Reiser til Costa de la Luz

Kyststrekningen Costa de la Luz består av en perlerekke av vakre strender, herunder bynære familiestrender og små, uberørte strender. Langs denne mer enn 200 kilometer lange kysten ligger flere av Andalucias aller vakreste strender, og det fantastiske landskapet veksler mellom sanddyner og pinjeskog som strekker seg helt ned mot strendene. 

Kulturlivet i dette området har mye å by på. Blant annet kan du oppleve pilgrimstoget i El Rocio i mai-juni, hesteveddeløp på stranden i Sanlucar de Barrameda i august og ikke minst karnevalet i Cadiz i februar. Hele Andalucia-regionen er verdenskjent for sin matkultur, inkludert iberisk skinke, fritert fisk, skalldyr og utsøkt sherry. Du får rikholdig med muligheter til å fordype deg i området, både i kystbyene og inne i baklandet.

Hele kyststrekningen Costa de la Luz består av sammenhengende strender , men Costa de la Luz er mer frodig og mindre utbygd enn Costa del Sol i øst og Algarve i vest. På en reise til denne noe mindre kjente kysten, som strekker seg i en bue fra Gibraltar til Portugal, har du også gode muligheter til å oppleve det mer autentiske Spania. 

Sol, sandstrender og lokalkoloritt

Hvis du drømmer om en ferie med sol og varme, er Sør-Spania og ikke minst Costa de la Luz et opplagt reisemål. Dette spanske kystlandskapet har mer enn 3000 soltimer i året, og den sørlige delen av kysten er et eldorado for brettseilere. Besøk for eksempel de kilometerlange strendene som Playa Bolonia og Valdevaqueros ved Tarifa, der himmelen og havet farges av surfernes seil. Det finnes mange surfeskoler som du kan besøke hvis du er nybegynner og har lyst til å prøve selv. 

Hvis du reiser til Costa de la Luz i de varmeste sommermånedene er det naturlig å tilbringe store deler av ferien ved det blå Atlanterhavet, men det er også mye annet å oppleve på en reise til denne delen av Spania. I området finner du Donana nasjonalpark, som står oppført på UNESCOs verdensarvliste. I nasjonalparken finnes både den spanske keiserørnen og den iberiske gaupen, som begge er utrydningstruede dyrearter.

Hvis du besøker baklandet finner du blant annet Vejer de la Frontera, som er én av de vakreste Pueblos Blancos i hele Spania. Hvis du leier en bil er det nærmest selvsagt å besøke Vejer de la Frontera og flere av de andre hvite og stemningsfulle landsbyene. Det kan også varmt anbefales å legge veien forbi Jerez de la Frontera, som gjerne kalles for sherryens hovedstad, men også er kjent for sin anerkjente rytterskole. Til en lengre dagsutflukt er regionshovedstaden Sevilla et naturlig sted å besøke.  

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Costa de la Luz

Populære hoteller i Costa de la Luz

Spania, Andalucia, Cadiz
9,1
Fantastisk
3542 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 134 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Tarifa
9,4
Fantastisk
834 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 153 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Mazagon
9,2
Fantastisk
1137 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 131 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Costa de la Luz?

7,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 5 anmeldelser