Reiser til Costa Dorada

Costa Dorada er ett av Spanias vakreste reisemål. Området er variert og rikholdig med en lang kystlinje som bader i solskinn og et sjarmerende innland med fredelige landsbyer, vinåkre og naturparker. En reise til Costa Dorada byr på mye mer enn bare sol, strand og hav: her har du massevis av muligheter til å krydre ferien med kultur, natur og historie i et område som preget av fred og ro og egner seg perfekt til både familieferier og romantiske ferier.

De gullfargede strendene strekker seg nesten uavbrutt fra Barcelona i nord og 240 kilometer sørover gjennom et fruktbart delta til elven Ebro. Langs Costa Dorada ligger populære feriesteder som Salou, Cambrils og Sitges, og det er enkelt å reise mellom de forskjellige stedene langs Costa Dorada med tog eller buss. Det er også gode muligheter for å oppleve aktive ferier langs kysten, herunder golf, riding og mange forskjellige vannsportsaktiviteter.

Costa Dorada har vært et trekkplaster for turister i flere tiår takket være sine 300 årlige solskinnsdager og vakre naturområder, og lokalbefolkningen vet hvordan de skal ta imot sine feriegjester på en vennlig måte. Spanjolene har i tillegg tatt godt vare på sin historiske arv, og flere av severdighetene langs kysten står oppført på UNESCOs verdensarvsliste.

Hvem vil verdsette et besøk på Costa Dorada?

De fristende badestrendene med sitt store tilbud av aktiviteter er ideelle steder å nyte en avslappende familieferie. Planlegger du å reise til Costa Dorada med barn? I såfall anbefaler vi at dere setter av en dag til å prøve de mange morsomme fornøyelsene i Port Aventura-temaparken, som er én av Europas største av sitt slag. Her kan man både oppleve ekte adrenalinkick og litt roligere fornøyelser for mindre barn.

I baklandet innenfor Costa Dorada (Daurada på katalansk) ligger store fjellkjeder som verner om det fruktbare landbruksområdet mot den kalde nordavinden. Her dyrkes vindruer og oliven til oljeproduksjon side om side med hasselnøtter og mandler. Sett gjerne av tid til å besøke en vingård!

Du kan selvsagt tilbringe hele ferien på strendene og i de maleriske byene, men det er også gode muligheter til å utforske mer av regionen. For eksempel ligger Barcelona i nærområdet og du kan besøke byen på en dagstur. 

Når på året bør man reise til Costa Dorada?

Costa Dorada har et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre. Hvis du først og fremst lengter etter sol og varme, er juli og august månedene å reise. Da ligger ofte dagtemperaturene på tredve grader og nattetemperaturene sjelden under tyve grader. Dette er også de to travleste månedene langs kysten, med masser av liv på strendene og i byene. Januar er den kaldeste og roligste måneden i året, men enkelte dager er det likevel vårtemperaturer opp mot 16-17 grader. 

Dersom du drømmer om en avslappende badeferie, er perioden fra juni til september den beste tidsperioden å reise i. Dersom du har mulighet til å reise på våren eller sensommeren, kan du også nyte solrikt og varmt vær til markant lavere priser. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Costa Dorada

Populære hoteller i Costa Dorada

Spania, Catalonia, Salou
8,6
Meget bra
1126 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 103 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Salou
8,5
Meget bra
1483 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 101 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Salou
9,0
Fantastisk
582 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 102 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Costa Dorada?

7,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 36 anmeldelser