Reiser til Seychellene

Seychellene er en drømmedestinasjon for mange av oss. Øygruppen er dannet av granitt, med vakre steinformasjoner, tett og frodig jungel, kokospalmer og kritthvit sand som forenes i et eneste stort paradis. Her finnes noen av verdens aller fineste strender, og det er langt mellom strandstolene. Seychellene passer utmerket for bryllupsreisende, og mange av hotellene er godt tilrettelagt for romantiske opphold, med en tilbaketrukket bungalow, personlig service og gode bryllupsrabatter. Seychellene har et tropisk klima og varme temperaturer hele året. Den beste reiseperioden er fra mai til september.

Alle verdens havøyer er dannet av koraller eller vulkanske fjellarter, med Seychellene som et unntak; øygruppen er nemlig dannet av granitt. Fin, myk granit stikker opp som fjell og danner bemerkelsesverdige formasjoner. Øyene er innrammet av hvit korallsand og har derfor fantastiske strender. Turkisblått vann omkranser øygruppen og er med på å gjøre øyene til en eksotisk turistdestination.

Seychellene består av 115 øyer, hvorav de fleste af dem er ubebodde. Hovedøya på Seychellene heter Mahe, og det er her hovedstaden Victoria ligger. Fra Mahe kan man fly i 15 minutter eller seile med katamaran i en time til den nest største øya, Praslin. Å reise med båt koster halvparten av en flybillett; derfor kan være en idé å overveie begge alternativer. Dessuten kan man ta båt fra Praslin til paradisøyene La Digue på en halvtime. På disse tre øyene ligger størsteparten av overnattingsstedene på Seychellerne, men det finnes også en rekke private øyer som tilbyr luksuriøse resorts.

Seychellerne har et relativ stabilt klima året rundt. Det er godt og varmt i luften, og temperaturen i vannet faller sjelden under 27 grader. Det regner noe mindre i perioden mai- september, men Seychellene er mindre utsatt for værsvingninger enn andre øyer i det Indiske Hav. Øyene har vel og merke et tropisk klima, hvilket betyr at været kan skifte raskt i løpet av en dag. Seychellene har sterke historiske røtter i både Storbritannia og Frankrike, hvilket innebærer at lokalbefolkningen behersker både fransk og engelsk.

Tips til opplevelser på Seychellerne:

  • Opplev de eventyrlige strendene: Seychellene har noen av de beste strendene i hele verden
  • Besøk Vallee de Mai National Park på Praslin, som har en meget variert flora, fauna og fugleliv
  • Lei en sykkel på La Digue og sykle rundt hele øya - perfekt til en dagstur
  • Delta på katamaran-cruise og opplev de forskjellige øyene sett fra havet
  • Gjør et stopp i hovedstaden Victoria på Mahe. Her finner du små markeder, et fint natteliv og lokale restauranter
  • Dykking og snorkling er nærmest obligatorisk

 

Hoteller på Seychellene

En billig ferie på Seychellene med Solfaktor

Seychellene er nærmest uberørt av turisme og byr på uendelig med palmer, blendende hvite sandstrender, klart, turkisblått vann og vakre granittklipper. Dette er det perfekte feriestedet for deg som ønsker å slappe av og nyte en pause fra hverdagen. Reisende kommer hovedsakelig til Seychellene for å slappe av og nyte den fantastiske naturen; det finnes ikke store underholdningsmuligheter utover hva man finner i de store ferieområdene, som ligger spredt omkring på øyene. Den franske kolonitiden etterlot seg en deilig gastronomi, som er blandet med den lokale kreolerkulturen. Det går direktefly til Seychellene fra Afrika, Europa og Australia via Singapore.

Byer på Seychellene

Den eneste byen av betydning på Seychellene er Victoria, som ligger på øya Mahe. Her kan man utforske levninger etter kolonitiden, blant annet tinghuset og postkontoret, men utenom dette har byen gjennomgått en omfattende modernisering. Bortsett fra enkelte museer og en interessant botanisk hage, er strendene dét som tiltrekker seg de reisende. 

Fantastiske strender 

Mahe på Seychellene byr på de mest fantastiske strendene, hvorav Beau Vallon Beach, som ligger nær Victoria, er den mest populære av dem. Mot sør ligger flere rolige strender, som egner seg perfekt til svømming og snorkling. Ïle Souris på østkysten, Anse Soleil og Anse Petite Politi på vestkysten er mer avsidesliggende områder; derfor er det en god idé å leie en bil og finne seg en privat strand som man kan nyte på egenhånd. 

Naturreservat på Seychellene

Det ligger flere hotellområder på øya Praslin, især omkring Anse Lazio. Den nordlige delen av øya består av en blendende hvit strand med turkisblått vann, samt de karakteristiske klippeøyene som pryder mange strender. Dette gjør Seychellene meget velegnet til snorkling. Naturreservatet Vallée de Mai er oppført på UNESCOs verdensarvsliste og består av tropisk skog. Naturreservatet  er hjemsted for en tett konsentrasjon av øyas unike Coco de Mer-palme. Her kan man tilbringe en fantastisk ettermiddag dersom man ønsker en pause fra stranden.

Snorkling i særklasse

Sankt Anne Marine National Park består av seks øyer som ligger utenfor kysten av Victoria og er en perfekt destinasjon å besøke for snorklere. Cousin Island og Silhouette Island er to andre spektakulære naturreservater, som særlig tiltrekker seg reisende som ikke er fullt så eventyrlystne. Cousin byr på en utrolig skog og er hjemsted for flere beskyttede dyrearter, blant annet havfugler og skilpadder. Silhouette har en mer mystisk og dramatisk atmosfære over seg med sine tre granittopper, som stiger bratt opp fra vannet, grotter, piratlegender og fantastiske solnedganger. Det går daglige båtturer til begge øyene.

Turistkontor

Seychellenes turistbyrå har en hjemmeside med en rekke praktiske opplysninger og inspirerende beskrivelser av severdigheter på Seychellene. Turistbyrået har også en onlinebrosjyre, som du kan laste ned gratis fra hjemmesiden. 

>> Les også om reiser til Maldivene
>> Les også om reiser til Bali