Reiser til Costa del Sol

Costa del Sol er et av de mest populære ferieområder i Spania. Denne sør-spanske solkysten, i det geografiske området Andalucia, er kjent for et behagelig klima året rundt, langstrakte strender, flotte golfbaner og et rikelig fornøyelsesliv. Her er det utallige muligheter for spennende utflukter, kulturelle opplevelser og lokale matopplevelser – noe for enhver smak! Bestill en billig reise til Costa del Sol med Solfaktor!

Costa del Sol som reisemål 

Costa del Sol, kjent som solkysten på norsk, er et område langs den spanske middelhavskysten. Costa del Sol befinner seg i regionen Andalucía, sør i Spania. Området strekker seg fra Gibraltar i vest og til Sierra Nevada-fjellene i øst. Tidligere var Costa del Sol for det meste en lang rekke fiskerlandsbyer, men i dag har solkysten blitt et verdenskjent turistområde og én av Spania sine mest besøkte regioner. Costa del Sol er spesielt kjent for sine fine strender, livlige feriesteder og et behagelige klima. Også om vinteren.

Costa del Sol er et svært populært reisemål blant nordmenn og turister fra hele verden. Her finner du et bredt utvalg av aktiviteter og attraksjoner. Inkludert shopping, restauranter, og natteliv. Det er også flere golfbaner i området som tiltrekker seg mange golfentusiaster. På reise til Costa del Sol vil du finne feriesteder som passer for enhver smak. Enten du reiser med barn, din kjære, på vennetur eller alene.

>> Les også om restplasser til Costa del Sol

>> Les også om restplasser til Malaga

>> Les også om reise til Andalucia

Feriesteder i Costa del Sol

Du finner noen av Spania sine mest ettertraktede feriedestinasjoner i Costa del Sol. Dette er hjemmet til kjente feriesteder som Marbella, Malaga, Fuengirola, Torremolinos, Benalmádena, Estepona, Nerja og Mijas

Hvis du er interessert i kunst og kultur er Málaga et godt utgangspunkt for kulturelle opplevelser. Du bør også vurdere et besøk til gamlebyen i Marbella. Den er kjent som en av Spania sine mest sjarmerend. Med smale gater og trange smug fylt med flotte bygninger, små butikker og restauranter. Marinaen i Puerto Banús er stedet å besøke for å se og bli sett, mens barnefamilier trives godt på feriesteder som Torremolinos. Her har du barnevennlige strender, badeland og hyggelig strandpromenade.

Det er enkelt å ta seg mellom de mange feriebyene i Costa del Sol. Det går både buss og tog, men med et godt utbygd veinett er det også mange som velger å ha leiebil på flyplassen i Málaga. I tillegg til feriestedene har Costa del Sol vakre naturområder som Sierra de las Nieves og Parque Natural de Montes de Málaga. Disse områdene inviterer til vandring, sykling og andre utendørsaktiviteter.

Når er det best å reise til Costa del Sol?

Du kan reise til Costa del Sol hele året. Her er det subtropisk klima med milde vintre og varme somre. Sommersesongen er lang og strekker seg gjerne fra april til oktober. De varmeste månedene er juni, juli og august, med temperaturer som ofte kommer over 30 grader. Selv på vinteren kan du oppleve at solen varmer og temperaturen kan komme over 20 grader, men det er ikke høye badetemperaturer. Den beste tiden å reise til Costa del Sol om du ønsker mest for pengene, behagelig klima og færre turister er i mai, september eller oktober.

Opplev Costa del Sol med bil

Byene langs Costa del Sol kan tilby en hel mer enn kun strender og nattklubber. Dessuten er området begrenset i geografi og med leiebil vil du kunne både utforske og oppleve en hel masse på din reise til Costa del Sol. Som i Andalucia forøvrig har også denne kysten mye å tilby. Mest sannsynlig vil du lande i Malaga og uavhengig av hvor du skal bo så vil en leiebil være smart om du ønsker opplevelser. Reiser du østover ut av Malaga vil du etter en grov times tid ankomme Nerja. Du kan velge mellom motorveien A7 og kystveien N340, hvor sistnevnte absolutt er å foretrekke. På vei til Nerja passerer du en rekke småsteder og strender langs kysten. Alle med sin egen sjarm og ofte med mer plass enn strendene i nærheten av de største turistdestinasjonene.

>> Les mer om din ferie til Nerja her

Om du kjører sør/vest ut av Malaga vil du raskt treffe flere byer du allerede kan navnet på. Også her anbefales det å holde seg til kystveien MA20 og N-340a. Med mindre du blir fristet til å stoppe på enkelte strender langs veien vil du etter en knapp halvtime ankomme Torremolinos. Dette er en svært kjent turistdestinasjon på Costa del Sol og i Spania forøvrig. Torremolinos har en rekke koselige spisesteder og en flott botanisk hage å besøke.

>> Les mer om din ferie til Torremolinos her

Fortsetter du videre sørover vil du etter en halvtimes tid treffe på sjarmerende Fuengirola.Har du barn i bilen er det verdt å ta seg en tur innom byens zoologiske have. Fuengirola har i tillegg en vakker natur i flott landskap. Perfekt for en lengre eller kortere gåtur.

>> Les mer om din ferie til Fuengirola her

Siste etappen langsetter A-7 ender i Marbella. Også på denne halvtimes etappen vil du passere en rekke strender, små tettsteder og golfbaner. Nok av grunner til å ta en pause. I Marbella vil du oppleve eksklusiv luksus, vakre strender, shopping, golf i verdensklasse, gastronomiske matopplevelser, et fasjonabelt natteliv og kjendiser fra verden over.

>> Les mer om din ferie til Marbella her

Uavhengig av hvor du bor langs Costa del Sol så vil du kunne nå en by ved navn Ronda rimelig raskt. Ronda ligger strengt tatt ikke langs Costa del Sol, men mer innenlands. Like fullt er det verdt å nevne denne spektakulære og en av Spania sine eldste byer. Fra Malaga bruker man omtrent 90 min.

>> Les mer om din ferie til Ronda her
 

Fly og transport i Costa del Sol

Den beste måten å reise til Andalucia og Costa del Sol er med direktefly til Málaga internasjonale flyplass fra enten Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand. Flytiden er på ca 4 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn Gardermoen. Tognettet i Spania er moderne og effektivt og fra for eksempel Madrid er det enkelt å ta tog ned til Costa del Sol. Du velger om du vil bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert.

Du tar deg enkelt fra flyplassen til mange av de ulike reisemålene på Costa del Sol. Det går både tog og buss fra flyplassen, men flere velger leiebil. Kjøreturen fra flyplassen er ca 10 minutter til barnevennlige Torremolinos, 15 minutter til Benalmadena og 20 minutter til Fuengirola. Lenger ned langs kysten finner du flere flotte reisemål som Mijas, Calahonda, Marbella og Estepona. Du kan også tilbringe ferien på Costa del Sol i det deilige baklandet.

>> Les også om reise til Spania

>> Les også om reise til Marbella

Aktiviteter og attraksjoner i Costa del Sol

En av de mest populære aktivitetene på Costa del Sol er å nyte de flotte strendene. Strendene er kjent å være langgrunne og barnevennlige med mange fasiliteter og aktiviteter. Noen populære strender som er verdt å besøke er; Playa de La Caleta i Malaga, Playa del Cristo i Estepona og Playa de Calahonda i Mijas. Barnefamilier som resier til Costa del Sol bør ta en dagstur til Parque de la Paloma i Benalmadena. Det er en marinepark med et bredt utvalg av aktiviteter. Som delfinshow og akvarium, samt lekeplasser og badeland.

For de som ønsker å oppleve lokal kultur er historiske Ronda og Nerja verdt et besøk. Ronda ligger en time fra Marbella og balanserer på en klippe høyt over en spektakulær kløft. Byen er kjent for sine gamle broer og lokal vin. I byen Nerja kan du besøke en av de største dryppsteinshulene i verden.

Golf og shopping i Costa del Sol

Costa del Sol er kjent for å være et av Europas beste golfdestinasjoner og er et yndet reisemål for golfentusiaster. Her finner du flere av verdens mest anerkjente golfbaner. Som Valderrama og La Reserva i Sotogrande og Finca Cortesin i Casares. Costa del Sol tilbyr et bredt utvalg av shoppingmuligheter. Fra kjente merkevarebutikker til tradisjonelle markeder. En av de mest populære shoppingområdene er La Canada. En av de største kjøpesentrene i Europa.

Hotell i Costa del Sol

Du finner et bredt utvalg av hoteller, leiligheter og feriehus i alle prisklasser på din reise til Costa del Sol. Du finner store all inclusive resorts med alle fasiliteter, mindre hoteller og ferieleiligheter for de som ønsker mer plass. Det kan være store prisforskjeller etter hvilken beliggenhet du velger. Så det kan være lurt å velge om du ønsker å betale mer for å bo sentralt eller ved kysten. Mange nordmenn har kjøpt fritidsbolig i Spania, Andalucia og på Costa del Sol arrangeres mange temareiser til det populære området. Det anbefales å bestille fly og hotell i god tid før avreise for å sikre seg det beste tilbudet. Spesielt i høysesongen. Solfaktor har det beste utvalget på hoteller og leiligheter og hjelper deg med å finne det alternativet som passer din ferie best.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller på Costa del Sol

Populære hoteller på Costa del Sol

Spania, Andalucia, Benalmadena
9,2
Fantastisk
1249 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Malaga
9,4
Fantastisk
3944 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Nerja
9,4
Fantastisk
1455 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 74 km
  • Avstand til sentrum: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på Costa del Sol?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 160 anmeldelser