Reiser til Benalmadena

Benalmadena Costa har et meget bra utvalg av restauranter. Både det andalusiske og internasjonale kjøkken er godt representert. Nattelivet er bra, spesielt i det populære Marina Port-området.

Strendene i Benalmadena strekker seg 10 km

Benalmadena består av Benalmadena Pueblo, Benalmadena Costa og Arroyo de la Miel. Benalmadena Pueblo ligger ca 3 km fra kysten, det er en typisk andalusisk landsby med hvitmalte hus. Benalmadena Costa ligger ved kysten, og her ligger også de fleste hotellene.

Stedet har et meget bra utvalg av restauranter. Både det andalusiske og internasjonale kjøkken er godt representert. Nattelivet er bra, spesielt i det populære Marina Port-området. Her finner du et godt utvalg av barer, diskoteker og klubber.

Arroyo de la Miel ligger mellom Pueblo og Costa. Togstasjonen med tog både til Malaga den ene veien og Fuengirola den andre har jevnlige avganger. Fornøyelsesparken Tivoli World ligger ca 100 m fra togstasjonen i Arroyo. En hyggelig utflukt for hele familien er en tur med taubanen opp til toppen av Calamurrofjellet, 769 moh. Her er utsikten fantastisk og på klare dager kan du se hele Costa del Sol.

Strendene i Benalmadena-området dekker ca 10 km, og det fins noe for enhver smak, fra familiestrender til mer rolige badeviker.

Benalmadena ligger 19 km fra flyplassen i Malaga.

Byens strender, som riktignok kan bli fylt opp i løpet av dagen i høysesongen, anses for å være noen av de reneste i Andalucia. Når du har bruk for en pause fra strandlivet, kan du dra på en piknik i Paloma Park og for en stund nyte parkens påfugler og maleriske sjøer; eller du kan besøke Sea Life Center, det pleier særlig å være en hit for barna. En tredje mulighet er å leie en bil fra flyplassen i nærheten, Malaga Lufthavn (AGP), og utforske mer av denne skjønne kystlinjen på egenhånd.

Du behøver ikke å gå langt for å finne noe lekkert å spise når du har ferie her i Benalmadena, da det er hundrevis av spisesteder på stedet som imøtekommer enhver tenkelig smak, enten du foretrekker det lokale andalusiske kjøkken eller internasjonale menyer.
 

Mange av byens feriegjester flokkes om byens marina, hvor mange store dyre yachter ligger fortøyd mens kvelden enda er ung. For dem som har lyst til å gå på byen mens de er på ferie i Benalmadena, er det en rekke nattklubber. Men feriestedene Fuangirola og Torremolinos, som begge ligger i nærheten, er bedre muligheter hvis det er en viktig del av ferien. Det er lett å reise til Torremolinos, da Benalmadena er forbundet via byens kystpromenade (les mer nedenfor under Opplevelser og Utflukter).

Når det gjelder utvalget av overnattingsmuligheter, byr stedet på alt fra luksushoteller til innbydende ferieleiligheter. Hvis du reiser med en mindre gruppe og gjerne vil ha litt fred og ro, kan en av de mange villaene i utkanten av reisemålet anbefales.

Opplevelser og utfluktsmuligheter

Det finnes naturligvis mange flere muligheter for opplevelser og utflukter, enn de få utvalgte jeg beskriver her. Kikk innom vår blogg og få mer inspirasjon til din reise.

Benalmadenas promenade

Byens promenade kan forvandle en vanlig spansk dag til en magisk middelhavsnatt. Promenaden strekker seg fra Benalmadena til Torremolinos, så du kan enkelt bevege deg mellom de to feriestedene. Du vil finne mange gode restauranter og summende barer, når du går langs promenaden.

Benalmadenas svevebane

Benalmadena svevebane transporterer besøkende til toppen av fjellet Calamorro, som har en panoramautsikt som tar pusten fra de fleste. Du kan også få et adrenalinsus, hvis du i stedet for svevebanen benytter deg av fjellets turstier og sykkelruter.

Carvajal strand

Carvajal strand er tildelt det Blå Flagg og er en favoritt, særlig blant familier. Det er mange strandbarer og en bred vifte av spennende strandaktiviteter. Ta med deg solbriller, solkrem og en solseng, og nyt dagen på Carvaja stranden!

La Paloma 

Parken La Paloma er en grønn oase, som ligger på den sentrale delen av Benalmadenas kyst. Den menneskeskapte parken ble bygget på 90-tallet og er et yndet utfluktsmål både for lokalbefolkningen og turistene. Barnefamilier vil elske parken, da den gir barna en sjanse for å strekke på bena i ferien.

Byer i nærheten

Hvis du tidligere har reist til Costa del Sol, eller andre reisemål i Andalucia så vet du at regionen har utallige byer som er verdt et besøk (og mange flere enn de få jeg beskriver her), ikke bare langs kysten, men i stor grad også i det fjellrike innlandet.

Benalmadenas kyst

Benalmadenas kystlinje er byens største attraksjon. Langs byens kyst finner du mange av hoteller og leilighetskomplekser. Men hovedattraksjonen ved kysten er naturligvis byens strender. Gjør klart strandtøyet ditt, så du kan nyte solen, sanden og bølgene!

Arroyo de la Miel

Arroyo de la Miel er Benalmadenas sentrum for shopping. Når du er ferdig med å gjøre innkjøpene dine, kan du ta taubanen til toppen av fjellet Calamorro. Området er spesielt populært blant familier og leilighetene i Arroya de la Miel leies vanligvis av familier. Det er dessuten mange både spanske og internasjonale restauranter i området.

Benalmadena Pueblo

Benalmadena Pueblo utgjør det klassiske Spania. De smale brosteinsbelagte gatene og hvitkalkede spanske husene gir denne delen av byen en autentisk atmosfære. Det er malerisk, stille og helt annerledes enn de andre større spanske feriestedene. Den rolige og autentiske atmosfæren er ideell for alle som er på utkikk etter en avslappende ferie ved den andalusiske kysten.

Begivenheter:

Semana Santa i April: Semanta Santa feires med stor begeistring i Benalmadena. I denne tiden fylles byen med religiøse prosesjoner og forestillinger i gatene og utenfor noen av byens større kirker. Mange av butikkene og virksomhetene lukker noen dager i løpet av uken, men de fleste restaurantene forblir åpne.

San Juan Festivalen i Juni: I Arroyo de la Miel som ligger i nærheten, arrangerer lokalbefolkningen en stor årlig fest for å markere begynnelsen på sommeren. Arrangementet kulminerer med et spektakulært fyrverkeri.

Fiesta de Virgen del Carmen i Juli: Benalmadena hedrer Carmen, som er sjømennenes skytshelgen, i denne livlige begivenheten, hvor en statue av Jomfruen Carmen blir velsignet og seiles rundt i en båt i bukten – før kveldshimmelen lyses opp av masse fyrverkeri.

Fiesta de Virgen de la Cruz i august: Det er mye sang, dans og fest i byen i forbindelse med hedringen av skytshelgenen Virgen de la Cruz, som føres gjennom bydelen Pueblos gater i august.

Når er det best å reise?

Hvis du vil ha mest sol og varme, er høysesongen mellom juni og august den optimale perioden av året å reise på. Det er også da det er flest fasiliteter åpne for feriegjestene. Til gjengjeld er det også i denne perioden det er flest feriegjester i området og dermed som regel høyere priser på ferieboliger og fly.

Hvis du primært reiser for å ha en aktiv ferie, eller for å bruke byen som base for sightseeing i Andalucia, kan tidlig høst og sen vår være en god mulighet for deg, da reisemålet har mer moderate temperaturer og færre feriegjester på dette tidspunktet.

Reiser til Spania

Les mer om Spania og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Spania her

Hoteller i Benalmadena

Populære hoteller i Benalmadena

Spania, Andalucia, Benalmadena
  • Nærmeste flyplass: 10 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Svømmebasseng
Spania, Andalucia, Benalmadena
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng
Spania, Andalucia, Benalmadena
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 2 km
  • Svømmebasseng