Reiser til Costa del Sol

Costa del Sol, populært omtalt som den spanske solkysten, er Sør-Spanias berømte ferieklassiker, og området er kjent for sine fine strender, et behagelig klima, flotte golfbaner og et rikelig fornøyelsesliv. Book en billig reise til Costa del Sol med Solfaktor i dag!

Costa del Sol strekker seg fra Gibraltar i vest og til Sierra Nevada-fjellene i øst. Området er spesielt kjent for sine fine strender og et behagelige klima, også om vinteren. Kyststripen ligger i regionen Andalucía, som dekker 17% av Spanias samlede landområde. Costa del Sol  bestod tidligere for det meste av en lang rekke fiskerlandsbyer, men turismen skjøt for alvor fart på 1960-tallet, og solkysten har i dag vokst seg til å bli et verdenskjent turistområde og én av Spanias mest besøkte regioner.

Det er enkelt å ta seg mellom de mange feriebyene på det velutbygde veinettet, og mange som reiser hit velger å plukke opp en leiebil på flyplassen utenfor Málaga. De meste populære feriestedene ligger langs solkysten, hvorav Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Estepona, Marbella, Nerja og Mijas er noen av de mest kjente stedene.

Det er enkelt å fly til Malaga Flyplass

Málaga by er i tillegg en populær storbydestinasjon for reisende som ønsker å kombinere god mat og drikke med shopping og badeferie. Flyplassen ligger rett utenfor Málaga by, og målt i antall passasjerer er dette Spanias fjerde største flyplass. Flytiden fra Norge til Solkysten er på omkring fire timer, og det er direkte flyforbindelse fra alle landets største flyplasser hele året. Tognettet i Spania er moderne og effektivt, og fra blant annet Madrid er det enkelt å reise med tog ned til Costa del Sol.

Costa del Sol har et rikholdig utvalg av hoteller, leiligheter og feriehus i alle prisklasser og med alle beliggenheter. Mange nordmenn har kjøpt fritidsbolig i dette  populære området. Med mindre du ønsker å kjøpe en pakkereise kan du enkelt sette sammen reisen din ved å bestille flybillett, hotell og evt. leiebil på egenhånd. Det arrangeres forøvrig mange temareiser til Costa del Sol.

>> Finn tilbud på restplasser til Costa del Sol her

Hvem vil verdsette en reise til Costa del Sol?

Costa del Sol var én av Spanias aller første store turistdestinasjoner og området er således meget velutviklet og enkelt tilgjengelig for alle. Hvis du har interesse for kultur, kunst og historie, er Málaga by et godt utgangspunkt for store opplevelser. Sjarmerende Nerja er en populær destinasjon blant voksne par. Gamlebyen i Marbella er en særdeles flott opplevelse, og her får du oppleve den originale Costa del Sol-stemningen med sine vakre bygninger og gode restauranter. Marinaen i Puerto Banús er stedet å besøke for å se og bli sett, mens barnefamilier vil trives godt på steder som Torremolinos, som har en flott strandpromenade, koselige restauranter og et lite badeland. 

Når på året bør man reise til Costa del Sol?

Til Costa del Sol kan man reise hele året. Sommersesongen er lang og strekker seg gjerne fra april til oktober. De varmeste månedene er juni, juli og august, med temperaturer som ofte ligger over 30 grader. Selv midtvinters kan været by på både varmende sol, men det er ikke høye badetemperaturer. Dersom du reiser i mai, september eller oktober vil du få mest for pengene. 

Alle fortjener en ferie på Costa del Sol

Spanias legendariske solkyst er en lang og nesten sammenhengende rekke av flotte feriebyer og strekker seg fra Malaga i øst til Estepona og Manilva i vest. Her kan du nyte strandlivet og en perfekt tilberedt paella på stranden. Book en fantastisk ferie på Costa del Sol med Solfaktor i dag!

Hos Solfaktor er vi eksperter på reiser til Spania, og vi tilbyr det beste utvalget av hoteller, ferieboliger og leiligheter i dette overdådige ferielandet. Reis med oss på en deilig ferie til Costa del Sol - vi har valgt ut områdets beste hoteller og ferieboliger til deg, slik at du kan konsentrere deg om å nyte fritiden og slappe av. Du velger selv om du kun ønsker å booke overnatting hos oss eller om du vil booke en pakkereise med billige flybilletter inkludert, med avreise fra enten Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand. 

Ferier på Costa del Sol starter typisk på flyplassen i storbyen Malaga. Fra flyplassen kan du enten reise videre med tog eller leie en bil ved terminalen og kjøre til Torremolinos på ti minutter, Benalmadena på ett kvarter eller til Fuengirola på under tyve minutter. Du kan også besøke flotte reisemål som Mijas, Calahonda, Marbella og Estepona litt lenger ned langs kysten eller tilbringe ferien på Costa del Sol i det deilige baklandet. Der har du enkel adgang til golfklubber, sykkelruter og kulturelle opplevelser.

En ferie på Costa del Sol byr på utallige muligheter for deg som gjerne vil dra på spennende utflukter og oppleve området. På bloggen vår kan du finne mange flere forslag enn de få jeg har valgt ut her.

Ronda og Puente Nuevo 

Dersom du elsker TV-serien Game of Thrones, vil du verdsette byen Ronda, som balanserer på en klippe høyt over en spektakulær kløft. Byens bro krysser over den dype kløften; derfor er nok ikke Ronda og Puente Nuevo Bridge stedene å besøke hvis du har høydeskrekk. Ronda ligger kun én time med bil fra Marbella, og produserer lekker spansk vin. Så finn en kafé med god utsikt og nyt et glass!

Parque de la Paloma

Dyreelskere og barnefamilier som besøker Costa del Sol bør sette av en dagstur til Parque de la Paloma i Benalmadena. Parkens mange forskjellige dyr, deriblant ender, høns og kaniner som fyller parken, lekeplasser i både vann og på land og en overflod av flott planteliv har ikke overraskende gjort parken til et populært sted blant både lokalbefolkningen og feriegjester fra utlandet.

Marbellas gamle kvarter

Selv om Marbella har rykte på seg for å være en by der unge mennesker går ut på byen, vil du finne andre flotte opplevelser i byens gamle kvarter. Her kan du vandre i en labyrint av smale gater med små suvenirbutikker og hyggelige restauranter som alle er forbundet sammen av rustikk brostein. Hvis du skulle være så heldig å få et glimt av kvarteret mens det er tomt for folk, kan du enkelt forestille deg at du på mystisk vis har blitt sendt tilbake til 1500-tallet. 

Hoteller på Costa del Sol

Populære hoteller på Costa del Sol

Spania, Andalucia, Nerja
  • Nærmeste flyplass: 73 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Nerja
  • Nærmeste flyplass: 74 km
  • Avstand til sentrum: ca. 2 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Torremolinos
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Slik booker du billige reiser til Costa del Sol

I søkemaskinen her på siden kan du velge mellom å booke en billig reise til Costa del Sol som en pakkereise eller kun med hotell. Hvis du booker hele pakken - altså flybillett og hotellovernatting - hos Solfaktor, er du automatisk sikret gjennom reisegaranti. Hvis du velger 'Kun hotell' reiser du på egenhånd, noe kan være naturlig i forbindelse med en bilferie.

Vi finner de billigste flybilletter til deg, inkludert avganger med lavprisflyselskaper, og vi søker etter priser på hoteller i alle de største portalene, slik at du alltid kan regne med å få best mulig pris. 

I løpet av 60- og 70-tallet var en reise til Costa del Sol preget av masseturisme, pakkereiser og feriegjester på jakt etter sol og strand til rabatterte priser. Men det har skjedd mye siden tiden da Costa del Sol var en masseturisme-magnet i Sør-Europa.

Solkysten tiltrekker seg fremdeles mange feriegjester på jakt etter en billig sol- og strandferie, men reisemålet har utvidet sin rekkevidde med årene og har tilføyd streng på streng til sin melodiske middelhavs-harpe, herunder en rekke flotte hideaways og boutiquehoteller.  Sol og sand er fremdeles stjernene i showet, men kultur, historie og golf spiller stadig viktigere roller. 

I dag er det ikke bare de store hotellkjedene og leilighetskompleksene du kan velge blant, men all slags losji, fra luksuriøse hoteller og førsteklasses golf-resorter til rustikke fincaer. 

Hvis du er på utkikk etter en familieferie ved Middelhavet er Solkystens mange bekvemmeligheter uslåelige; her er det en overflod av barneklubber, svømmebassenger og lekeplasser som kan gjøre hele forskjellen for foreldre. 

Byer på Costa del Sol 

Både langs kysten og i det fjellrike innlandet finner du mange hyggelige byer som er verdt å besøke på en ferie til Costa del Sol og Andalucía.

Fuengirola

En fiskerby? Fuengirolas fortid fornekter seg ikke, men fortiden kunne ikke vært lengre unna byens tilstand i våre dager. I dag er Fuengirola ett av de største feriestedene på Costa del Sol og er dominert av de moderne høyhusene som utgjør Fuengirolas kystlinje. I den forbindelse bør man ikke glemme de mange feriefasilitetene av høyeste kvalitet som tilbys reisende som er på jakt etter hoteller til en overkommelig pris. 

Stranden her er også verdt å skrive om; ikke bare på grunn av sin imponerende størrelse, men også fordi stranden er så ren. Den er forøvrig flankert av en overflod av turistvennlige restauranter og stemningsfulle barer som kan løfte enhver strandtur til førsteklasses nivå. 

Benalmadena

Benalmadena har klart å kombinere moderne komfort og det klassiske Spania. Den ti kilometer lange stranden er flankert av fancy hoteller og leiligheter, men likevel har feriestedet fortsatt klart å bevare mye av sin andalusiske sjarme. Reis med gondolbanen opp til toppen av Calamorro-fjellet. 

Torremolinos

Med 3,5 millioner besøkende kunne du kanskje forvente at Torremolinos ville hvilt på sine laurbær; men hvis du tilbringer litt tid i byen vil du snart se at byen ikke ligger på latsiden. Både nattelivet og de moderne fasilitetene er nemlig stadig i vekst. 

Torremolinos er én av de eldste turistbyene på Solkysten og har en popularitet som kan spores hele veien tilbake til 50-tallet, da Grace Kelly og Frank Sinatra var blant gjestene som slappet av på byens strender. Til tross for den uunngåelige utviklingen siden den gang, er vekten på fantastiske strender og det livlige nattelivet like betydningsfull som den var på 50-tallet. 

Når er det best å reise til Costa del Sol? 

Med mer enn 300 solskinnsdager hvert år egner Costa del Sol seg til reiser hele året. 

Høysesongen er sommermånedene juni, juli og august, med størst konsentrasjon i skoleferien. Det er også i denne perioden at både luft- og vanntemperaturer er høyest og det er mest sol. 

Hvis du ønsker å unngå de store turistmassene og samtidig kunne finne en litt billigere reise, kan det anbefales å reise sent på våren eller tidlig på høsten. Da er temperaturene fortsatt behagelige, men den mest ekstreme varmen har avtatt og kysten er mindre besøkt av feriegjester. 

Dette gjør seg naturligvis enda mer gjeldende om vinteren, som har mindre sol og varme enn de andre årstidene. Derfor er det færre feriegjester her i denne perioden, men det er som regel fortsatt en god del varmere her enn i det kalde nord. Vinteren er forøvrig et godt tidspunkt å reise på hvis du drømmer om en aktiv ferie. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hva sier gjestene på Costa del Sol?

8,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 49 anmeldelser