Reiser til Playa del Inglés

Playa del Inglés er Spanias nest største feriedestinasjon, og er først og fremst kjent for sitt pulserende uteliv, store kjøpesentre og den langstrakte stranden. Feriebyen er derfor ofte mest populær blant de yngre turistene.

Omtrent 30 minutter kjøring fra flyplassen i Las Palmas ligger populære Playa del Inglés. Byen er en del av storkommunen San Bartolomé de Tirajana, som også består av byene San Augustin, San Fernando og Maspalomas. Den lille byen er regnet som den mest besøkte destinasjonen på øya og er faktisk Spanias nest største feriedestinasjon. Playa del Inglés har en 5 kilometer lang sandstrand som strekker seg fra San Augustin i nord til Maspalomas i sør. Det er flere store kjøpesentre i området, samtidig som det er også er små, lokale butikker. Miljøet er internasjonalt og Playa del Inglés er et sted med mange tilbakevendende turister.

Fornøyelseslivet i Playa del Inglés er mangfoldig. Her finner man dusinvis av barer, diskoteker, restauranter og kafeer. Nattelivet er som forventet hektisk og pulserende med underholdning av alle slag. Gran Canaria er en av de mest LGBT-vennlige ferieøyene i Europa, og Playa del Inglés har et stort skeivt miljø med en egen pride parade som kan være verdt å få med seg hvis man er der under festivalen.

I Playa del Inglés dreier det meste seg om sol, strand og uteliv. Vil man gjøre noe anent en dag er en biltur til Fataga-dalen et fint alternativ. Her venter vakkert terreng og sjarmerende små landsbyer verdt å stoppe innom. Dyreparken Palmitos Parque og badeland Aqua Parque er to nærliggende steder som vil glede både store og små. Det samme gjelder for cowboy-landsbyen Sioux city.

Alle de store reisearrangørene har charter- og pakkereiser til Playa del Inglés, og flere flyselskaper har direkte forbindelse fra mange norske byer til Las Palmas.

Hvem passer dette reisemålet for?

Playa del Inglés er kjent for å ha et livlig fornøyelsesliv og passer fint for alle som ønsker en typisk Sydenferie der man kan kombinere strandliv med uteliv. Mange av barene ligger inne eller rundt kjøpesentere som f.eks. Yumbo-senteret, og bor man i nærheten vil det kunne oppleves som støyende på nattestid. Barnefamilier og reisende som ønsker en rolig ferie bør vurdere andre feriebyer på Gran Canaria, som f.eks. Arguineguin eller Puerto Rico. Nabo-området Meloneras er et rolig alternativ hvor man fremdeles har kort vei inn til Playa del Inglés.

Når er det best å reise hit?

Playa del Inglés ligger på sydspissen av Gran Canaria og kan besøkes hele året. Værmessig er det aldri noen lavsesong, men den aller mest populære perioden å reise på er fra november til april. Da er også prisene høyest, og det kan være mye å spare ved å reise i sommerhalvåret, da reisemålene i Middelhavet overtar mye av chartertrafikken. Mai og oktober er også fine måneder å besøke Playa del Inglés.Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Playa del Inglés

Populære hoteller i Playa del Inglés

Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Inglés
  • Nærmeste flyplass: 32 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Inglés
  • Nærmeste flyplass: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng
Spania, Kanariøyene, Gran Canaria, Playa del Inglés
  • Nærmeste flyplass: 31 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
  • Svømmebasseng