kanarisk eventyr på Tenerife. 

Tenerife er alltid en ferie verdt og spesielt i de kalde vintermånedene her hjemme i Norge. Opplev Tenerife på de kanariske øyene med Solfaktor. Vi er spesialister på reiser til Tenerife hvor du bor på nøye utvalgte hotell på din ferie. 

Reisemål på Tenerife

Populære hoteller på Tenerife

Spania, Kanariøyene, Tenerife, Costa Adeje
  • Nærmeste flyplass: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 650 m
  • Svømmebasseng
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Costa Adeje
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng
Spania, Kanariøyene, Tenerife, Chayofa
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 5.2 km
  • Svømmebasseng


Slik booker du en billig ferie på Tenerife med Solfaktor

Hos Solfaktor er vi eksperter på reiser til Kanariøyene, og vi har vært nordmenns foretrukne partner siden 1999 med det beste utvalget av hoteller, ferieboliger og leiligheter i denne fantastiske øygruppen. Reis med oss på en deilig ferie på Tenerife; vi har valgt ut øyas beste hoteller og ferieboliger til deg, slik at du kan konsentrere deg om å slappe av og nyte friheten. Du velger selv om du kun ønsker å booke hotell eller om du vil booke en pakkereise med fly inkludert fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand. Legg inn dine foretrukne reisedatoer i søkemaskinen her på siden, så finner vi enkelt de beste prisene på håndplukkede hoteller på Tenerife, som alle har gode anmeldelser.

Nyt lekre og varierte måltider

Som du sikkert forventer deg av en populær reisedestinasjon, byr Tenerife på et kjøkken med mat fra hele verden. Det finnes også noe for ethvert budsjett, og uansett hva du har lyst på og hvor mye penger du kan (eller vil) bruke vil du ha en overflod av muligheter hvis du velger å spise ute på Tenerife. 

Du bør heller ikke gå glipp av å smake på den unike, lokale maten, som er påvirket av spansk, afrikansk og karibisk cuisine. Fisk og skalldyr dominerer selvfølgelig mange av de lokale menyene, ikke minst papegøyefisk, tunfisk og klumpfisk. Disse serveres akkompagnert av den lekre `mojo-sausen` som fås i en grønn, mild utgave og en rød, sterk utgave. Den milde, grønne sausen er laget med koriander, mens den røde prikker litt mer på tungen. Andre klassiske retter inkluderer `puchero Canario`, som er en lekker suppe som er laget av mye mais, grønnsaker og kjøtt. Du kan også smake på den overdådige fiskestuingen `cazuela de pescado`. Begge har fått deres tykke, lekre konsistens ved hjelp av `gofio`, en allsidig, lokal kornsort, som finnes i de mange tradisjonelle matoppskriftene fra øya. 

Når du har spist deg mett på en velsmakende hovedrett kan du prøve `frangello` til dessert. Den er smakfull, enkel og tilberedt med melk, sitron, mandler og kanel. Når du er på ferie på Tenerife må du ikke gå glipp av de lokale ostene, som typisk lages på fàre- eller geitemelk. De er kremete, smakfulle og virkelig smakfulle. 

Nattlivet på Tenerife 

Den mest kjente resorten for deg som vil ut og nyte nattelivet på Tenerife er Playa de las Amèricas, tett etterfulgt av Los Cristianos. Begge stedene kan vise til et stort utvalg av barer og klubber som kan underholde deg i godt selskap til langt ut på natten. Du kan finne alt fra temapubber til mer glamourøse strandklubber.

Costa Adeje har stilige cocktailbarer og resturanter som ønsker et litt penere kledd publikum velkommen. Det er også her du kan oppleve den fantastiske festivalen `I Love Music`, som normalt avholdes i løpet av april måned. På festivalen kan du høre verdensberømte musikere og DJ`s. Hvis du vil feste med lokalbefolkningen kan du besøke Puerto de la Cruz, universitetsbyen La Laguna eller øyas hovedstad Santa Cruz. Samtidig bør du ikke forvente at det skjer mye i barene før midnatt. 

Aktiv ferie

En ferie på Tenerife er ikke vanskelig å fylle med adrenalin. Uavhengig av hvorvidt du vil besøke det ujevne og mystiske vulkanske terrenget på en firhjulet motorsykkel, stå på vannski, dra på eventyr med en jeep, vandre i fjellene eller spille paintball finnes drøssevis med action og fantastiske opplevelser. 

For eksempel trenger du ikke å dra til den dype jungelen på det afrikanske kontinentet for å delta på safari. Du kan bare reise til Tenerife og hoppe ombord på en jeep som kjører deg rundt i fjellene bak Playa de las Amèricas. Dersom du virkelig vil smake på hvor vill øyas natur faktisk er, kan du sitte på åpen jeep gjennom Teide Nationalpark. Du ender ved fjellets topp, hvor du kan nyte en storslått utsikt over hele den vakre øya. 

Hvis du ønsker en litt annerledes opplevelse kan du spise middag i Castillo San Miguel i Garachio, hvor du med jevne mellomrom kan oppleve rideturneringer og kamphandlinger mellom mange overbevisende "riddere" som er kledd i skinnende rustinger. 

Kulturlivet 

Øya Tenerife er rik på historie og kultur, og hele øya er blitt utnevnt til biosfærereservat av UNESCO på grunn av det unike landskapet som preger stedet.  

Utforsk La Lagunas historie; dette er en by som ble etablert i det 16. århundre og som er fylt med bemerkelsesverdige bygninger, inkludert katedralen og Magistratens bolig, som i dag er et rådhus. Blant byens museer finner du det fascinerende museet som dekker Tenerifes historie og det moderne museet som viser vitenskap og kosmos. 

Ikke mye er igjen fra Guancho-kulturen, som preget Tenerife før øya ble erobret av spanjolene, men du kan besøke `Guanchoernes Grotte` som ligger tett på Icod de los Vinos. Dette var en gang i tiden en del av en liten landsby som ble etablert så langt tilbake som rundt år 600. før Kristus. Guancho-kulturen lever fortsatt i Tenerifes lokale cuisine og i noen av de tradisjonelle spillene og sportsgrenene som man fortsatt holder høyt i landsbyene, blant annet steinkasting, stavkamp og vogntrekking. 

Tenerife er i moderne tid blitt et stort sentrum for kultur, og øyas nåværende hovedstad Santa Cruz er hjemsted for Auditorio de Tenerife, som ble designet av stjernearkitekten Santiago Calatrava. Den imponerende bygningen er inspirert av operahuset i Sydney, og her kan du oppleve et imponerende program med musikk, opera, teater og dans. I Santa Cruz kan de også skryte av Tenerifes Espacio de las Artes (TEA), som med jevne mellomrom stiller ut førsteklasses kunst. 

Karneval på Tenerife 

Til tross for at de færreste er klare over det er Santa Cruz på Tenerife er byen som går for for å ha det største karnevalet i Europa. Hvis du vil oppleve denne kjempefesten, som finner sted i perioden 2. til 13. mars, er det en god idé å bestille din reise i god tid ettersom at folk valfarter til Tenerife fra hele verden for å delta på karnevalet. 

Selv om karnevalet ikke kan sammenlignes med det verdensberømte karnevalet i Rio de Janeiro i Brasil, er det en stor opplevelse som jeg selv har deltatt på de siste to årene. Du kan se mange filmer fra karnevalet på Tenerife på YouTube

Lokal transport 

Det finnes et nettverk av bussruter som dekker det meste av øya, og bussene kjører regelmessig. Den enkleste måten å komme seg rundt på Tenerife, inkludert ut til de mer avsidesliggende stedene, er med leiebil. En tur rundt på øya i bil er i seg selv en stor opplevelse. Kjøringen på fjellveiene krever konsentrasjon, men man belønnes til gjengjeld med storslått utsikt. 

Benytt søkemaskinen til å søke blant våre håndplukkede hoteller på Kanariøyene. Kombinér hotell med en flybillett med rutefly fra Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand eller Stavanger og suppler eventuelt med en leiebil. Alt dette får du som én samlet pakkereise til Tenerife, som er sikret av Reisegarantifondet. Slik er ferier med Solfaktor.

>> Les også om restplasser til Tenerife

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her