Reiser til Malaga

Málaga er en spennende by og et særdeles populært reisemål med både storbyliv og strandliv. Málaga har også et bredt tilbud av kultur, underholdning, gastronomi og opplevelser. Byen er et supert utgangspunkt for å utforske Spanias solkyst, Costa del Sol, og Andalucia. Bestill din neste reise til Malaga med Solfaktor i dag!

Málaga er med sine nesten 600 000 innbyggere en middels stor by i spansk sammenheng. Byen ligger sør i Spania og har kystlinje mot det vestlige Middelhavet. Utenfor bykjernen ligger en innbydende sandstrand, som er populær både blant turister og lokalbefolkningen. 

Shoppingmulighetene i byen er gode, og det finnes både mange lokale butikker og kjedebutikker i byen. Calle Larios er den viktigste handlegaten, mens kjøpesenteret El Corte Inglès har et godt utvalg av de nyeste moteklærne. Málaga er en moderne storby, men man bør naturligvis også oppleve gamlebyen med sine krokete gater og passasjer, flere flotte torg og en storslått katedral i renessansestil.

Er du kunst- og kulturelsker? Málaga er Pablo Picassos hjemby, og Museo Picasso har selvsagt en stor samling av hans kunstverk som er vel verdt å få med seg!

Kollektivtilbudet i Málaga er godt, og billettene er billige. Det er enkelt å finne ledig taxi, men det kan ofte være mye trafikk. Bykjernen er relativt liten, noe som medfører at man som regel enklest kan ta seg rundt til fots.

Jo nærmere gamlebyen man vil bo, jo dyrere er ofte hotellene. Samtidig ligger til gjengjeld «alt» i umiddelbar nærhet, men det kan være vanskelig å finne parkering i de trange gatene hvis man har leiebil. Det kan være lurt å velge et hotell som har egen parkeringsplass og basseng på hotelltaket, slik at du kan slappe av etter dagens opplevelser med en etterlengtet forfriskning. 

Alle hotellene i Malaga som Solfaktor tilbyr kan bookes til de beste prisene på internett. 

Málaga internasjonale flyplass ligger omkring 20 minutters kjøring fra sentrum, og har direktefly til alle Norges største flyplasser og til flere av Spanias største byer. Spania har også godt utbyggede toglinjer, og det kan ofte være vel så effektivt å ta tog innad i landet som å fly. 

>> Finn tilbud på restplasser til Malaga her

Hvem passer dette reisemålet for?

Málaga er først og fremst et reisemål for reisende som ønsker å kombinere en storbyferie med sol og bading. En langweekend på 3-5 dager er som regel passe reiselengde. Selv om Málaga ligger ved Middelhavet, er ikke byen en typisk syden-destinasjon. Dersom man ønsker en sydenferie i barnevennlige omgivelser kan vi anbefale feriebyene langs Costa del Sol, for eksempel Torremolinos, Fuengirola og Marbella. I søkemaskinen vår kan du finne billige reiser til Malaga med avreise hele året. 

Når på året bør man reise til Malaga?

Málaga har typisk Middelhavsklima og er verdt et besøk hele året. Sommeren varer april til september med juni-august som de varmeste månedene, men selv midt på vinteren kan man ofte rusle gatelangs i t-skjorte og nyte varmende sol på en fortauskafé. Om sommeren kan det bli ganske varmt i bykjernen, og mange velger å overnatte ved kysten heller enn midt i byen. 

Flyturen fra Oslo til Malaga tar omtrent fire timer, og flyplassen, som ligger rett ved byen, har suverene forbindelser til Nord-Europa og direkteavganger flere ganger i uken. 

Málaga bør også oppleves fra toppen av fjellet Gibralfaro og fra de velbevarte murene på den gamle, føniske borgen, hvor man har en enestående utsikt over Málaga og dens misunnelsesverdige beliggenhet ved en naturlig havbukt.

Hvite sandstrender og hyggelige restauranter

Det ligger flere gode strender i og omkring Malaga by. Én av de mest populære strendene er Playa de La Caleta, som ligger mellom strendene La Malagueta og Baños del Carmen på den østlige delen av byens kyststrekning. Stranden har mange fasiliteter for hele familien, inkludert liggestoler og parasoller til leie og toaletter og dusjer til rådighet. Dessuten byr den cirka 1400 meter lange stranden på en fantastisk utsikt over havnen.

Hvis du blir sulten i løpet av strandturen, trenger du ikke gå langt for å finne forsyninger; de fleste strendene i Malaga er flankert av lange promenader med tallrike tradisjonelle tapasbarer og restauranter som blant annet byr på velsmakende fisk og skalldyr.

Du finner også en rekke fasiliteter for vannsport langs byens kyststrekning, for eksempel strandvolleyball, kajakker, vannski og windsurfing, men en ferie i Malaga er ikke komplett uten minst en ettermiddag med tærne i den varme sanden. 

Været i Malaga 

Malaga har et behagelig middelhavsklima med varme somre og milde vintre, som gjør byen til et ideelt sted å besøke året rundt. Den gjennomsnittlige årstemperaturen er 19 grader, og temperaturen topper typisk på omkring 30 grader om sommeren.

Både når det gjelder sommer og vinter drar byen fordel av sin beliggenhet ved havet ,som gjør somrene kjøligere på grunn av brisen fra havet og vintrene mildere, ettersom at byen ikke treffes av de kalde fjellvindene som preger byer som Granada og Córdoba lengre inn i landet. Derfor er Malaga et utmerket feriested rundt jul og nyttår, men svømmebassengene må være varmet opp. Det ligger en rekke gode golfbaner langs kysten ned mot Estepona, som absolutt er verdt å besøke for deg som elsker golf. 

Málagas perfekte mikroklima

Málagas største attraksjon er det perfekte miniklimaet, som gjør det mulig å «leve på gaten» i størstedelen av året. Denne muligheten benytter innbyggerne i Solkystens hovedstad seg av til det fulle. Folkelivet i Málaga er intenst i den tropiske parken ved havnen, i det gamle kvartalet ved gaten Larios og i forstaden El Palo, som har en strandpromenade med massevis av stemningsfulle fiskerestauranter og vertshus. Det er både fascinerende og enkelt å la seg henrive av miljøet i denne åpne og gjestfrie byen.

Mat og drikke

Malagas strandpromenader er spekket med små snackbarer og restauranter, som lokalt er kjent som chiringuitos. Her kan du nyte forskjellige fiskeretter, grillet blekksprut og paella på utallige resturanter. Én av de mest berømte chiringuitos i Malaga er El Tintero, som er berømt for sine syngende servitører.

Malaga er dessuten hjemsted for et par typiske lokale matretter fra det andalusiske kjøkkenet som absolutt er verdt å smake på. Espetos er grillede sardiner på bambuspinner, mens coquinas er søte, små muslinger kokt i hvitvin. Selvfølgelig kan du også smake på den berømte spanske skinken jamon, som har sine egne lokale utgaver i Malaga-området.

Hvis du er på utkikk etter en god tapas-restaurant, kan Restaurante Gallego Candamil anbefales. Hvis du vil smake på lokale drikkevarer, bør du bestille et glass mosto, som er en søt vin som fremstilles av muskat-druer.

Malaga, som er en av de eldste byene i Europa, kombinerer på elegant vis eldgammel historie med vår moderne verdens mange gleder. På grunn av dette og sitt fantastiske klima og sin gunstige beliggenhet, som har gjort det til en billig flydestinasjon, er det blitt ett av de mest populære reisemålene på Costa del Sol for besøkende som er på utkikk etter en strandferie med et streif av historie og kultur.

Mens mange bare kjenner til Malaga som et sted de passerer på vei fra flyplassen og til sin foretrukne badeby på Solkysten, så glemmes det ofte at en ferie i Malaga ikke bare byr på sol, hav og mange gode strender. Byen er rik på kultur og historie, og byr både på mauriske slott, romerske ruiner og en fantastisk katedral. Byen er forøvrig fødestedet til en av den spanske og europeiske historiens mest berømte kunstnere, nemlig Pablo Picasso.

Byens hovedpark, La Alameda, er et forfriskende og sjarmerende pustehull med tropiske og subtropiske planter – og rett utenfor byen ligger deilige strender og venter på deg.

Du kan bestille en pakkereise med fly, hotell og transfer gjennom oss, eller, hvis du selv vil arrangere reisen til Malaga, bare booke hotellet ditt gjennom oss. Få mer informasjon om reisene i søkemotoren, der du også kan sammenligne priser fra de forskjellige flyselskapene og hotellene i Malaga.

Hoteller i Malaga

Populære hoteller i Malaga

Spania, Andalucia, Malaga
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 3 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Malaga
  • Nærmeste flyplass: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.9 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Malaga
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje

Slik booker du en billig ferie i Malaga

Hos Solfaktor er vi eksperter på reiser til Costa del Sol, og vi har vært nordmenns foretrukne partner siden 1999 med det beste utvalget av hoteller, ferieboliger og leiligheter i Sør- Spania. Reis med oss på en billig reise til Malaga  og opplev avslappende dager i solen. Vi har valgt ut  de beste hotellene og ferieboligene i området til deg, slik at du kan fokusere på å slappe av og nyte ferien. Du velger selv om du kun vil booke overnattingssted eller en pakkereise, som alltid inkluderer billige flybilletter.

Fyll inn dine foretrukne reisedatoer i søkemaskinen her på siden. Deretter finner vi raskt de beste prisene for deg på populære hoteller i Malaga. Hvis du ønsker å supplere med fly og leiebil, kan du velge mellom avreise fra flere av Norges største flyplasser. Vi søker etter de billigste flybillettene fra alle flyselskaper - også lavprisselskaper - og kombinerer dem med en leiebil. Du får en pakke som er sikret av Reisegarantifondet, slik at alt er på plass før avreise. Fleksible pakkereiser er Solfaktors varemerke

Severdigheter og aktiviteter

Malagas sentrum rommer flere interessante historiske bygninger, deriblant byens katedral, som ruver over resten av byen med sin imponerende skjønnhet, særlig om natten når katedralen lyser opp. 

Malaga er også hjemsted for noen ytterst godt bevarte mauriske bygninger, hvorav det mest severdige er slottet La Alcazaba de Malaga, som du finner på en bakke midt i byen. Det ble bygget i det 11. århundret og tjener nå som en historisk påminnelse om Hammudid-dynastiet. Rett under La Alcazaba finner du restene av et romersk teater med en mini-utstilling og gratis adgang til hovedkomplekset.

Du bør heller ikke gå glipp av å lære mer om byens mest berømte kunstner, Pablo Picasso, på Museo Picasso Málaga, som rommer 285 verker av Picasso, donert av hans etterkommere, eller Museo Casa Natal som rommer en del gjenstander fra Picassos barndom.

Hvis du har lyst på spennende naturopplevelser, kan du våge deg ut til El Chorro-kløften, mindre enn en times kjøring utenfor byen. Kløften er gjenstand for mange klatreres lidenskap, hvis du ikke er klatrer, kan du nøye deg med å sette pris på det storslåtte synet av kløften på avstand, eller fra dens gangbro.

Hvis du reiser med familien og dere har behov for en dag med moro og avslapning, vil 20 minutters kjøring mot vest ta dere til feriestedet Torremolinos. Byen er hjemsted for det største badelandet i Andalucia, Aqualand, hvor man lett kan få en hel dag til å gå med de mange bassengene og vannrutsjebaner.

>> Les om restplasser til Malaga her

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Andre linker