Reiser til San Cristobal de la Laguna

Besøke den historiske byen San Cristobal de la Laguna på Tenerife i Spania. Her kan du oppleve rik historie, yrende kulturliv og flotte naturopplevelser. Bestill en billig reise til San Cristobal de la Laguna med Solfaktor!

San Cristobal de la Laguna som reisemål

San Cristobal de la Laguna, ofte bare kalt La Laguna, er et feriested på øya TenerifeKanariøyene i Spania. Byen ligger nordøst på øya i innlandet og er Tenerife sin nest største by. Det er et attraktivt reisemål både for par, barnefamilier og vennegrupper som ønsker å oppleve historiske severdigheter i naturskjønne omgivelser.

Attraksjoner og aktiviteter i San Cristobal de la Laguna

Det er mange historiske og kulturelle begivenheter å oppleve på ferie i San Cristobal de la Laguna. Byens historiske sentrum står på UNESCOs verdensarvliste og er kjent for sin vel bevarte arkitektur fra kolonitiden. Her ligger Universidad de La Laguna, som er et av de eldste universitetene i Spania og en viktig del av byens kulturelle identitet. Et annet høydepunkt i San Cristobal de la Laguna er Nuestra Señora de los Remedios-katedralen, med imponerende arkitektur fra barokktiden. Den er et viktig religiøst og kulturelt samlingspunkt som dominerer bybildet. Du finner også mange museer i byen som Museo de Historia de Tenerife, hvor du får innblikk i øyas historie og Kanariøyene generelt.
Det er også gode muligheter for aktiv ferie i San Cristobal de la Laguna. Det er mange områder i nærheten av byen, blant annet Anaga Rural Park, som tilbyr flotte turstier og flott utsikt over det frodige landskapet og Atlanterhavet.

Strandlivet på Kanariøyene er også verdt å oppleve på ferie til San Cristobal de la Laguna. Den nærmeste stranden er Playa de las Teresitas, som ligger omtrent 20 kilometer nordøst for byen. Her kan hele familien nyte strandliv i flotte omgivelser. Stranden er kjent for gyllen sand importert fra Sahara-ørkenen som skaper spektakulær kontrast til det asurblå Atlanterhavet.

Når er det best å reise til San Cristobal de la Laguna?

Kanariøyene byr på et behagelig klima året rundt med varme somre og milde vintre. Det gjør at mange nordmenn drar til Spania sin sørligste øygruppe for et avbrekk fra vinteren. Fra desember til mars er det flest turister som besøker Tenerife, og temperaturene ligger rundt 20 grader med stabilt vær. Merk at San Cristobal de la Laguna er noe mer utsatt for regn enn sørlige feriesteder på Tenerife. Det gir imidlertid mer frodig natur og dyreliv, og det er en flott periode for både sightseeing og naturopplevelser. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene kan du besøke Kanariøyene på våren eller høsten. Det er fortsatt behagelige temperaturer som lar deg kombinere strandliv med utendørsaktiviteter. På sommeren er det også mange som besøker Kanariøyene, spesielt de som søker sol og bad. Det er verdt å merke at som innlandsby kan San Cristobal de la Laguna oppleve ganske høye temperaturer i denne perioden, ofte over 30 grader, og klima er tørt i forhold til resten av året.

Matopplevelser og uteliv i San Cristobal de la Laguna

Spania sin matkultur er godt representert blant restaurantene i San Cristobal de la Laguna. Her finner du mange tapasbarer som serverer enkle dele-retter med lokale råvarer som oster og skinker. I tillegg finner du mange spisesteder med fokus på sjømat som ofte er fanget samme dag og tilberedt på lokal vis. Du kan smake kanariske spesialiteter på flere restauranter, og byen byr også på et utvalg spisesteder som serverer internasjonale retter. I San Cristobal de la Laguna finner du både hyggelige tavernaer med en uformell atmosfære og elegante restauranter med mer formell stemning.

San Cristobal de la Laguna har et livlig og variert uteliv som tiltrekker seg mange festglade turister, spesielt i høysesongen. Byen tilbyr et godt utvalg av barer, puber, og nattklubber som passer for enhver smak og anledning. Enten du vil avslutte kvelden med et glass vin i en rolig atmosfære eller ønsker fest og moro til de sene nattetimer.

Fly og hotell i San Cristobal de la Laguna

Å komme seg til fra Norge til San Cristobal de la Laguna på Tenerife er svært enkelt. Det går direktefly fra Oslo Gardermoen til Tenerife Reina Sofia flyplass (TFS) året rundt, og flyturen fra Oslo Gardermoen tar ca 5 timer og 40 minutter. I vintersesong går det også direktefly fra de andre største byene i Norge. Fra flyplassen Tenerife Reina Sofia er det ca 65 km til San Cristobal de la Laguna. Du kan ta taxi fra flyplassen og du finner holdeplass rett utenfor ankomsthallen og turen tar vanligvis rundt 50-60 minutter, avhengig av trafikken. Et rimeligere alternativ er å ta buss direkte fra flyplassen til San Cristobal de la Laguna. Ønsker du mer frihet til å utforske Tenerife på egen hånd er leiebil et godt alternativ.

San Cristóbal de La Laguna har gode overnattingsmuligheter for ethvert budsjett. Her finner du både store all-inclusive hoteller, små boutique-hoteller og sjarmerende ferieleiligheter og feriehus til leie. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til San Cristobal de la Laguna og Tenerife!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i San Cristobal de la Laguna