Velkommen til Bilbao 

Den hyggelige og historiske byen Bilbao ligger i Baskerland i det nordlige Spania. Her finner du hyggelige gater, sjarmerende, historiske bygninger og en spennende middelalderbydel. Bilbaos kjøkken er særdeles velsmakende, og byen er fylt med mange gode restauranter, barer og kaféer som servere lokale og regionale matretter. Du får gode muligheter til å oppleve lokallivet og kulturen, og området byr på mange flotte utflukter.

Bilbao er fortsatt en ukjent destinasjon for mange reisende, som gjerne heller besøker den populære østkysten eller mer kjente byer som Barcelona, Madrid eller Malaga. Samtidig byr Bilbao på mange skjulte skatter som absolutt er et besøk verdt. Byen er hyggelig og preget av en behagelig atmosfære, og i området finnes mange utflukts- og opplevelsesmuligheter og grønne områder. Byen ligger forøvrig i kjøreavstand til kysten.

Opplev middelalderbydelen Casco Viejo

Bilbao ble opprinnelig grunnlagt i den sentrale bydelen Casco Viejo for mer enn 700 år siden, da fiskere og bønder slo seg ned ved Nervion-elven. Beliggenheten ved elven var perfekt for fiskerne, det frodige landskapet i området egnet seg godt for jordbruk og vest for elven ble det laget jerngruver. Handelen oppstod ved havnen, noe som gjorde handel med omverdenen over vannet mulig. På 1300-tallet ble Bilbao offisielt anerkjent som en by.

I dag er Casco Viejo, også kjent som "den gamle bydelen", nærmest obligatorisk å besøke på en ferie i Bilbao. Den sentrale beliggenheten gjør det enkelt å nå bydelen til fots, også dersom du bor inne i sentrum. Det er kun én kilometer å vandre fra hjertet av Bilbao til Casco Viejo, som kan vise til vakre, gamle bygninger og levninger etter byens opprinnelsestid, herunder den gamle, gotiske katedralen og historiske plasser. 

Utfluktsmuligheter i området

Bilbao har en utmerket beliggenhet med tanke på forskjellige opplevelser i området. Det er kun tolv kilometer å reise ut til kysten, og du kan enkelt kjøre ut til flere strender ved byen Getxo. Hvis du ikke har en bil til rådighet trenger du ikke fortvile; du kan nemlig enkelt reise ut hit med metroen som går mot Pletzia og stopper i gangavstand til to forskjellige strender.

Byen ligger i et frodig og kupert landskap som egner seg perfekt til dagsutflukter i naturen, for eksempel på sykkel eller vandring. Området byr på mange vandreruter som egner seg utmerket til en dag tett på den rå naturen.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Bilbao

Populære hoteller i Bilbao

Spania, Baskerland, Bilbao
9,4
Fantastisk
13 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 km
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Baskerland, Bilbao
8,9
Meget bra
3662 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Baskerland, Bilbao
8,7
Meget bra
6248 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Nærmeste strand: ca. 15 km
  • Internettilgang / WiFi