Reiser til Costa Blanca

På Costa Blanca ligger noen av Spania sine mest populære destinasjoner for sol og bad. Nyt fantastisk strandliv, spennende aktiviteter og pulserende uteliv. Bestill en billig reise til Costa Blanca med Solfaktor!

Costa Blanca som reisemål

Costa Blanca er en kyststripe ved Middelhavet i Spania. Det betyr “Den hvite kysten” og frister med flotte sandstrender langs den østlige kysten i Valencia-regionen, fra Torrevieja i sørvest til Denia i nordøst. Her ligger noen av Spania sine mest populære turistdestinasjoner som Benidorm, Alicante, Torrevieja, Calpe og Albir.

Attraksjoner og aktiviteter på Costa Blanca

Costa Blanca byr på en rekke aktiviteter og attraksjoner for besøkende. Den lange kyststripen, sør for Costa Dorada, er først og fremst kjent for sitt strandliv og er et av Spania sine mest attraktive feriedestinasjoner for sol og bad. Costa Blanca er også et paradis for vannsportaktiviteter som vindsurfing, dykking, seiling, jetski og paddleboarding. Noen av de mest populære strendene er den livlige Levante-stranden og den rolige Poniente-stranden i Benidorm. I Alicante finner du den flotte bystranden Playa del Postiguet med fantastisk utsikt over byen og Santa Barbara Castle, mens i Torrevieja kan du nyte deilig strandliv på den langstrakte sandstranden Playa de la Mata. I byen Calpe ligger stranden Playa de la Fossa ved foten av den majestetiske Calpe-klippen, og i byen Albir kan du nyte strandliv i fredelige omgivelser på Playa del Albir.

Costa Blanca har en rik historisk arv med flere imponerende steder som er verdt å besøke. Santa Barbara Castle i Alicante har en historie som går tilbake til romertiden, og Guadalest Castle i den sjarmerende landsbyen Guadalest byr på panoramautsikt over fjellandskapet og den vakre innsjøen. Ta også turen til Palmeral de Elche som står på UNESCOs verdensarvliste med sine tusenårige palmetrær og gir innsikt i regionens mauriske historie.

Reiser du med barn er det populært å besøke de ulike temaparkene i Costa Blanca. Terra Mitica er en fornøyelsespark som tar deg gjennom historiske epoker mens Aqualandia er en stor vannpark med vannsklier og basseng. Du finner også flere dyreparker i regionen. Blant annet Terra Natura som gir deg muligheten til å se dyr i naturlige omgivelser, og Rio Safari Elche som er dedikert til etisk dyreomsorg med en rekke eksotiske dyrearter. Inkludert løver, elefanter og krokodiller.

Valencia-regionen er også et ypperlig valg for deg som søker aktiv ferie. Her er det gode forhold for fotturer, vandring og sykling i flott natur og storslått fjellandskap. Populære turløyper inkluderer Sierra de Aitana og Montgófjellet. På tur i furuskogen i naturparken Montgó Mountain, der kalksteinmassivet stiger opp til 753 m.o.h, finner du noen av Costa Blanca sine mest slående utsikter, som strekker seg så langt som til Ibiza. El Hondo naturreservat er også et flott besøk. Kjøl deg gjerne ned med en spasertur gjennom palmelunden Elche, som med sine 200 000 trær er den største av sitt slag i Europa, og en av de største naturattraksjonene på Costa Blanca. Klatrere vil nok trekkes mot Peñón de Ifach, en dramatisk kalksteinsklippe som utgjør den minste naturparken i Spania, men samtidig et av flotteste stedene på Costa Blanca.

Costa Blanca er kjent som et golfparadis med mange førsteklasses golfbaner. Her kan du nyte en runde golf med spektakulær utsikt over Middelhavet og det naturskjønne landskapet i regionen. Costa Blanca er også et godt utgangspunkt for å utforske nærliggende områder i Spania. Lenger nord ligger regionen Catalonia med historiske byer som Tarragona, populære badebyer som Salou og Cambrils, og den livlige kulturbyen Sitges.

Når er det best å reise til Costa Blanca?

Sommeren er høysesongen i Spania, spesielt i Costa Blanca og Catalonia. I denne perioden kan temperaturen komme opp i 30 grader med solrike forhold som tiltrekker seg mange turister som søker sol og bad. Ønsker du å styre unna de største folkemengdene og høyeste temperaturene kan du besøke Costa Blanca på våren og høsten. I disse periodene er det fortsatt behagelige temperaturer med mye opphold, men mindre turister både på attraksjoner og på strendene. Det er ideelle forhold for sightseeing og utendørsaktiviteter i Valencia-regionen, samt i nabo-regionen Catalonia. Vinteren på Costa Blanca er mild i forhold til mange europeiske reisemål, men det er kjøligere og mer utsatt for nedbør. I denne perioden kan du gjøre gode kupp på fly og hotell og nyte regionen på den roligste tiden.

Semana Santa, "Den stille uke" er tiden fra palmesøndag til påskeaften. Som resten av Spania arrangerer Costa Blanca påskeparader og prosesjoner under Semana Santa.

Hold utkikk etter "Moror y Cristianos"-festivalene som finner sted over hele Costa Blanca fra mars til oktober. Ved disse gjenoppføres middelalderkampene mellom maurerne og kristne til hester og kameler, ledsaget av fyrverkeri.

La Tomatina. Ikke kle deg i ditt fineste tøy hvis du er i Buñol, 40 minutter med bil fra Valencia, den siste onsdagen i august. Her finner nemlig La Tomatina sted, landets største tomatkamp. Du bør ha et par beskyttelsesbriller på for å være på den sikre siden.

Matopplevelser og uteliv på Costa Blanca

Matkulturen i Spania er kjent for gode smaker og lokale råvarer. I Costa Blanca kan du nyte spennende matopplevelser fra det lokale kjøkkenet og mange restauranter byr også på et internasjonalt preg. Langs den lange kyststripen av Middelhavet er fersk sjømat en viktig del av matkulturen og du kan nyte deilige retter som grillet blekksprut, fisk og reker. Du finner også mange tapasbarer som byr på autentiske smaker og lokale spesialiteter. Mange restauranter på Costa Blanca inviterer til å nyte måltidet langs strandpromenaden med flott havutsikt og en avslappende atmosfære.

Spania er velkjent for sin vinproduksjon og selv om Costa Blanca ikke er en like kjent vinregion som Rioja og Catalonia kan du nyte lokale viner på ferie i Valencia-regionen. Spør din kelner om å anbefale en lokal vin til maten for å heve smaken eller bli med på vinsmaking på lokale vingårder i området.

Costa Blanca byr på et variert og livlig uteliv. Her finner du noe som appellerer til både de som ønsker å danse seg inn i natten og de som søker en mer avslappet atmosfære. Flere byer langs Costa Blanca, blant annet Benidorm, Alicante og Torrevieja, er særlig kjent for sitt pulserende natteliv med et bredt utvalg av barer og nattklubber som holder det gående til de tidlige morgentimene. De fleste byene langs kysten i Valencia-regionen byr også på et godt utvalg av strandbarer hvor du kan nyte live musikk, cocktails og avslappende stemning langs kysten.

Fly og hotell på Costa Blanca

Selv om Valencia er den største byen på Costa Blanca, er den største internasjonale flyplassen Alicante flyplass (ALC) i Valencia-regionen. Hit går det direktefly fra flere norske byer og flyturen fra Oslo Gardermoen til Alicante tar ca 3 timer og 45 minutter. Fra flyplassen er det gode bussforbindelser til flere byer og feriesteder langs kysten av Costa Blanca. Blant annet til Valencia og Benidorm. Spania har et godt utbygd veinett og det er ofte en rimelig måte å reise på. Du kan også ta taxi fra flyplassen og dette kan være en behagelig måte å komme seg til din destinasjon, spesielt om du skal til nærliggende steder som Alicante. Om du tar taxi til Alicante sentralstasjon kan du også ta toget videre til flere kystbyer i Valencia-regionen. Med leiebil har du mer frihet til å utforske Costa Blanca på egen hånd og besøke nærliggende steder i Catalonia

På Costa Blanca er det et godt utvalg av hoteller og ferieleiligheter for enhver smak. Enten du reiser med barn, på partur, vennetur eller om du reiser alene. Her finner du både all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, boutique-hoteller, gjestgiveri og flotte femstjerners hoteller. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Costa Blanca og Spania!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Costa Blanca

Populære hoteller i Costa Blanca

Spania, Valencia-regionen, Alicante
8,6
Meget bra
4565 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 11 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Valencia-regionen, Mutxamel
8,1
Meget bra
3238 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 29 km
  • Nærmeste strand: ca. 6 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Calpe
9,2
Fantastisk
3158 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 79 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Costa Blanca?

8,2
Gjesteanmeldelser
Basert på 89 anmeldelser