Reiser til Costa Brava

Costa Brava er kjent som «den spanske riviera» og inviterer til naturskjønne opplevelser. Her finner du vakre sandstrender, storslått landskap, historiske og kulturelle attraksjoner og matopplevelser i toppklasse. Det er også et flott område for aktiv ferie både langs kysten og i fjellområdene. Bestill en billig reise til Costa Brava i Spania med Solfaktor!

Costa Brava som reisemål

Costa Brava er et område langs den spanske middelhavskysten i det nordøstlige Spania. Området strekker seg fra Blanes, nord for Barcelona, og til grensen mot Frankrike. Costa Brava er en av de mest populære ferieområdene langs kysten av Spania. Her finner du kjente badesteder som Lloret de Mar, Tossa de Mar, San Felíu de Guixols, Palamós og Port-Bou.

Costa Brava er et perfekt sted å nyte sol, bad og varme. Her finner du både barnevennlige sandstrender med vannsportsaktiviteter samt små badeviker med en avslappet atmosfære. Costa Brava er kjent for sin tradisjonelle matkultur og mange reiser hit for å nyte kulinariske matopplevelser. Det vakre landskapet langs kysten og i innlandet på inviterer til aktiv ferie og utflukter for alle som vil oppleve den storslåtte naturen på Costa Brava. Her finner du også historiske byer som Girona og Figueres, hjembyen til kunstneren Salvador Dali. Costa Brava passer for alle, både familier, par, venner og eldre.

>> Finn og bestill restplasser til Spania

>> Les mer om din ferie til Blanes

>> Les mer om din ferie til Barcelona

Sol og strandliv på Costa Brava

De vakre sandstrendene i Costa Brava tiltrekker seg turister år etter år. Langs den spanske rivieraen ligger feriebyene på rekke og rad fra byen Callela i sør til Estartit i nord. Her kan du nyte det varme middelhavet og krystallblå vannet som innbyr til både bading og snorkling. Reiser du med barn til Costa Brava finner du mange familievennlig sandstrender med kort vei til strandpromenade og restauranter, blant annet i badebyene Platja d'Aro og Tossa de Mar. Det er også flere badeland og fornøyelsesparker i regionen som passer for både store og små. 

For deg som ønsker fredelige omgivelser kan du trekke deg tilbake og finne små badeviker mellom klipper flere steder langs kysten. Du finner også sandstrender som byr på en livlig atmosfære og mange strandbarer. Blant annet Lloret de Mar og Blanes er noen av de mest populære feriestedene.

Når er det best å reise til Costa Brava?

Costa Brava har et mediterrant klima med varme somre og milde vintre. Som i Spania ellers kan sommeren ofte få temperaturer på over 30 grader, og fra juni til august er det høysesong med flest turister og høye priser. 

Det varme middelhavsklimaet gjør at du kan reise hit og nyte behagelig temperaturer mesteparten av året. Allerede i mars er temperaturen rundt 18 grader. Om du reiser hit på aktiv ferie er det ideelt å legge ferien til våren eller høsten. Både for å unngå de høyeste temperaturene og mest turister. Har du mulighet til å reise utenom sommermånedene kan du som regel få en betydelig billigere reise.

Aktiviteter og severdigheter på Costa Brava

Det er verdt å utforske innlandet på Costa Brava. Her finner du spennende middelalderbyer som Pals og Peratallada, og du kan bruke en hel dag i vakre Girona, Catalonia sin største by. Byen byr på historiske severdigheter med romerske ruiner, en imponerende katedral og en vel bevart gamleby. Her er det også gode shoppingmuligheter og flere gode restauranter.

Ønsker du å oppleve kunst og kultur bør du besøke Dalí-teatermuseet i Figueres for å se samlingen av Salvador Dalís malerier. Han er trolig regionens mest kjente kunstner og for å oppleve mer av hans verker bør du ta en tur innom museet i den sjarmerende fiskerbyen Cadaqués. Byen er en opplevelse i seg selv med smale gater og hvite hus beliggende på den naturskjønne halvøya Cap de Creus. Det er det østligste punktet på det spanske fastlandet og her finner du vakre klippeformasjoner og en rekke turstier.

Det er gode muligheter for aktiv ferie på Costa Brava. Her finner du flere golf- og tennisbaner, samt en rekke vannsportsaktiviteter som vannski og dykking. Regionen byr på mange flotte turstier til både vandring og terrengsykling i innlandet, ofte med fantastisk utsikt.

>> Finn og bestill restplasser til Costa del Sol

>> Les mer om din ferie til Lloret de Mar

>> Les mer om din ferie til Frankrike

Matopplevelser på Costa Brava

Gastronomisk matopplevelser er noe av det som gjør Costa Brava til et populært reisemål. Her kan du nyte spanske klassikere som paella, og en rekke tapasbarer som serverer både tradisjonelle og moderne småretter. Fersk fisk og sjømat er også en viktig del av matkulturen og du vil finne mange gode fiskerestauranter i regionen. For deg som liker gourmet er det også flere kjente Michelin-restauranter på Costa Brava. 

Costa Brava er også et ideelt sted for deg som vil oppleve og prøve lokale mattradisjoner. Nesten uavhengig av årstid kan du delta på mat- og drikke festivaler og lokale markeder som arrangeres flere steder.

Fly og hotell på Costa Brava

Det ligger to flyplasser på Costa Brava. Barcelona internasjonale lufthavn (BCN) og Girona internasjonale lufthavn (GRO). Det går direktefly til Barcelona og Girona fra flere norske storbyer, og flytiden fra Oslo Gardermoen er ca. 3 timer og 20 minutter. Fra Barcelona lufthavn går det tog til Blanes, og herfra kan du reise videre til kjente feriesteder som Lloret de Mar, Tossa de Mar og Platja d’Aro. Mange velger å ha leiebil på ferie på Costa Brava. Da har du friheten til å utforske området i ditt eget tempo. Du kan velge om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille en pakkereise som inkludere fly, hotell og eventuelt leiebil.

Costa Brava har et stort utvalg hoteller og ferieleiligheter for enhver smak. Som i Spania ellers finner du her små boutique hotell i idylliske badebyer eller større all-inclusive resorts med mange fasiliteter. Det er også mange feriehus til leie i regionen om du ønsker å bo mer avsidesliggende. For den som liker velvære og luksus finnes mange spa-hoteller og reiser du med barn finner du også mange familievennlige hoteller å velge mellom. 
Uansett hvilken ferie du ønsker vil du finne et bosted som passer deg på Costa Brava – og Solfaktor hjelper deg med å finne det beste alternativet til den beste prisen!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Costa Brava

Populære hoteller i Costa Brava

Spania, Catalonia, Pineda de Mar
8,7
Meget bra
1354 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Calonge
9,0
Fantastisk
4416 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Santa Susanna
9,1
Fantastisk
1998 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 33 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Costa Brava?

8,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 100 anmeldelser