Reiser til Costa Brava

Costa Brava er kystlinjen i det nordøstlige hjørnet av Spania. Den strekker seg fra byen Blanes, omtrent 60 kilometer nord for Barcelona, ??opp til Portbou ved den franske grensen. Brava kan oversettes til "barsk" eller "vill" på både spansk og katalansk (kysten ligger i den autonome regionen Catalonia). Det er fortsatt noe utemmet over denne delen av Spanias middelhavskyst, som av mange regnes som den vakreste i landet.

Allerede på 1950-tallet startet utviklingen av områdets turisme. Når du planlegger en billig reise til Costa Brava i dag kan du derfor velge mellom mange sjarmerende feriebyer med et mylder av vakre strender, som ligger på rekke og rad fra byen Callela i sør til L’Estartit i nord.

På Costa Brava er det derfor utallige steder hvor du kan slå deg ned på strandhåndkleet ditt. Nyt det varme Middelhavet på alt fra velorganiserte, familievennlige strender med promenadens spisesteder innen kort rekkevidde, eller trekk deg tilbake til små viker mellom klippene hvis du vil ha mer fredelige omgivelser. Felles for strendene, hvorav mange har blå flagg, er det klare vannet, som innbyr til bading og snorkling.

Aktiviteter og severdigheter

På Costa Brava har du mange muligheter for å ha en aktiv ferie med blant annet golf, tennis og selvfølgelig nesten alle typer vannsport. I innlandet kan du utforske en rekke terrengsykkel- og turstier med fantastisk utsikt. Kulturelt sett er det også mye å ta seg til på en billig tur til Costa Brava. Er du kunstinteressert kan et besøk på Dalí-teatermuseet i Figueres for å se samlingen av Salvador Dalís malerier for eksempel anbefales på det sterkeste. 

Vil du vite mer om regionens trolig mest kjente kunstner, er det absolutt verdt å legge veien forbi museet i Cadaqués. Denne lille, idylliske kystbyen ligger på den naturskjønne halvøya Cap de Creus. Selv om de mange vakre strendene på Costa Brava nesten er uimotståelige, kan det generelt anbefales å sette av tid på turen til å utforske de koselige byene.

I tillegg til perleraden av kystbyer, er innlandet også verdt din oppmerksomhet. Her finner du for eksempel spennende middelalderbyer som Pals og Peratallada. På samme måte kan du enkelt bruke en hel dag på å utforske Girona, Catalonias største by, med høydepunkter som det gamle jødiske kvarteret og katedralen. Byen er også kjent for sine gode shoppingmuligheter og utallige gode restauranter.

Skal du ha med barn på tur? Costa Brava er et veldig familievennlig reisemål. I tillegg til kilometerne med nydelige strender, kan du også nyte ferien i morsomme vann- og fornøyelsesparker. I vårt utvalg av hoteller finner du enkelt steder du kan bo i gangavstand til både strand og restaurantliv.

Det lokale kjøkkenet

De gastronomiske opplevelsene er noe av det som sammen med det solrike klimaet har gjort Spania til et av de mest populære reisemålene i verden. Bestiller du en av  de rimelige reisene til Costa Brava, som du finner her hos Solfaktor, kan du også begynne å glede deg til en ferie med god mat og drikke.

Det er faktisk mange som tar turen til Costa Brava-regionen med nettopp de gastronomiske opplevelsene i tankene. Regionen har dermed flere, vidt anerkjente Michelin-restauranter som tilbyr utmerket gourmetmat. Du har kanskje allerede hørt om restauranten El Bulli, som lå i Roses. Den høstet i mange år den ene Michelin-stjernen etter den andre, og kjøkkensjef Ferran Adrià lærte opp flere dyktige kokker, som siden har åpnet egne restauranter i regionen. Det er imidlertid også nok av mer budsjettvennlige restauranter hvor du kan nyte deilige, tradisjonelle retter, hvor spesielt de med sjømat kan anbefales.

Nesten alle restauranter på Costa Brava har paella på menyen, men det er også mange andre spennende retter å prøve. Ute i feriebyene finnes det spisesteder som stort sett henvender seg til turister med internasjonalt, pregede menyer. Du kan imidlertid også enkelt finne restauranter hvor man holder fast i det lokale kjøkkens stolte tradisjoner. Noe av det enkleste og mest typiske på menyen er for eksempel 'pan con tomate', som er ristet brød med olivenolje, hvitløk og knuste ferske tomater. En forrett du aldri blir lei av!

Nesten uavhengig av årstid kan du også fordype deg i de lokale mattradisjonene på messer, festivaler og lokale markeder. Spesielt sistnevnte er også en sjanse til å oppleve spansk hverdag og møte lokalbefolkningen.

Når er det best å reise til Costa Brava?

For mange barnefamilier er det skoleferien som bestemmer når man skal reise til Costa Brava. Men selv om sommeren derfor også er høysesong for turister, kan du på denne tiden enkelt finne steder å nyte det solrike været et stykke unna folkemengdene.

Det varmere middelhavsklimaet gjør at du kan reise hit og forvente sol og mildt vær det meste av året – allerede i mars når temperaturen rundt 18 grader! Det kan være helt ideelt hvis du planlegger en aktiv ferie hvor du helst vil unngå den verste sommervarmen. Ønsker du varme, men helst vil unngå den verste trengselen, er både mai-juni eller september-oktober gode perioder. Har du mulighet til å reise utenom de mest populære sommermånedene (juli – august), kan du som regel få en betydelig billigere reise.

Transport

Det er to flyplasser på Costa Brava - Barcelona (BCN) og Girona (GRO). Fra Barcelona lufthavn går det tog til Blanes, hvorfra du kan reise videre til Lloret de Mar, Tossa de Mar og Platja d’aro.

Hvis du vil utforske kysten og innlandet i løpet av ferien er det best å leie en bil. Riktignok går det regelmessig buss mellom byene, men ingenting kan måle seg med friheten bilutleie gir til å bare kjøre rundt og stoppe der du vil.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Costa Brava

Populære hoteller i Costa Brava

Spania, Catalonia, Tossa de Mar
  • Nærmeste flyplass: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Tossa de Mar
  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 800 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Catalonia, Calonge
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Costa Brava?

8,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 35 anmeldelser