Reiser til Fuengirola

Opplev den spanske feriebyen Fuengirola på Costa del Sol. Byen kan by på flotte strender, gode restauranter, en rekke ulike aktiviteter og en hyggelig strandpromenade. Fuengirola passer for par, vennegrupper og familier. Bestill en billig reise til Fuengirola med Solfaktor!

Fuengirola som reisemål

Fuengirola ligger ca 34 km sørvest fra Malaga og er en strandby på Spania sin solkyst. Kystbyen er kjent for flotte strender og et bredt utvalg av av barer og restauranter. Her kan nyte både en avslappet ferie med sol og bad eller strandliv med mer livlig atmosfære. Fuengirola er litt mindre enn Torremolinos og har en vennlig og tiltalende småbyatmosfære med en langs strandpromenade. Stedet passer like godt for både venner, par og familier, og byr på en rekke aktiviteter for alle aldre.

Opplev områdene rundt Fuengirloa med bil

Costa del Sol er det langt mer å oppdage enn shopping og nattklubber. På din reise til Fuengirloa vil en leiebil gjøre at du kan utforske både Costa del Sol og Andalucia i større grad. På din ferie i Fuengirola kan du kjøre sørover til Marbella. En biltur som tar rundt en halvtime. Her kjører du forbi små lokale tettsteder med flere kafeer før du ankommer Marbella. Her kan du rusle langs strandpromenaden og bivåne yachter i milliardklassen mens du observerer kjendiser fra verden over.

>> Les mer om din ferie til Marbella her

Fra Marbella tar du en tur nordover og innover i landet. En pause i ferien din, fra alle strendene og golfbanene, og du vil oppleve historie fra Spania i den lille byen Ronda. Her kjører du gjennom Andalucia sin praktfulle natur på A-397, opplever historiske severdigheter og ankommer en av Spania sine eldste byer. Ronda er en liten “hvit landsby” med pittoreske sjarmerende kafeer og en herlig utsikt.

>> Les mer om din ferie til Ronda her

Fra Ronda vender du snuten tilbake til Costa del Sol og Nerja med sine brostensbelagte gater i en historiepreget gamleby. Nerja er en strandby som bevisst har beholdt mye av sin eldre arkitektur. Et besøk til Nerja-hulene er nesten pålagt på ferie i Costa del Sol.

>> Les mer om din ferie til Nerja her

Fra Nerja går turen videre tilbake til Fuengirloa gjennom Malaga. Byen som mange ser på som “hjertet i Costa del Sol”. Malaga kan by på flotte strender og en badepause før du fortsetter den siste etappen tilbake til utgangspunktet.

>> Les mer om din reise til Malaga her

Da fortsetter ferden sør/vest ut av Malaga og til Torremolinos. Her holder du deg på kystveien MA20 og N-340a. Her ligger fristelsene på rekke og rad. Om det nå er små lokale strender, golfbaner eller spisesteder. Klarer du å holde deg unna de kan Torremolinos friste med en egen flott botanisk hage, rett i nærheten av et morsomt badeland for barna.

>> Les mer om din ferie til Torremolinos her

Strender i Fuengirola

En reise til Fuengirola inviterer til langstrakte strender hvor du kan nyte solen og ta deg et forfriskende bad. Den største og mest populære stranden er Playa de Fuengirola. Her finner du alle fasiliteter du kan ønsker deg. Vannsportaktiviteter og flere barer og restauranter.  

Stranden Playa de los Boliches ligger nord for Playa de Fuengirola. Dette er en familievennlig strand med god plass og flere fasiliteter. Du finner også en rekke serveringssteder og ulike tilbydere av vannsport. Ønsker du en litt mindre strand er Playa de Carvajal et godt alternativ. Her kan du nyte en avslappende dag i solen i litt roligere omgivelser.

Attraksjoner, aktiviteter og shopping i Fuengirola

En ferie i Fuengirola byr på mange spennende aktiviteter og attraksjoner. Reiser du med barn er det populært å besøke Bio Parc Fuengirola som er en zoologisk hage. Den skiller seg fra andre dyrehager med sin naturlige tilnærming. Her kan du se dyr som lever i sitt naturlige habitat, som gir en følelse av gå rundt i en ekte jungel. Fuengirola byr også på vakker natur og flott landskap som er perfekt for vandring og gåturer. Det er flere turstier og naturreservater i området og fjellkjeden Sierra de Mijas er et populært område. 
Det er hyggelig å spasere langs strandpromenaden Paseo Marítimo på ferie, hvor det er både butikker, caféer og restauranter. Det historiske sentrum av byen ligger rundt Sohail Castle som er en gammel maurisk borg fra det 10. århundre. Fra toppen er det et utkikkspunkt som lar deg nyte utsikten over Fuengirola. Det er også muligheter for å bli med på ulike båtturer nede ved havnen. 
Fuengirola byr på gode shoppingmuligheter. Her finner du både store kjøpesenter som Miramar, til shoppinggater og mindre markedsplasser. Hver lørdag og tirsdag er det et stort marked hvor du kan kjøpe alt fra ferske råvarer til klær og suvenirer.

Når er det best å reise til Fuengirola?

Klimaet i Fuengirola er klassisk for kystområdene i Middelhavet. Med varme somre og milde vintre. Høysesongen er fra juni og til september. Dette er den varmeste tiden på året og du kan forvente at gradestokken kryper over 30 grader midt på sommeren. Hvis du vil styre unna perioden med mest turister kan april/mai og oktober være gode alternativer. Her kan du nyte solrike dager med temperaturer på over 20 grader, i roligere omgivelser. 

Det er også mulig å reise til Fuengirola på vinteren. Da er det få besøkende og lavere priser, men også kjøligere temperatur. Gjennomsnittstemperaturen i vintermånedene ligger på rundt 12 grader.

Matopplevelser og uteliv i Fuengirola

Du finner et bredt utvalg av både lokale og internasjonale smaker i Fuengirola. Andalucia er tapasens fødested så byen er full av tapasbarer som byr på klassisk spansk tapas. På grunn av sin beliggenhet ved Middelhavet er byen er kjent for sin gode sjømat og du kan nyte både grillet fisk, sardiner og paella på mange restauranter i byen. Vil du avsluttet måltidet med noe søtt er churros et smakfullt valg. 
Har du lyst til å svinge deg inn i natten er det muligheter for det i Fuengirola. Byen byr på et livlig natteliv med mange barer og nattklubber. Noen av disse finner du langs strandpromenaden Paseo Marítimo eller i bargaten Calle Moncay.

>> Les mer om din ferie til Nerja her

>> Les mer om din reise til Costa del Sol her

>> Les mer om din reise til Andalucia her

Fly og hotell i Fuengirola

Det er enkelt å komme seg til Fuengirola fra Norge. Den nærmeste flyplassen er Malaga internasjonale lufthavn og flyturen fra Oslo lufthavn Gardermoen til Malaga tar ca 4 timer og 15 minutter. Det finnes flere alternativer for å komme seg fra flyplassen i Malaga til Fuengirola. Du kan enkelt ta tog da togstasjonen ligger like utenfor terminal 3 og turen tar ca 40 minutter. Buss er også et godt alternativ og turen tar rundt 45 min avhengig av trafikken. 

Ønsker du mer fleksibilitet er leiebil et godt valg. Det gir deg muligheten til å oppleve områdene rundt Fuengirola i eget tempo. Kjøreturen fra Malaga flyplass til Fuengirola tar ca 25 minutter. Du kan velge å bestille fly og hotell separat eller en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil eller guidede turer inkludert.

Du finner et bredt utvalg av overnattingsmuligheter på reise til Fuengirola. Her finner du noe for enhver smak. Med alt fra små boutique hoteller til store all-inclusive resorts. Ønsker du mer privatliv og plass finner du mange ferieleiligheter og feriehus til leie i Fuengirola.

Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Fuengirola!

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Fuengirola

Populære hoteller i Fuengirola

Spania, Andalucia, Fuengirola
8,5
Meget bra
2765 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Internettilgang / WiFi
Spania, Andalucia, Fuengirola
8,8
Meget bra
3673 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 28 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Spania, Andalucia, Fuengirola
8,4
Meget bra
1443 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 24 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Fuengirola?

8,7
Gjesteanmeldelser
Basert på 35 anmeldelser