Reiser til Costa Dorada

Besøk den populære kyststripen Costa Dorada i Spania. Her kan du nyte fantastiske strender, rik kulturarv og spennende aktiviteter for hele familien. Bestill en billig reise til Costa Dorada med Solfaktor!

Costa Dorada som reisemål

Costa Dorada er et område på kysten av Catalonia i Spania. Området strekker seg mellom Cunit og Alcanar ved Middelhavet og omfatter hele Tarragona-provinsen. Det ligger nord for kystområdet Costa Blanca og sør for Costa Brava. Her kan du nyte fantastiske strender, rik kulturarv og du finner kjente feriesteder som Sitges, Salou og Cambrils. Costa Dorada er ett av Spania sine vakreste reisemål. Området er variert og rikholdig med en lang kystlinje som bader i solskinn og et sjarmerende innland med fredelige landsbyer, vinåkre og naturparker. En reise til Costa Dorada byr på mye mer enn bare sol, strand og hav. Her har du massevis av muligheter i et område som er preget av fred og ro og egner seg perfekt til både familieferier og romantiske ferier.

Attraksjoner og aktiviteter på Costa Dorada

Costa Dorada byr på varierte attraksjoner og aktiviteter for hele familien. Strandlivet er trekkplaster for mange turister. De gullfargede strendene langs Costa Dorada strekker seg nesten uavbrutt fra Barcelona i nord og 240 kilometer sørover gjennom et fruktbart delta til elven Ebro. Det er enkelt å reise mellom de forskjellige stedene langs Costa Dorada med tog eller buss. En av de mest populære strendene langs kysten er Playa de San Sebastián i feriebyen Sitges. Med gyllen sand og klart badevann kan du nyte avslappende strandliv med moderne fasiliteter og kort vei til en livlig strandpromenade. Den familievennlige stranden Playa Larga i byen Tarragona byr på en rolig atmosfære i naturskjønne omgivelser og er ideell for barnefamilier. Levante-stranden i Salou kan friste med pulserende stemning og en rekke vannsportsaktiviteter og strandbarer, mens Playa del Regueral i Cambrils er kjent for barnevennlige omgivelser, moderne fasiliteter og et bredt spekter av aktiviteter for besøkende.

Reiser du med barn er PortAventura World en populær attraksjon på ferie på Costa Dorada. Denne store fornøyelsesparken huser noen av Europas mest imponerende karuseller, i tillegg til badelandet PortAventura Caribe Aquatic Park som byr på spennende vannaktiviteter for hele familien. Ønsker du å oppleve naturopplevelser i regionen Catalonia kan du besøke naturparken, Delta de l'Ebre, som byr på rikt dyreliv og storslått natur. Parken er spesielt kjent for sitt rike fugleliv og flotte tur- og sykkelstier som lar deg utforske det varierte landskapet. Costa Dorada byr også på gode vannsportmuligheter med blant annet seiling, windsurfing og dykking, eller andre sportsaktiviteter som tennis og padel. Golfentusiaster vil også trives langs Costa Dorada med flere store golfbaner i flotte omgivelser.

Ønsker du å få innblikk i Catalonia sin historie og kulturelle arv bør du besøke byen Tarragona. Her kan du utforske imponerende arkeologiske ruiner, blant annet et vel bevart romersk amfiteater, forum og bymurer. Det er også verdt å besøke sjarmerende landsbyer som Montblanc med middelalderske atmosfære og byen Reus som er fødestedet til den kjente arkitekten Antoni Gaudí. Som forøvrig er arkitekten bak blant annet katedralen Sagrada Familia i Barcelona. Costa Dorada byr også på mange lokale festivaler, konserter og kunstutstillinger som gir deg en smak av autentisk katalansk kultur.

Når er det best å reise til Costa Dorada?

Sommeren i Spania er høysesong, spesielt i kystområder som Costa Dorada. I denne perioden kan du nyte solfylte dager og temperaturer mellom 25 og 30 grader, og mange turister besøker Costa Dorada for å nyte sol og bad. Ønsker du å styre unna den travleste perioden og de høyeste temperaturene er våren og høsten et flott tidspunkt å besøke Costa Dorada. Det er fortsatt behagelige temperaturer og et ideelt tidspunkt for utendørsaktiviteter og naturopplevelser i Catalonia. Vinteren er lavsesong i Spania og temperaturen ved Costa Dorada blir kjøligere og mer utsatt for nedbør. Du kan likevel oppleve en del sol i vintersesongen og det er et fint tidspunkt å reise for deg som ønsker lavere priser og en roligere atmosfære.

Matopplevelser og uteliv på Costa Dorada

Matkulturen i Spania står sterkt og på Costa Dorada kan du glede deg til velsmakende, spanske matopplevelser. Her finner du restauranter som serverer lokale spesialiteter fra Catalonia, samt mange spisesteder med internasjonalt preg. Beliggenheten ved Middelhavet byr på god tilgang til fersk sjømat og du kan forvente smakfulle retter med blant annet fersk fisk, reker, blåskjell og blekksprut. Paella og tapas er klassikere på ferie i Spania, og lokale viner hever ofte smaken på måltidet. Catalonia er kjent for sin vinproduksjon og smakfulle viner som cava, og du kan bli med på vinsmaking på lokale vingårder på Costa Dorada.

Costa Dorada byr på livlig natteliv med et variert utvalg av barer, puber, nattklubber og strandfester som byr på noe for enhver smak. Det beste utelivet finner du i byer som Sitges, Tarragona og Salou med mange utesteder som frister med pulserende stemning og holder det gående til de tidlige morgentimene.

Fly og hotell på Costa Dorada

Du kommer deg enkelt til Costa Dorada fra Norge. Det går direktefly fra flere norske byer til Barcelona, som er hovedflyplassen og den største byen i Catalonia. Flyturen fra Oslo Gardermoen til Barcelona El Prat Airport (BCN) tar ca 3 timer og 25 minutter. Fra flyplassen er den enkleste måten å reise til et av feriestedene på Costa Dorada med tog. Det er togforbindelse til både Sitges, Tarragona og Salou med hyppige avganger gjennom dagen. Du kan også ta buss fra flyplassen til feriesteder på Costa Dorada. Taxi er et alternativ for deg som ønsker å komme raskt frem og du finner holdeplass rett utenfor ankomsthallen. Ønsker du mer frihet til å utforske regionen Catalonia på egen hånd, kanskje ta en tur til den kjente kyststripen Costa Blanca lenger sør, da er leiebil et godt alternativ på din ferie i Spania.

Costa Dorada tilbyr en rekke overnattingsmuligheter for besøkende, enten du reiser med barn, på partur eller vennetur. Her finner du all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, koselige boutique-hoteller og andre ulike tilbud av hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Costa Dorada og Spania!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Costa Dorada

Populære hoteller i Costa Dorada

Spania, Catalonia, Salou
8,6
Meget bra
1182 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 102 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Salou
8,6
Meget bra
1448 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 101 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Salou
9,0
Fantastisk
1817 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 102 km
  • Avstand til sentrum: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Costa Dorada?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 51 anmeldelser