Reiser til Buenavista del Norte

Buenavista del Norte ligger som navnet antyder, på den nordlige delen av Tenerife med vakker utsikt over havet. Nærmere bestemt ved foten av Macizo de Tenom - de steile, grønne fjellene som denne delen av den spanske ferieøya er kjent for. Det er også spesielt disse nærliggende fjellene som gjør Buenavista til et interessant reisemål. Her er det hverken lange sandstrender eller pulserende nattklubber, men til gjengjeld en enestående, uspolert natur og masse av ro. Dette er ideelt for en avslappende ferie vekk fra hverdagens stress. 

Opplev det ekte Tenerife 

I motsetning til den sørlige delen av Tenerife, hvis landskaper er mer flate og tørre, ligger Buenavista i et området som er ideelt hvis du liker å dra på vandreturer i ferien.  Samtidig kan du i og omkring Buenavista glede deg til å oppleve autentisk spansk kultur som ikke er spolert av masseturisme. Det gjelder f.eks. på det lokale markedet som benyttes flittig av de lokale. Selvom den omkringliggende, flotte Parque Rural de Tono lokker med sin vakre natur og interessante utfluktsmål, bør du også gi deg god tid til å utforske selve Buenavista. 

På en gåtur rundt i byens gamle gater bør du som minimum legge veien forbi Plaza de los Remedios, som er et av byens samlingssteder. Det er en vakker paveljong midt på plassen som ofte brukes i forbindelse med små konserter. De karakterfulle bygningene fra det 16. og 17. århundre, som inkluderer kirken Iglesia de Nuestra Señora de los Remedio, er en resturant som gir den gamle bykjernen en spesiell atmosfære. Man fornemmer tydelig på byggestilen at de første innbyggerne kom fra Andalusia

Attraksjoner og utfluktsmål 

Havet er mer opprørt og litt kjøligere her på nordkysten enn mot sør, så det er som regel ikke her man reiser til for å slappe av ved stranden. Men det finnes flere klippe- og grusstrender innenfor rekkevidde av Buenavista hvis du trenger en dukkert. Selvom de tiltrekker seg en del liv om sommeren, er stranden ikke velegnet til reisende med barn på grunn av bølgene og den til tider sterke strømmen. 

Men det er heldigivs mye annet å se og oppleve på en reise til Buenavista del Norte i dette naturskjønne nordvestlige hjørne av Tenerife. Den rundt 10 km lange kjøreturen vest ut til Punta de Teno, øyas vestligste punkt, kan f.eks. varmt anbefales. Det er flere gode steder å besøke underveis for å nyte den vakre utsikten ut over havet og de dramatiske lavaklippene. 

Selvom Buenavista i likhet med  de andre områdene ikke er spesielt turistete sammenlignet med feriebyene på den sørligste delen av øya, er det likevel et par resturanter i byen. Det tar dessuten ikke mange minuttene å kjøre til nabobyer som  Garachico eller Los Silos, hvis du vil ha mer å velge mellom. Siden 2003 har Buenavista også hatt sin egen 18-hullers golfbane. I kanten av denne, helt nede ved havet, ligger det også et offentlig svømmeanlegg, Piscina Municipal, som utover et basseng har en sauna og en kafeteria. Gå eventuelt hit oppe fra byen via den flotte promenaden som går helt ute langs kysten. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Buenavista