Reiser til Costa Brava

Regionen Costa Brava i Spania er kjent som "den spanske riviera" og byr på en herlig kombinasjon av fantastisk strandliv, naturskjønne aktiviteter og smakfulle matopplevelser. Bestill en billig reise til Costa Brava med Solfaktor!

Costa Brava som reisemål

Costa Brava er en kystregion i Catalonia i det nordøstlige Spania, nord for en annen populær kyststripe- Costa Dorada. Costa Brava strekker seg langs den kysten av Middelhavet, fra Blanes nord for Barcelona og til grensen mot Frankrike. Costa Brava er en av de mest populære ferieområdene langs kysten av Spania og området er kjent for flotte strender og feriesteder som Lloret de Mar, Tossa de Mar, Calella, Blanes, Malgrat de Mar, Begur, Girona, Platja d'Aro, Santa Susanna og Pineda de Mar.

Costa Brava er et perfekt sted i Spania for å nyte sol, bad og varme på en sommerferie. Her finner du både barnevennlige sandstrender med vannsportsaktiviteter samt små badeviker med en avslappet atmosfære. Costa Brava er kjent for sin tradisjonelle matkultur og mange reiser hit for å nyte kulinariske matopplevelser. Det vakre landskapet langs kysten av Spania og i innlandet inviterer til en aktiv ferie og utflukter for alle som vil oppleve den storslåtte naturen på Costa Brava. Her finner du også historiske byer som Girona og Figueres, hjembyen til den verdenskjente kunstneren Salvador Dali. Costa Brava passer for alle, både familier, par, venner og eldre.

Sol og strandliv på Costa Brava

Som et av de flotteste strekningene i Spania, med de vakre sandstrendene, tiltrekker Costa Brava til seg turister år etter år. Langs den spanske rivieraen ligger feriebyene på rekke og rad. Fra byen Callela i sør, forbi Blanes og Lloret de Mar, og til Begur lenger nord. Her kan du nyte det varme Middelhavet og det krystallblå vannet som innbyr til både bading og snorkling på din sommerferie i Spania. Reiser du med barn til Costa Brava finner du mange familievennlige sandstrender med kort vei til strandpromenade og restauranter. Blant annet i badebyene Platja d'Aro og Tossa de Mar. Det er også flere badeland og fornøyelsesparker i regionen som passer for både store og små.

For deg som ønsker fredelige omgivelser kan du trekke deg tilbake og finne små badeviker mellom klipper flere steder langs kysten. Du finner også sandstrender som byr på en livlig atmosfære og mange strandbarer. Blant annet Lloret de Mar og Blanes er noen av de mest populære feriestedene på Costa Brava.

Attraksjoner og aktiviteter på Costa Brava

Costa Brava inviterer til en vakker kystlinje og et variert naturlandskap. Her finner du en rekke attraksjoner og aktiviteter for deg som ønsker å utforske regionen Catalonia. Kysten av Costa Brava strekker seg over 200 kilometer og er et yndet reisemål i Spania for deg som søker sol og bad. Her finner du både langstrakte strender med moderne fasiliteter og små, bortgjemte bukter hvor du kan bade og snorkle i det klare vannet. Flere steder langs Costa Brava tilbyr også vannsportaktiviteter som dykking, jet ski, seiling og windsurfing. 

For historieinteresserte er det verdt å besøke de historiske byene Girona og Tossa de Mar. Her finner du velbevarte gamlebyer og historiske festninger som gir innsikt i regionens fortid. Nord for Begur ligger det arkeologiske stedet Empúries, en gammel gresk og romersk by som reflekterer Catalonia sin historie. Det arrangeres også festivaler som Festa Major i mange byer som gir deg mulighet til å delta på tradisjonelle feiringer i Spania. Ønsker du å oppleve kunst og kultur bør du besøke Dalí-teatermuseet i Figueres for å se samlingen av Salvador Dali sine malerier. Han er trolig Catalonia og Spania sin mest kjente kunstner og hans popularitet går langt utenfor Spania sine grenser.

Catalonia er også et ideelt reisemål for deg som søker aktiv ferie. Her finner du naturskjønne områder som Cap de Creus Natural Park, Montgrí Massif Natural Park, og Aiguamolls de l'Empordà Natural Park. Alle er steder som gir gode muligheter for både fotturer, vandring, fugletitting og naturopplevelser. Den kjente Camí de Ronda er en tursti som gir imponerende utsikt over denne kysten av Spania og anbefales for deg som ønsker å utforske landskapet til fots. Det er også gode muligheter for golf og sykling i og rundt Costa Brava.

Når er det best å reise til Costa Brava?

Kysten av Costa Brava i Spania er kjent for sitt behagelige middelhavsklima. Den beste tiden å reise til Costa Brava på er i løpet av sommermånedene, fra juni til september, og denne perioden regnes som høysesongen. Du kan nyte varme temperaturer mellom 25-30 grader, minimalt med nedbør og solrike forhold, og i denne perioden er det flest turister som besøker Costa Brava på sommerferie. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene, men fortsatt nyte behagelig vær kan du vurdere å besøke hele Catalonia på våren eller høsten. Det er fortsatt varmt i været uten den intense sommervarmen som gjør det perfekt for en høstferie med naturopplevelser og attraksjoner. I vintermånedene er det lavsesong på Costa Brava og temperaturen ligger på 10-15 grader og det er mer utsatt for nedbør. Ønsker du å utforske den kulturelle arven i Catalonia og oppleve Spania på et roligere tidspunkt utenfor høysesongen, er dette et godt alternativ og du kan gjøre gode kupp på fly og hotell.

Matopplevelser og uteliv på Costa Brava

Costa Brava byr på en variert og autentisk matkultur, som Spania ellers er kjent for. Du finner et bredt utvalg av restauranter og spisesteder som serverer både klassiske spanske retter og internasjonale smaker fra mange verdenshjørner. Her kan du glede deg over fersk sjømat, lokale oster og skinker, spansk tapas og paella. Det finner både uformelle spisesteder med en avslappet atmosfære, samt elegante gourmetrestauranter. Costa Brava har også en del vinproduksjon så du vil kunne nyte lokale viner til måltidet. Nesten uavhengig av årstid kan du delta på mat- og drikke festivaler og lokale markeder som arrangeres flere steder på Costa Brava.

Utelivet på Costa Brava varierer fra by til by. Flere av feriestedene langs kysten har et livlig natteliv med et godt utvalg av barer og nattklubber som holder det gående utover natten, spesielt i høysesongen. For eksempel Lloret de Mar og Tossa de Mar er kjent for sitt festlige uteliv med god stemning, dans og underholdning.

Fly og hotell på Costa Brava

Du kommer deg enkelt til Spania og Costa Brava med direktefly til Barcelona. Her er den største internasjonale flyplassen som er et knutepunkt for å komme seg til feriesteder i Costa Brava. Fra Oslo Gardermoen tar det ca 3 timer og 25 minutter til Barcelona El Prat Airport (BCN). Om du skal reise langt nord langs kysten av Costa Brava, for eksempel til feriesteder som Begur og Platja d'Aro, er det mange som foretrekker leiebil. I Spania er det et godt utviklet veinett og det er enkelt å utforske regionen i eget tempo. Skal du til feriesteder som ligger nærmere flyplassen, for eksempel Calella, Santa Susanna eller Pineda de Mar, kan du ta taxi fra flyplassen som tar ca én time. Et rimeligere alternativ er å ta buss som tar deg til mange steder langs kysten, blant annet Malgrat de Mar, Blanes, Lloret de Mar og Tossa de Mar. Tog er også et godt alternativ, spesielt til byer som Girona, men du må bytte tog på hovedstasjonen Barcelona Sants. Til gjengjeld får du muligheten til å nyte flott utsikt over landskapet i Catalonia på togreisen.

Du kan velge mellom mange flotte overnattingsmuligheter på Costa Brava. Enten du reiser med barn, på partur, vennetur eller alene finner du noe for enhver smak. Velg mellom store all-inclusive hoteller, boutique-hoteller, gjestgiveri og fem-stjerners hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie på Costa Brava og i Spania!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Costa Brava

Populære hoteller i Costa Brava

Spania, Catalonia, Tossa de Mar
9,2
Fantastisk
2914 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Santa Susanna
8,9
Meget bra
1479 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Tossa de Mar
9,2
Fantastisk
1025 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Costa Brava?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 173 anmeldelser