Reiser til Lanzarote

Lanzarotes største severdighet er den flotte naturen og det fantastiske, vulkanske landskapet som du kan utforske enten til fots eller i bil. I tillegg kan du slappe av på de mange, behagelige strendene og besøke hyggelige fiskerlandsbyer og feriebyer med et yrende restaurant- og natteliv.

Lanzarote er en spennende øy med mange flotte strender. Tilbudet av museer, musikk, teater, golfbaner er også meget bra, så det er ingen grunn til å ligge på stranden hele dagen

Landskapet er preget av at Lanzarote er en vulkanøy med flere grotter og vulkansk slettelandskap. Besøker man nasjonalparken Timanfaya er det mange restauranter som tilbereder mat direkte på det varme fjellet. Vil man ta seg rundt på egenhånd kan man gjøre det til fots, eller hvorfor ikke leie en kamel?

Lanzarote har mange flotte strender som trekker tusenvis av turister hvert år. Tilbudet av museer, musikk, teater, golfbaner er også meget bra, så det er ingen grunn til å ligge på stranden hele dagen. Dersom du ønsker en mer aktiv ferie, så finner du flere turstier du kan utforske. Lanzarote tilbyr mange spennende utflukter, og vil man reise rundt på egen hånd så anbefales leiebil.

Ferie på Lanzarote med Solfaktor

Hele øya er omkranset av krystallklart vann, som frister med sine rullende bølger, solens spill på overflaten og en behagelig temperatur som også ønsker de varmekjære velkommen. De deilige, langstrakte strendene er fylt med gyllen sand og vil være en sikker favoritt på en reise til Lanzarote for både familier, par, barn, eldre og alle ander reisende. Uavhengig av hvorvidt du leter etter en ferie med masse action eller ønsker å lene deg tilbake og skjemme deg selv bort er Lanzarote en perfekt reisedestinasjon. Svøm i det klare vannet, utforsk den fantastiske nasjonalparken Timanfaya og slikk sol hele året rundt på denne vidunderlige, spanske øya. 

Til deg som ønsker en ferie med plass til å finne fred og ro på denne juvelen av en øy finnes et hav av leiligheter og hoteller å velge mellom, som egner seg både for familieferien og parferien. En reise til Lanzarote er den perfekte unnskyldningen for å virkelig få slappet av under den spanske solen. Her kan du velge og vrake i et bredt utvalg av ferieboliger, enten du foretrekker all inclusive, og enten besøke samtlige restauranter i lokalområdet eller lage maten selv på ditt eget kjøkken. 

Kunst, markeder og vandreturer på den naturskjønne øya

Med vulkanene i bakgrunnen og det rike utvalget av strender sier det nesten seg selv at Lanzarotes største severdigheter ligger i naturens og landskapets skjønnhet. Kanariøya kan skryte av å ha en rekke skjulte, hemmelighetsfulle bukter, storslåtte fjellandskaper og områder som er preget av den lokale kunstneren Cesar Manriques distinkte arkitektur. Manriques hjem er en severdighet i toppklasse, som du naturligvis bør få med deg. Huset er bygget inn i voldsomme klipper og fylt til randen med Manriques` kunstverk. 

Hvis du ønsker å snøre på deg turskoene, kan du glede deg til å oppleve den unike, naturlige skjønnheten i Timanfaya Nasjonalpark, som er formet av vulkanske kløfter og klippeformasjoner. Cueva de los Verdes er verdt den 45 minutters lange turen; der blir du ført ned til to kløfter langs et åtte kilometer langt lavarør som ble formet av vulkanens voldsomme krefter for 5000 år siden. 

Dersom du er av den handleglade typen, vil du utvilsomt kose deg på Teguise Market. Dette markedet er det største utendørsmarkedet på Kanariøyene, og her kan du finne unike suvenirer, kanariske blonder, håndlagde skinnvarer og lokalt fremstilte smykker som du kan kjøpe og ta med deg hjem i kofferten. Når du er ferdig med å fylle handleposene i butikkene kan du gå på spasertur gjennom markedet og suge til deg alle inntrykkene. Avslutt med en pause på en av de mange kaféene, der du kan beundre utsikten og forsyne deg av de lekre, lokale smultringene. 

Hvis du er på utkikk etter et all-inclusive hotell eller bare vil på en dagstur kan du besøke en av toppresortene i populære Costa Teguise, Playa de Los Pocillos, og naturligvis hovedstaden Arrecife. 

>> Les også om reiser til Gran Canaria
>> Les også om reiser til Tenerife

Rett utenfor Afrikas kyst mellom de pittoreske Kanariøyene ligger den fortryllende vulkanøya Lanzarote. Øya er kjent for sin spesielle naturskjønnhet, og her strekker de mystiske og vakre vulkanlandskapene seg mot horisonten. 

Det hele er omkranset av krystallklart vann, som lokker deg uti med rullende bølger, solens spill på overflaten og en behagelig temperatur, som også ønsker de varmekjære velkommen. De deilige, langstrakte strendene fylt med gyllen sand vil være en sikker favoritt på reisen til Lanzarote for både familier, par, barn, eldre og alle imellom - og uansett om du leter etter en ferie med masse action eller bare vil lene deg tilbake og skjemme deg selv bort litt, så er Lanzarote en perfekt reisedestinasjon. Svøm i det klare vannet, utforsk den fantastiske nasjonalparken Timanfaya og slikk sol hele året rundt på denne vidunderlige, spanske øya. 

Hvis du ønsker en ferie med plass til å finne fred og ro her på denne juvelen av en øy, så finnes det et hav av leiligheter og hoteller å velge mellom som egner seg både for familieferien og parferien. En reise til Lanzarote er den perfekte unnskyldningen for å virkelig få slappet av under den spanske solen, for her kan du velge mellom et bredt utvalg av ferieboliger, enten du foretrekker all inclusive, å prøve samtlige restauranter i lokalområdet, eller å lage maten selv på ditt eget kjøkken. 

Hoteller på Lanzarote

Populære hoteller på Lanzarote

Spania, Kanariøyene, Lanzarote, Arrecife
  • Nærmeste flyplass: 5 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Svømmebasseng
Spania, Kanariøyene, Lanzarote, Puerto Calero
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 6 km
  • Svømmebasseng
Spania, Kanariøyene, Lanzarote, Puerto del Carmen
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 650 m
  • Svømmebasseng


Book en billig ferie på Lanzarote med Solfaktor

Hos Solfaktor er vi eksperter på reiser til Kanariøyene, og vi har vært nordmenns foretrukne partner siden 1999. Vi har det beste utvalget av hoteller, ferieboliger og leiligheter i Sør-Europa. Reis med oss på en fantastisk ferie til Lanzarote; vi har valgt ut øyas beste hoteller og ferieboliger til deg, slik at du kan fokusere på å nyte friheten og slappe av. Du velger selv om du kun ønsker å booke overnatting eller om du vil booke en pakkereise med fly inkludert fra enten Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø eller Kristiansand. 

Når du er på ferie vil du ofte slappe av og nyte solen. Denne kombinasjonen er ikke vanskelig å oppleve på Lanzarotes strender, som forøvrig er flotte å se på. De større resort-områdene på øya har lekre sandstrender, men du kan med fordel vende snuten mot de uberørte kystene i Playa Blanca og oppleve Papagayo-strendene, som ligger på sørkysten. Denne tidligere fiskerlandsbyen er en summende bikube av aktivitet ved havnen. Området ligger litt isolert til og bugner av nydelig natur. Dersom du beveger deg litt bort fra det livlige sentrumet, vil du nærmest føle at du befinner deg på en øde øy. 

Sammen med de imponerende kystlandskapene og sofistikerte marinaene er strendene med på å sikre at ferier på Lanzarote blir akkurat så avslappende som man drømmer om. 

Det er ikke bare i sør det skjer. På Lanzarotes nordkyst finner du Caletón Blanco, som er en attraktiv rekke med bukter. De hvite sandstrendene smelter sammen og løftes til nye høyder med de varme klippebassengene i nærheten av Órzola. Her kan du bade i safirblått vann og skjemme vekk både øyne, kropp og sinn. Stedet er forøvrig som skapt for å snorkle. 

Den rolige fiskerlandsbyen Arrieta er en annen juvel på nordkysten med sin deilige strand Playa La Garita, som forøvrig er en favoritt blant øyas lokalbefolkning. 

Er du en våghals bør du besøke Famara-stranden på Lanzarotes nordvestkyst. Her befinner du deg på god avstand fra resortene og blant surfere, vindsurfere og kiteboardere. De lyserøde klippene, som utgjør et storslått bakteppe, er meget populære blant besøkende som praktiserer hanggliding. 

Hvis du ønsker en tradisjonell og ikonisk øyopplevelse på Lanzarote, er nok Playa de Los Pocillos stedet for deg. Dette er én av de mest populære strendene på Lanzarote. 

Lekker mat på Lanzarote

Gled deg til å oppleve de kanariske smakene i alle deres nyanser på Lanzarote. Godsakene blir ofte servert med litt "mojo", som er en saus laget med krydre, sitron, koriander og rød chili. På Lanzarote finnes også en overflod av spanske tapasrestauranter og du behøver heller ikke lete lenge etter steder der du kan nyte fersk fisk og skalldyr. Ikke-tradisjonelle spisesteder serverer blant annet gresk, kinesisk, indisk og vegetarisk mat. Disse serveringsstedene finner du flest av i resortbyer som Puerto Del Carmen og Playa Blanca. 

Hvis du vil smake på lokale råvarer og lokal vin - og hvem vil vel ikke det? - kan du prøve deg frem på et av de hippe og spennende spisestedene i Costa Terguise. Du kan nyte måltidene til lyden av levende musikk på en av de mange sjarmerende restaurantene som står oppført langs brosteinsgatene i byens sentrum. 

Den avslappede restauranten El Amanecer er familiedrevet og ligger ved La Garita-stranden på Lanzarotes nordøstkyst. Her kan du glede deg til fersk fisk som nytes på terrasser ved havet. En annen populær, familievennlig restaurant er Mesón La Frontera i Haría, som har et lekeområde der barna kan more seg. 

Et variert natteliv

Du finner et svært aktiv natteliv i havnebyen Puerto Del Carmen, som egner seg perfekt for enhver reisende som elsker å feste. Puerto Del Carmen har øyas mest livlige natteliv med massevis av livemusikk og nattklubber. De mest sentrale delene av Centro Atlantico ligger i hovedgaten Avenida de las Playas, hvor du finner de fleste klubbene, og i den gamle bydelen ved havnen. Club 18-30 ligger også i byen og har gjort mye for å forsterke Puerto Del Carmens livlige rykte.

Playa Blanca har de summende områdene Centro Comercial Papagayo og Centro Comercial Punto Limones ved havnen. Hvis du ser etter noe mer sofistikert kan du ta turen til Centro Comercial La Mulata og Marina Rubicon, hvor du kan drikke godt tilberedte, store cocktailer til litt høyere priser. 

Du finner et utvalg av irske barer i Costa Teguise i Pueblo Marinero, samt flere klubber og barer på Avenida de Jabillo. Hvis du virkelig vil smake på det ekte, spanske nattelivet er det et godt valg å besøke Arrecife. Både Playa del Reducto og Calle Jose Antonio er svært gode steder for deg som vil tilbringe kvelden og natten til lyden av typisk spansk musikk og se lokal underholdning. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her