Reiser til Granollers

Den mellomstore byen Granollers ligger i Katalonia, rett nord for Barcelona. Byen ligger litt inne i landet og har omkring 60.000 innbyggere. Beliggenheten litt på avstand fra Middelhavskystens travle strender og "i skyggen av" én av Spanias mest populære storbydestinasjoner har bidratt til at Granollers har er en behagelig avslappet atmosfære. 

I Granollers kan du oppleve flotte middelalderhus, besøke den iøyenfallende markedshallen La Porxada med sine 15 søyler og utforske flotte museer. Vel og merke er det heller det autentiske, spanske bylivet som trekker reisende til Granollers. Blant annet holder man fortsatt fast ved den tradisjonelle ettermiddagspausen siesta

Byens gjestfrie innbyggere vil du for eksempel møte på hvis du går på oppdagelse i den sjarmerende, gamle bykjernen. Her ligger et nettverk av smale gågater med et vell av spennende butikker, kaféer og fortausresturanter. Før du setter deg tilrette her bør du legge veien forbi det vakre klokketårnet Parroquial de Sant Esteve, som ligger ved den bemerkelsesverdige markedshallen. 

Det er nærmest et mirakel at disse bygningene fortsatt står oppreist. Granollers ble kraftig bombet i 1938 av italienske fly i forbindelse med den spanske borgerkrigen, men dette var ikke første gang at byen var scene for dramatiske begivenheter. På 1400-tallet spilte Granolleres en betydelig rolle i det katalanske opprøret mot Johan den 2. av Aragonia.

Utflukter

Ettersom at Granollers ligger kun 30 kilometer fra Barcelona kan du enkelt reise på utflukter inn til den livlige regionshovedstaden. Det kjører regelmessige busser og tog mellom de to byene, ettersom at en stor andel av byens innbyggere pendler mellom dem hver dag.

Det er naturlig å bestille en billig reise til Granollers hvis du ønsker å kunne dra på sightseeing i den berømte nabobyen, men samtidig slippe å bo midt i turistområdene. Utover Barcelona ligger mange spennende utfluktsmål i nærområdet. 

Hvis du ønsker en dukkert i Middelhavet, kan du reise de snaue tyve kilometerne ut til strendene på Costa del Marasme. Her venter tallrike fristende sandstrender, inkludert strender som ligger ved populære feriebyer som har alle de restaurantene, barene og aktivitetstilbudene som du kan ønske deg og mer avsidesliggende badeviker der du kan nyte en fredfyldt stund ved vannet.

Hvis du reiser til Granollers utenom strandsesongen, kan du i stedet utforske de vakre, beskyttede naturområdene i nærområdet. Her er det gode muligheter til å vandre en tur i skyggefull skog eller opp til flotte utsiktspunkter i fjellene.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Granollers