Reis til Costa de Almería

Andalusias Costa de Almería nyter ikke helt den samme berømmelse som Costa del Sol som ligger lenger vest, men den vakre kystlinjen rundt havnebyen Almeria byr også på vakre lange badestrender ved det asurblå Middelhavet.

Sammenlignet med den berømte kystlinjen sør for Malaga, har du på en tur til Costa de Almería også bedre muligheter til å finne lange strekninger med uberørt kystlinje og strand. Her kan du velge å bo i nærheten av det rike restaurant- og butikklivet i områdets største ferieby Roquetas de Mar, eller slå deg ned i en av de mindre kystlandsbyene, som ligger ved små, fredelige badeviker.

Strandferie krydret med spennende sightseeing

Reiser du til Costa de Almería har du alt du trenger for å nyte en avslappende ferie med sol og strand, men det er også mye annet du kan bruke ferien på her. Andalusia er kjent for sine mange kulturelle og historiske severdigheter. Ikke minst fordi man her fortsatt kan finne spor etter den arabiske innflytelsen på regionen.

Går du på oppdagelsesferd i den gamle delen av Almeria, vil du se mange eksempler på sammensmeltingen av spansk og arabisk arkitektur som regionen er så kjent for. Start for eksempel med å utforske området rundt Plaza Manuel Pérez Garcia, som er utrolig sjarmerende med elegante bygninger og et vell av kafeer.

Du kan heller nesten ikke reise til Costa de Almería uten å besøke den imponerende festningen Alcazaba, som ruver over Almeria sentrum. I størrelse er den bare overgått av Alhambra i Granada. Den ble også bygget av maurerne og senere delvis gjenoppbygd da de kristne hadde gjenerobret området. Husk å nyte den fantastiske utsikten fra slottsmuren.

Allsidige opplevelser

Ønsker du å utnytte turen til Costa de Almería for å utforske flere av Andalusias severdigheter, er Alhambra i Granada et opplagt reisemål for en dagstur. Er du mer opptatt av natur enn kultur, er den nærliggende Sierra Nevada nasjonalpark et annet spennende utfluktsmål. Enda nærmere kysten ligger også mindre naturreservater som inkluderer fine strender med krystallklart vann. Leier du en bil kan du dra litt utenfor allfarvei for besøke de små, hvitkalkede landsbyer noen få kilometer fra kysten.

En viktig del av enhver reise til Spania er de kulinariske opplevelsene, og Costa de Almería er intet unntak. Selv om det her fra naturens side finnes en rekke restauranter med internasjonale favoritter på menyen, kan du også enkelt finne steder hvor tradisjonene for middelhavskjøkkenet opprettholdes. Gled deg blant annet til tapasbarenes små godbiter.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Costa de Almería

Populære hoteller i Costa de Almería

Spania, Andalucia, Roquetas de Mar
8,4
Meget bra
896 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 208 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Almeria
8,3
Meget bra
3285 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 219 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.9 km
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Andalucia, Almeria
8,6
Meget bra
2883 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 219 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Internettilgang / WiFi