Reise til Slovakia

Slovakia er hittil en ukjent feriedestinasjon blant oss i Skandinavia, men likevel er landet spekket med opplevelser og severdigheter. Fra storbyferie i Bratislava og Kosice, til naturopplevelser og fotturer i fjellnaturen – og ikke minst historiske utfluktsmuligheter til de mange gamle slottene som landet er så kjent for. Velkommen til Slovakia med Solfaktor!

Slovakia er et vakkert land som ligger i Sentral-Øst-Europa. Det er ingen kystlinje her, da landet ligger midt i smørhullet mellom Østerrike, Ungarn, Ukraina, Polen og Tsjekkia. Slovakia har et areal på rundt 49.000 kvadratkilometer og en befolkning på rundt 5,4 millioner. Gastronomien i Slovakia påvirkes av de omkringliggende landene. Poteter, oster, sopp og surkål står ofte på menyen i form av supper og tilberedte retter.

Et fjellrike land med vakker natur

Landet er preget av fjell, spesielt i den nordlige delen av landet, noe som gjør landskapet idyllisk med daler og innsjøer. I Slovakia renner også 3 elver; den store og velkjente Donau langs grensen til Ungarn i sør og gjennom hovedstaden Bratislava, samt de to mindre elvene Váh og Hron, som begge renner fra Donau i nordøst.

Klimaet i Slovakia er variert: det er generelt kaldt og fuktig om vinteren, men relativt varmt om sommeren, med liten variasjon fra lavlandet i sør og fjellene i nord.

Et vell av slott

Slovakia er spesielt kjent for sine mer enn 100 eventyrslott og slott som dateres tilbake mange århundrer. Det mest kjente slottet heter Bojnice fra 1200-tallet, som er et populært sted for å filme historiske og eventyrlige filmer. Det ligger på en høyde og er også en av de mest besøkte slottene i hele Europa. Slovakia er også hjemsted for Europas største slott, Spis, fra det 12. århundre, på hele 41.000 kvadratmeter. Det er derfor ikke uten grunn at Spis står på UNESCOs verdensarvliste.

Mange historiske severdigheter

Det er også mange museer rundt, både i byene, men også i de naturlige omgivelsene, hvor det er mulig å lære om kulturen så vel som landets historie. Slovakia er derfor også et ideelt reisemål hvis du er interessert i historie. Hvis du velger å bo i hovedstaden Bratislava, er et besøk i gamlebyen et must. Her kan du utforske de brosteinsbelagte gatene mellom middelalderbygningene - og selvfølgelig oppleve noen av landets historiske slott.

Aktiv ferie i fjellandskap

Er du ute etter en aktiv ferie og naturopplevelser, har du også kommet til rett sted. I det kuperte terrenget er nasjonalparker med pittoreske turstier og huleutbredelser, hvorav noen er inkludert på UNESCOs verdensarvliste. En av disse bemerkelsesverdige grottene som isgrotten Dobsinska, hvor noen også er mulige å oppleve om sommeren, på grunn av at temperaturen her er rundt 0 grader hele året. Det fjellrike terrenget gjør også Slovakia til et populært skimål om vinteren.

Reisemål i Slovakia

Populære hoteller i Slovakia

Slovakia, Bratislava
8,4
Meget bra
32 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Slovakia, Strbske Pleso
9,8
Fantastisk
1249 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Avstand til sentrum: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi
Slovakia, Bratislava
9,0
Fantastisk
2276 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Avstand til sentrum: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi