Reiser til Sør-Afrika

Fantastiske og fargerike Sør-Afrika vil uten tvil gi deg opplevelser som du vil huske resten av livet. Uavhengig av hvorvidt man velger å bo i hovedstaden Cape Town eller den solrike byen Durban, vil man få oppleve høy gjestfrihet og en smittende livsglede. Reis på safari i landets nasjonalparker eller omkring i de vinproduserende regionene. Et flott alternativ er en reise med tog, som gir en anledning til å nyte den vakre, sør-afrikanske naturen. 

Fargerike Sør-Afrika gir deg minner for livet

I Sør-Afrika bør man sette av mellom tre og fem dager til å oppleve landets hovedstad Cape Town, men også god tid til å besøke én av de mange nasjonalparkene. For eksempel kan man delta på safari i Krugerparken.

Sør-Afrika er også kjent for sin vinproduksjon, og man kan dra på en rundreise i vinområdene og beundre den vakre naturen om dagen og nyte god vin på kvelden. 

For å reise omkring i Sør-Afrika kan man velge å reise med tog, enten med Rovos Rail eller Blue Train. Landets vakre fjellkjede Drakensberg bør absolutt ses, men sett også av noen avslappende dager i den solfylte byen Durban.

Sør-Afrika har så mange attraksjoner i form av både fantastisk natur og en enestående kulturell variasjon at det kan være vanskelig å bestemme seg for hva man skal se mens man er på ferie. Sør-Afrika er et stort land, på størrelse med Frankrike og Spania samlet. Heldigvis har landet god infrastruktur, med hyppige innenriksflyvninger og gode hovedveier.

Hvordan bestiller man en billig reise til Sør-Afrika?

Sør-Afrika er bare ett av flere nye reisemål som du snart kan reise til med Solfaktor. Meld deg på vårt nyhetsbrev eller følg med på sosiale medier og vær blant de første til å få beskjed når vi åpner opp for reiser til Sør-Afrika.Inspirasjon og fakta

Store naturopplevelser 

Sør-Afrika er på mange måter et helt unikt land. Få steder kan man oppleve så store variasjoner i landskap og natur innenfor et lands grenser. I landet kan man blant annet oppleve det øde, ørkenaktige Karoo-landskapet, løver, elefanter, pingviner, de høye Drakensbergfjellene, flotte strender og sjarmerende byer langs kysten.

En regnbuenasjon

Sørafrikanerne omtaler gjerne landet sitt som en 'Regnbuenasjon' på grunn av landets mange forskjellige befolkningsgrupper. Det finnes hele elleve offisielle språk i landet, men selv om kun 8 prosent av befolkningen har engelsk som morsmål, snakker mange engelsk som andrespråk. Afrikaan er en annen stor språkgruppe, som særlig benyttes av den hvite befolkningen, Zulu og Xhosa.

I etterkant av apartheidregimets oppløsning har Sør-Afrika endret mange engelske og afrikaan steds- og bynavn. For eksempel er hovedstaden Pretoria omdøpt til Tshwane, men mange steder benyttes fortsatt begge navnene.

Kulturopplevelser 

Safari står øverst på ønskelisten hos mange turister, men en reise til Sør-Afrika er ikke komplett uten at man har opplevd flere av landets andre kulturelle høydepunkter. Opplev nattelivet på Long Street i Cape Town, vinsmaking i Stellenbosch, fiskerestaurantene langs Garden Route eller Robben Island, der Nelson Madela satt fengslet.

Afrikas sørligste del kalles ikke uten grunn gjerne for ”Én verden i ett land”. Reiser til Sør-Afrika byr  virkelig på et enormt utvalg av unike opplevelser.

Høydepunkter i Sør-Afrika:

 • Table Mountain og Cape town
 • Vinsmaking an noen av de fineste vinene i verden
 • Safari og ville naturopplevelser
 • Avslappende dager på stranden

The Big Five

Dersom du lar deg friste av safarieventyret, bør du absolutt sette av tid til å oppleve de berømte Big Five i Sør-Afrika: elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard. Samtidig finnes det tallrike andre dyrearter å oppleve på et par dages safaritur i jeep. Hvis du vil utfordre deg selv litt ekstra, kan du bli med på en vandretur ved Kruger Nasjonalpark og komme virkelig tett på de ville dyrene, men husk å ha med deg en erfaren og bevepnet guide. Det er en enestående opplevelse å se de majestetiske villdyrene i deres naturlige miljø, og en opplevelse du neppe vil glemme. 

Festklende pingviner og palmer

Det er ikke kun i bushen at du kan reise på safari; også i havet venter fantastiske naturopplevelser. Delta på hvalsafari og la deg fascinere av de enorme hvalene som pisker med halen, selenes lek og pingvinenes klossete gange på land. Du kan fordøye alle opplevelsene i den varme sanden på stranden under palmenes svalende skygge, mens du nipper fra en kokosnøttdrink.

Et kontrastfylt storbyliv

Cape town er en opplevelse  i seg selv. Her finnes et hav av restauranter, museer og aktiviteter å utforske. Skyskraperne skinner i solen og vitner om utvikling og moderne tider. Her bor både rike og fattige side om side, og kontrastene er store: i det ene øyeblikket kan du se luksusvillaer som ligger bak piggtrådgjerder, mens du i neste øyeblikk ser nesten falleferdige skur som er bygget av papp og blikk. Table Mountain slår en fantastisk ring omkring alt dette og byr på en fantastisk utsikt fra toppen. Herfra har du overblikk over hele Cape Town. Robben Island ligger nærmest som en grå tallerken ute i havet. På kvelden skåler forelskede par i solnedgangen på toppen av Table Mountain. 

Reiser til Sør-Afrika setter livet i perspektiv på mange vis.

Nyt de smakfulle dråpene

Som vinelsker reiser du ikke forgjeves til Sør-Afrika. Med sine bratte fjellsider og bølgende åser byr landet på fantastiske vinopplevelser. Bli med på vinsmaking oppe i fjellene og nyt synet av det vakre landskapet med perlende dråper i vinglasset. Ta også med et par vinflasker i kofferten hjem som et minne fra ferien. 

Landet er et kontrastenes land, med stor forskjell på rik og fattig, men samtidig er landet ufattelig rikt på kulturhistorie, unike naturopplevelser og har plass til både late feriedager og en aktiv ferie. Én ting er helt sikkert: du kommer ikke til å kjede deg på en reise til Sør-Afrika!

Kruger Nasjonalpark

Kruger Nasjonalpark er selve kronjuvelen blant Sør-Afrikas nasjonalparker, og samtidig én av Afrikas flotteste. Parken er nesten to millioner hektar stor og har et imponerende antall dyre- og plantearter, som både kan oppleves på guidede safariturer og på egenhånd i bil. I Kruger Nasjonalpark kan man med litt flaks få se 'The Big Five': vannbøffel, elefant, leopard, løve og nesehorn. Les mer om Kruger Nasjonalpark på parkens egen hjemmeside.

Addo elefant-nasjonalpark

Opprinnelig ble denne parken opprettet for å beskytte de siste elefantene i området, og har i dag 450 elefanter i tillegg til de andre dyrene i 'The Big Five'. Nasjonalparken inkluderer det nærliggende havet med sine hvaler og haier. Les mer om Addo elefant-nasjonalpark på parkens egen hjemmeside.

Garden Route

Strekningen langs kysten fra Cape Town østover til Storms River er én av Sør-Afrikas mest populære destinasjoner. Ruten har fått sitt navn etter den store variasjonen i planteliv og de mange lagunene og sjøene man møter på sin vei langs kysten. Området har ett av de varmeste klimaene i verden, som til tider kan være fuktig som en følge av vindene som blåser fra det Indiske Hav. Langs Garden Route finnes flere naturparker med flotte vandrestier, og i havet kan man oppleve hvaler og seler.

Drakensberg

Den høyeste fjellkjeden i det sørlige Afrika, Drakensberg, byr på fantastiske landskaper med sine høye fjell og dype fossefall. Flere steder kan man dra på vandreturer som går over flere dager og overnatte underveis i hytter. Fra Drakensberg er det også naturlig å besøke det lille kongedømmet Lesotho.

Turistinformasjon

På den offisielle hjemmesiden til Sør-Afrikas turistbyrå ligger omfattende beskrivelser av landets forskjellige regioner og severdigheter. Turistbyrået har også en utmerket seksjon med praktiske tips til din neste reise. På tross av at man kan se mye av Sør-Afrika på et par ukers ferie, består landet av så mange severdigheter og attraksjoner at det kan være en fordel å konsentrere seg om en mindre del av landet.

Hoteller i Sør-Afrika

Populære hoteller i Sør-Afrika

Sør-Afrika, Cape Town
 • Nærmeste flyplass: 25 km
 • Internettilgang / WiFi
Sør-Afrika, Stellenbosch
 • Nærmeste flyplass: 23 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
 • Internettilgang / WiFi
Sør-Afrika, Cape Town
 • Nærmeste flyplass: 23 km
 • Nærmeste strand: ca. 7.8 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)