Reiser til Puerto Rico de Gran Canaria

Puerto Rico ligger på sørvestspissen av Gran Canaria og er populært for hele familien. Her er det 340 soldager i året, en lys, langgrunn strand og en rekke fornøyelser og aktiviteter for store og små.

Puerto Rico anses for å være det mest solrike stedet på Gran Canaria. Byen ligger på sørvestspissen i kommunen Mógan, knapt en times kjøring fra flyplassen i Las Palmas. Puerto Rico ligger i en dal og omgitt av hoteller og leiligheter. Sentralt i dalen ligger også et kjøpesenter der du finner restauranter, barer og diskoteker. Det er lett å ta seg rundt i Puerto Rico til fots, men veiene opp mot hotellene som ligger et stykke opp i dalen kan være bratte og slitsomme i varmen. Hotellene som ligger nederst, ved stranden og havnen har det meste i umiddelbar nærhet, men her er det også dyrere å bo.

Stranden i Puerto Rico har fin lys sand, og er langgrunn, noe som passer godt for barnefamilier. Stranden er omtrent 400 meter lang og er formet som en hestesko. I havnen finnes det ulike aktiviteter som båtturer og sportsfiske. I tillegg er det også en strandpromenade med lunsjrestauranter og kafeer.

Ikke langt fra Puerto Rico ligger Amadores med sin lange hvite sandstrand. Hit kan du rusle på omtrent en halvtime om du følger gangstien som er støpt på utsiden av klippene over havet.

Hvem passer dette reisemålet for?

Puerto Rico har en velbalansert miks av både uteliv og fornøyelser, hoteller og restauranter. Nattelivet er ikke pulserende, og området er således populært for den som søker en rolig ferie men fremdeles ønsker at det skjer litt i nærområdet. Mens ungdom og vennegjenger gjerne reiser til Playa del Inglés, er Puerto Rico populært blant voksne, par og barnefamilier.

Når på året bør man reise til Puerto Rico?

Puerto Rico-dalen er kjent for å ha øyas mest stabile klima. Mens det gjerne kan regne i hovedstaden Las Palmas, skinner som regel solen i Puerto Rico og temperaturen ligger et par varmegrader høyere. Høysesongen er i vinterhalvåret, men flere og flere oppdager også at det på sommerstid er minst like hyggelig, og litt rimeligere, samt et flott alternativ til Middelhavslandene i skoleferien.Perfekt til en familiereise

I likhet med flere av de andre feriebyene på øyas sørkyst ligger Puerto Rico ved en kløft som munner ut i havet. Noen tiår tilbake i tid bestod Puerto Rico kun av en beskjeden fiskerlandsby som var omgitt av et øde landskap mellom bratte fjellsider, men i dag er byen forvandlet til å bli ett av de mest populære reisemålene på den spanske ferieøya. I Puerto Rico finnes nesten alle gode restauranter, fortauskafeer, barer, diskoteker, supermarkeder og småbutikker som du kan ønske deg på en ferie. 

Hotellene har med tiden kravlet lenger og lenger oppover fjellsidene i dalen. Derfor har du gode sjanser til å finne et værelse med god utsikt over Atlanterhavet, men på grunn av trappene og de bratte veiene bør du overveie å finne et hotell eller en feriebolig lenger ned i dalen hvis du er dårlig til beins.

Den største attraksjonen i Puerto Rico finner du i enden av dalen; nemlig den flotte, gylne sandstranden Playa de Puerto Rico, som takket en beskyttende molo og den lave vannstanden er meget barnevennlig. Hvis du ønsker litt variasjon, kan du eventuelt følge den vakre promenaden videre langs kysten til Playa de Amadores, som også lokker med myk sand og krystallklart vann.

Strandliv og opplevelsesrike utflukter

Like øst for stranden i Puerto Rico ligger den hyggelige marinaen. Herfra kan du reise med glassbunnbåt til nærliggende kystbyer som Puerto de Mogán eller seile lenger ut på havet for å fiske, dykke eller se delfiner. Hvis du og familien ønsker å gjøre mer enn å bare nyte strandlivet, er det utover handlemuligheter og mange resturanter også rike muligheter til å dra på spennende utflukter, enten alene eller med guide. 

Hvis du setter av én eller flere dager til utflukter, er Gran Canaria ikke større enn at du både kan oppleve vakker, uberørt natur og idylliske fjellandsbyer. Du trenger ikke kjøre langt før du har lagt turistområdene bak deg og heller kan oppleve mer av det genuine Gran Canaria. Samtidig vil du oppdage at landskapene raskt skifter karakter når du reiser omkring på vulkanøya.

Hvis du reiser til Puerto Rico på det sørlige Gran Canaria, er det naturligvis opplagt å besøke de spektakulære Dunas de Maspalomas. De enorme sanddynene ved Maspalomas ligger mindre enn en halvtime med bil fra Puerto Rico. Sett gjerne også av tid til å besøke øyas sentrum, der det blant annet venter deg fantastiske panoramautsikter fra fjelltoppene.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Puerto Rico de Gran Canaria

Populære hoteller i Puerto Rico de Gran Canaria

Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Puerto Rico de Gran Canaria
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 700 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Puerto Rico de Gran Canaria
  • Nærmeste flyplass: 49 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Puerto Rico de Gran Canaria
  • Nærmeste flyplass: 48 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)