Reiser til La Caleta

La Caleta er en liten og sjarmerende fiskerlandsby på sørvestkysten av Tenerife. Byen er kjent for sine pittoreske gater, deilige strender og sin rike kultur. Det er et ideelt reisemål for de som er ute etter en avslappende ferie, men også ønsker å oppleve en autentisk og tradisjonell spansk by.

I selve La Caleta er det en liten strand med grov sand og steiner, hvorfra du kan ta en dukkert i det asurblå havet. Det er også flere og større strender på sørsiden av byen mot det populære ferieområdet Costa Adeje, hvor du kan nyte avslappende stunder ved vannet.

I dag blir turisme sakte mer og mer viktig for økonomien i den lille, tradisjonelle fiskebyen. Men den opprinnelige sjelen til byen har ikke forsvunnet. Dermed er det mange restauranter langs den fine kystpromenaden hvor du kan nyte fersk fisk og andre lokale delikatesser. La Caleta har faktisk blitt kjent for å ha noen av de beste fiskerestaurantene på Tenerife.

Hvis du har lyst på en mer livlig kveld ute enn du finner i barene på La Caleta, i tillegg til nevnte Costa Adeje, er det heller ikke langt til større feriebyer som Playa de las Americas og Los Cristianos.

Det er noen shoppingmuligheter i La Caleta. Hvis du trenger å handle, kan du få det meste i byens minimarkeder. Hvis du ønsker å handle for fornøyelse er dette mulig, men det er flere butikker å velge mellom i disse nærliggende, mer turistifiserte nabobyene. Det er god offentlig transport hvis du ikke har leid en bil for ferien.

Attraksjoner og utfluktsmål

Det er en selvfølge å bestille en av de billige turene til La Caleta her på Solfaktor, hvis du vil bo i litt fredeligere omgivelser enn det er typisk i de større feriebyene. Samtidig har du imidlertid et godt utvalg av attraksjoner innen rekkevidde.

En av de mest kjente attraksjonene i La Caleta er det store golfferiestedet Costa Adeje Golf, som ligger like utenfor byen. Det er en imponerende 27-hulls golfbane designet av den anerkjente golfspilleren Severiano Ballesteros. Her kan du leke med fin utsikt over Atlanterhavet og fjellene. Det er en unik golfopplevelse for både nybegynnere og erfarne spillere. Dette er imidlertid ikke den eneste muligheten til å være aktiv på en tur til La Caleta.

Et annet spennende utfluktsalternativ på reisen er derfor å besøke Teide nasjonalpark. Det er et UNESCOs verdensarvsted og et av de mest besøkte stedene på Tenerife. Her finner du Spanias høyeste fjell, Teide, som når en høyde på 3.718 meter. Det er et flott sted å utforske det spektakulære vulkanske landskapet på en fottur og sykkeltur eller ta en taubane opp på fjellet hvor du kan nyte fantastisk utsikt over hele øya.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i La Caleta