Reiser til Costa Blanca

Costa Blanca ligger på middelhavskysten av Spania og har en rekke feriesteder, de mest kjente er kansje La Manga, Torrevieja, og Benidorm. Costa Blanca betyr ‘hvit kyst’, etter de hvite sandstrendene. Her er en rekke ulike feriebyer å velge mellom.

Spanias berømte Costa Blanca, "den hvite kysten", er en av Europas mest populære feriedestinasjoner. Besøkende kommer hit for å slappe av med sol, sand og sangria. Kombinasjonen av et levende kulturliv, fantastiske strender og godt vær vil sikre Costa Blancas status som en feriefavoritt i lang tid fremover.

Til tross for at Costa Blanca er mest kjent for sine populære "all inclusive"-resorter og summende barer, er det mye mer å oppleve i området enn man umiddelbart tror. Gamle byer som Xàbia byr på flotte gater med hvitkalkede hus og spennende småbutikker oppe bak den mer moderne strandkanten. Feriegjester i alle aldre reiser tilbake til dette ferieparadiset år etter år, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. 

Reiser til Costa Blanca i Spania finner du enkelt i søkemotoren, og du kan velge å bestille kun hotell hvis du selv vil stå for flyreisen til Spania, eller en samlet pakkereise inkl. flytransport, hotellopphold og transport tur/retur fra flyplassen til ditt hotell. Bestiller du en reise som pakke er du naturligvis dekket av reisegarantien og pakkereiseloven. Vi tilbyr reiser til alle reisemål på Costa Blanca året rundt, og du velger helt selv hvor lenge du vil reise og avreisedager.

 

Informasjon og fakta

Costa Blancas prisbelønte, fine sandstrender er perfekte for en badeferie, og de mer eventyrlystne finner masse moro i den svære fornøyelsesparken Terra Mitica i nærheten. Det er også et artig badeland i området, Aqualandia, som er et godt mål for en dagstur i løpet av ferien på Costa Blanca med dets store utvalg av vannsklier. Dra gjerne også inn i landet litt vekk fra de populære resortbyene for å oppleve de historiske byene i de frodige fjellene.

Språket: Det snakkes spansk på Costa Blanca.

Valuta: Det brukes euro (€). 

Lokal tid: Costa Blanca er i samme tidssone som Norge.

Hit flyr du: Costa Blanca har tre flyplasser, men vi anbefaler at du flyr til Alicante, som har en sentral beliggenhet.
Flytid fra Norge: Ca. 4 timer

Turistinformasjon: Mer turistinformasjon om Costa Blanca kan finnes på  www.costablanca.org

Været

En av hovedårsakene til at det er så populært å reise på ferie til Costa Blanca er utvilsomt regionens uimotståelige klima. Det er som skapt for å slappe av på stranden med temperaturer som ofte kryper over 30 grader på gradestokken i juli og august. Midt på sommeren er også nedbøren på sitt laveste, noe som betyr at du er garantert en ferie med masse strandtid.

Havtemperaturene om sommeren ligger på 20-tallet, men en deilig bris fra Middelhavet sikrer at varmen ved kysten aldri blir uutholdelig. Denne perfekte kombinasjonen er  grunnen til at mange reiser tilbake til Costa Blanca år etter år.

Strender

Mens mye av livet på Costa Blanca er sentrert rundt Alicante, får de strandglade også mye å ta seg til på steder som Gandia, der sanden daglig rakes med traktorer. Det er et populært sted om sommeren med en spesiell stemning i helgene.

Nede i Benidorm finner du en Blå Flagg-strand på Playa de Levante med gyllen sand og en promenade. Litt lengre unna ligger Playa de La Fossa, en mer urørt strand med nydelig utsikt over Penyal d'Ifac og Calpe'sPeñón de Ifach, en kjempestor kalkstein som stiger opp av havet i horisonten. 

Denia, litt oppe langs kysten fra Javea og Moraira, er en fredelig resort med svimlende 15 kilometer med strender. Denia er også kjent for sin tilbakelente stemning, vakre gamleby og generelt innbydende atmosfære. Ideelt for en familieferie!

Selve Alicante har også en flott Blå Flagg-strand på 5 kilometer, som er populær både blant de lokale og turistene. Calpe, som ligger litt lengre opp langs kysten, har en deilig sandstrand med en fredelig promenade.

Lokal transport

Et effektivt nettverk av tog, busser og trikker gjør det å komme seg rundt og se de mest interessante stedene langs kysten.

Trikk: Å komme deg rundt på Costa Blanca er enkelt hvis du tar trikken som forbinder Benidorm med Alicante. 

Leiebil: For å kunne utforske noen av de sjarmerende landsbyene litt inne i landet uten vanskeligheter, er det ofte mer praktisk å leie en bil

Begivenheter

Semana Santa: Som resten av Spania arrangerer Costa Blanca påskeparader og prosesjoner under "Semana Santa".

Middelalderkamper: Hold utkikk etter "Moror y Cristianos"-festivalene som finner sted over hele Costa Blanca fra mars til oktober. Ved disse gjenoppføres middelalderkampene mellom maurerne og kristne til hester og kameler, ledsaget av fyrverkeri.

La Tomatina: Ikke kle deg i ditt fineste tøy hvis du er i Buñol den siste onsdagen i august. Her finner nemlig La Tomatina sted; landets største tomatkamp. Du bør ha et par beskyttelsesbriller på for å være på den sikre siden. 

Utflukter og aktiviteter

La ferietimene fly på den elegante strandpromenaden eller under de skyggefulle palmepromenadene i Alicante. Eller opplev noen av de fascinerende byene og landsbyene som skjuler seg i innlandet på Costa Blanca. Inne i landet fra Benidorm kan du for eksempel besøke den mauriske borgen fra 1500-tallet i Guadalest, som er skåret inn i klippen i usedvanlige omgivelser. Utforsk også den gamle bakketopp-landsbyen Altea med dens sjarmerende, hvitkalkede hus dekket av blomster. Ta det lille turisttoget som kjører opp til borgen fra 900-tallet i historiske Xàtiva. Spiller du golf er det naturlig å søke mot Alicante Golf Club for å prøve banen designet av Seve Ballesteros. Barna vil utvilsomt sette stor pris på en tur til Costa Blancas badeland og fornøyelsesparker rundt Benidorm.

Familieopplevelser

Har du barn med på ferien vil du ikke gå tom for ting å gjøre på Costa Blanca. Noen av de mest populære familieattraksjonene på den hvite kysten er samlet rundt Benidorm. Her kan du gi barna en våt og vill dag i badelandet Aqualandia, hvor de kan suse ned den høyeste sklien i Europa. Barna vil også elske Terra Mitica, hvor de gamle mytene fra Egypt, Roma og Hellas har blitt til spennende fornøyelser og forestillinger. Tar du dem med til naturparken Terra Natura kan dere oppleve et av de beste stedene å komme tett på ville dyr i vakre omgivelser på Costa Blanca.

Naturopplevelser

Kjøl deg ned med en spasertur gjennom palmelunden Elche, som med sine 200 000 trær er den største av sitt slag i Europa, og en av de største naturattraksjonene på Costa Blanca. Gå på tur opp gjennom furuskogen i naturparken Montgó Mountain, der kalksteinmassivet stiger opp til 753 m.o.h. Her finner du noen av Costa Blancas mest slående utsikter, som strekker seg så langt som til Ibiza. Klatrere vil nok trekkes mot Peñón de Ifach, en dramatisk kalksteinsklippe som utgjør den minste naturparken i Spania, og er et av flotteste stedene på Costa Blanca. 

Mat og drikke

Costa Blanca som hvert år mottar millioner av internasjonale besøkende, kan tilfredsstille en bred vifte av kulinariske preferanser. Du kan finne alt fra en "full english breakfast" til en tallerken med "fritto misto" her. Hvis det er den autentiske smaken av Spania du er ute etter, bør du ta en avstikker fra sentrum av Benidorm til den historiske gamle bydelen og "tapas"-gaten.

Her kan du prøve ferske, lokale reker fra Denia eller iberisk skinke med en kald øl eller et glass vin. Det er det ideelle stedet å komme deg vekk fra allfarveien, samt komme tettere på lokalbefolkningen - et fint sted å spise både dag og kveld.

Andre fantastiske gode steder å utforske det spanske kjøkkenet på inkluderer Javea og dens strandpromenade, Alicante, hvor du finner tradisjonell tapas i massevis, og feriestedene Torrevieja og Guardamar del Seguera med deres fisk og skalldyr.

Nattelivet

Hvis du har kommet for å danse ut i de små timer har du kommet til rett sted. Benidorm har rikelig med nattklubber på  Avenida Communitat Valencia. Det koster ca. 15 euro å komme inn på de fleste stedene, noe som vanligvis inkluderer en gratis drink eller to som et plaster på såret.

I Alicante handler det om klassiske cocktailbarer. NIC er for eksempel spesialister på gin og tonic, mens nede ved vannet kan du be om en forfriskende is-cocktail på Isla Marina og nyte den berømte middelhavssolnedgangen. El Coscorron er kjent for sine mojitos, mange gjester og elektrisk jazzmusikk. Uansett hvor du tilbringer dine kvelder vil du helt sikkert også huske din ferie på Costa Blanca for opplevelsene etter mørkets frembrudd. 

Moraira har en stille kafé-kultur, mens  storesøsteren Javea har noen av de største nattklubbene i området. Den relativt nybygde Javea-promenaden våkner til live for alvor i høysesongen.

Aktiv ferie

Det kryr av muligheter for å nyte en aktiv ferie på Costa Blanca både til sjøs og på land. For et eventyr på to hjul kan du ta turen til Torrevieja og sykle rundt i naturparkene og saltvanns-innsjøene, og stoppe for et gjørmebad ved Mar Menor. Hold utkikk etter de store flokkene med rosa flamingoer, hegrer og måker. 

Ved Santa Pola skaper de friske kystvindene perfekte forhold for kitesurfing, med optimale betingelser for både begynnere og eksperter. Hvis du fortsatt har energi til overs, kan du bestige Montgo-fjellet og beundre utsikten over kysten. 

Kultur

Costa Blanca kan umiddelbart virke veldig moderne, men går du bare litt i dybden finner du raskt sporene etter de gamle Spania. Kjenn for eksempel det historiske suset i Denias gamle bydel, som har gitt inspirasjon til forfattere og andre kunstnere. Utforsk borger, vinmarker og lokale restauranter på landet rett utenfor Alicante. Kanskje du vil se den ikoniske blå- og hvite flisbelagte kuppelen i Alteas gamle kirke, eller se de mauriske monumentene i Adsubia. Uansett hva du interesserer deg for, venter det deg et hav av kulturelle opplevelser på din ferie på Costa Blanca. 

Reisemål

Strandelskere tiltrekkes av Benidorms lange gylne strender, billedskjønne gamleby og pulserende natteliv. I Alicante kombineres flotte strender med fantastiske restauranter og en rik kulturhistorie. Legg så til den attraktive strandpromenaden og marinaen med barer og kaféer, så får du en sikker vinner. Fortsetter du lengre opp langs kysten kommer du til Dénia og dens deilige strender ved foten av naturparken Montgó Mountain. De høye klippene kneiser over de stille buktene og det glitrende blå vannet ved Jávea. Enda lengre nord ligger den livlige resorten Gandía og dens historiske gamleby, lange sandstrand og imponerende borg fra 1300-tallet. 

Benidorm

Costa Blancas ledende ferieby har en dramatisk og ruvende silhuett og to flotte Blå Flagg-strender med palmepromenader. For et glimt av det mer tradisjonelle Benidorm, kan vi anbefale å utforske de hyggelige, snirklende gatene i gamlebyen. Bestill et hotell i Benidorm og kos deg med lekker sjømat på en restaurantterrasse ved vannet. 

Calpe

Calpe er spesielt populært på grunn av de fine strendene, som f.eks. den eksotiske Arenal-Bol. Hvis du vil få litt historisk input på ferien kan du besøkende det nærliggende romerske området Baños de la Reina, og svømme i de naturlige havbassengene. Har du lyst til å dra på en dagstur kan du ta en ferge til Ibiza. 

Altea

En ferie i Altea gir deg det beste fra begge verdener med både eventyr og avslapning. Besøk naturparken Sierra Helada for å dra på vandreturer og nyte en fantastisk utsikt over bukten nedenfor, eller spaser rundt i de sjarmerende sidegatene ved havnen. 

Albir

Med de pene tre-alleene er Albir det perfekte valget for en fredelig ferie. Her er du dessuten ikke langt fra livlige Benidorm hvis du ønsker å dra på en spennende dagstur eller få litt kveldsunderholdning.

Torrevieja

Utforsk sjarmerende Torrevieja, en spansk by med en rik tradisjon for fiskeri og saltminedrift. Hvis du ønsker en mer spennende ferie kan vi absolutt anbefale en tur til Aquopolis Torrevieja for å få en gøyal dag med vannsklier og andre fornøyelser, eller en tur til Torreviejas berømte saltsjø. 

Hvorfor reise til Costa Blanca?

Hvis du drømmer om å slappe av på lange, myke sandstrender eller om å svømme i krystallklart vann, er Costa Blancas solrike feriebyer perfekte - også for ferier med hele familien. 

I Benidorm finner du deilige strender, palmepromenader og utrolige fiskerestauranter med en summende og vennlig atmosfære. Byen er kanskje mest kjent for sitt natteliv, men har også en idyllisk gammel bydel hvor du finner vakre bygninger og hyggelige kaféer som serverer sterk kaffe og velsmakende tapas. 

Med sine historiske severdigheter, ettertraktede spisesteder og herlige marina er Alicante et allsidig feriested. Når du går i gamlebyen eller langs strandpromenaden, vil du føle deg hensatt til en annen verden. I tillegg er byens natteliv legendarisk. 

Vekk fra strendene finner du tradisjonelle landsbyer omgitt av frodige fjell som er som skapt for en dag med turskoene på. Utforsk borgen i Guadalest, spaser blant Alteas hvitkalkede bygninger eller ta turisttoget til middelalderbyen Xàtiva for en fascinerende dag i fortidens Spania. 

Tilbring en dag med familien i temaparken Terra Mitica, eller dra til badelandet Aqualandia for å få et skikkelig adrenalinkick og et morsomt avbrekk fra stranden. I Terra Natura Zoo kan du barna se mange spennende dyr, inkludert tigere, papegøyer og elefanter, mens du nyter det flotte parkområdet. 

Enten du bare vil stresse ned og slappe av på stranden hele ferien, eller om du vil være aktiv med vandreturer gjennom furuskogene eller vannsportakitviteter, vil du finner noe som passer dine ønsker på Spanias Costa Blanca. 

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Costa Blanca

Populære hoteller i Costa Blanca

Spania, Valencia-regionen, Alicante
9,2
Fantastisk
1899 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Moraira
8,4
Meget bra
958 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 92 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Valencia-regionen, Torrevieja
8,7
Meget bra
2296 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 63 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Costa Blanca?

8,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 61 anmeldelser