Reiser til Guia de Isora

I luftlinje er det mindre enn fem kilometer fra Guia de Isora ut til vestkysten av Tenerife, hvor feriesteder og strender ligger som perler på en snor. Takket være sin litt tilbaketrukne beliggenhet i innlandet kan du i Guia de Isora oppleve et mer autentisk Tenerife som ikke på samme måte er preget av turisme.

I Guia de Isora har man tradisjonelt levd av jordbruk ved blant annet å dyrke tomater og bananer. I dag produseres det en rekke blomster her på de frodige jordene ved foten av Teide, Tenerifes store vulkan. Det er først og fremst mangelen på nedbør som begrenser hva man kan dyrke her. Det solrike klimaet uten mye regn er selvsagt også en av tingene som gjør Guia de Isora like attraktiv som reisemål.

Selv om det er noen få kilometer ut til havet føles kysten aldri langt unna i Guia de Isora. Byen ligger dermed i ca 580 meters høyde med god utsikt over det asurblå Atlanterhavet. Den gamle delen av byen er offisielt utpekt som en "kulturell ressurs" takket være de vakre bygningene som representerer tradisjonell, kanarisk arkitektur.

Nedover hovedveien i den nyere delen av byen er det flere restauranter, hvor du kan beundre utsikten over havet mens du nyter maten. Her finner du også en rekke butikker og supermarkeder. Litt lenger oppe i den eldre delen av byen skjuler de sjarmerende, trange gatene også enkelte restauranter og butikker. Der oppe bør du legge veien forbi den vakre kirken Iglesia de la Virgen de la Luz, omgitt av palmer og gamle laurbærtrær.

Mørke lavastrender og sjarmerende fjellbyer

Er du ute etter mer spektakulær utsikt og tradisjonelle landsbyer med hvitkalkede hus og smale, brosteinsbelagte gater, trenger du bare å bevege deg noen kilometer lenger opp mot Pico del Teide til for eksempel Chirche. Det er bare én av flere sjarmerende, tradisjonelle landsbyer som du enkelt kan utforske på en tur til Guia de Isora.

Reiser du hit midt på sommeren er det selvsagt også naturlig å ta en tur ned til kysten for å nyte strandlivet. Ved Playa San Juan, omtrent en 15-minutters kjøretur fra Guia de Isora, finner du familievennlige strender i små, lune viker. Har du bestilt leiebil er det nok av slike attraktive, mørke lavastrender å utforske langs den nærmeste kysten. Det anbefales også å kjøre de omkring 15 kilometerne til Los Gigantes, en av øyas mest populære reisemål som foruten en strand er kjent for sitt dramatiske kystlandskap.

Finn din reise til Guia de Isora i søkemotoren her på Solfaktor.no. I den finner du de beste prisene på nett på pakkereiser med både fly og hotell til Tenerife.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Guia de Isora