Reiser til Syden

Lengter du etter en ferie til Syden? Her får du oversikt over populære reisemål for en sydentur og Solfaktor hjelper deg med å finne det reisemålet og den ferietypen som passer deg best. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat, eller bestille pakkereiser med fly, hotell, og eventuelt leiebil eller transport til og fra flyplassen, inkludert.

Populære reisemål i Syden

Våre mest ettertraktede reiser til Syden inkluderer Kanariøyene som frister med behagelige temperaturer året rundt, samt Costa del Sol i Spania som er et paradis for sol og bad. Storfavoritten Mallorca er en yndet feriedestinasjon i Middelhavet, sammen med festøya Ibiza som inviterer til pulserende natteliv. Madeira er perfekt for en aktiv ferie med storslått natur, og kysten av Algarve lokker med avslappende strandliv og vannsportaktiviteter. Egypt er et ideelt reisemål med historiske skatter og flotte feriesteder, og Kypros og Tyrkia sjarmerer med en flott kombinasjon av sol og bad og kulturelle opplevelser. Bestill en billig ferie til Syden med Solfaktor!

Kanariøyene

Kanariøyene er en attraktiv feriedestinasjon for reiser til Syden og byr på en perfekt blanding av sol, strandliv og aktiviteter. Utforsk de gylne strendene på sydentur til Gran Canaria og bli med på vannsportsaktiviteter som snorkling og surfing og oppdag det livlige nattelivet i Playa del Inglés. Nyt Tenerife sitt imponerende landskap med Teide-vulkanen. Utforsk Fuerteventura sine spektakulære sanddyner og prøv vindsurfing med øyas gode vindforhold. Lanzarote fascinerer med sin unike vulkanske natur og det frodige området rundt Jameos del Agua. Kanariøyene byr også på spennende kanarisk matkultur.

Costa del Sol

Costa del Sol er et yndet reisemål i Syden med sitt solfylte klima og diverse aktiviteter for enhver smak. På din sydentur kan du utforske Malaga som byr på historiske monumenter og pulserende atmosfære. Eller eksklusive strender, shopping og matopplevelser i Marbella. Badebyen Fuengirola inviterer til sol og bad og en hyggelig strandpromenade, mens Torremolinos byr på sol og bad og et livlig natteliv. Oppdag den sjarmerende byen Nerja med sin Balcón de Europa, et vakkert utsiktspunkt med panoramautsikt. Costa del Sol har noe for alle som ønsker en ferie i Syden!

Mallorca

En av nordmenns store favoritter på ferie i Syden er Mallorca, med sine flotte strender og spennende opplevelser for hele familien. Utforsk den livlige hovedstaden Palma de Mallorca med sin imponerende katedral, historiske gamleby og smakfulle matopplevelser. Nyt en familieferie på Mallorca i den avslappende atmosfæren i Cala D'or, med sine pittoreske bukter og koselige marina. Eller besøk den barnevennlige sandstranden i Cala Millor med mange vannsportsaktiviteter. I Alcudia kan du utforske den gamle bymuren og den historiske bykjernen, og Playa de Muro byr på flott strandliv. Mallorca byr på noe for enhver smak på en sydentur!

Ibiza

Ønsker du en mer luksuriøs sydentur er Ibiza et populært valg. Reisemålet er kjent for sine vakre strender, pulserende natteliv og livlige atmosfære. Opplev den berømte klubbscenen i San Antonio og Ibiza by, hvor verdenskjente DJ-er spiller til soloppgangen i høysesongen. Nyt avslappende dager på de fantastiske strendene, Playa d'en Bossa og Cala Jondal og utforsk den sjarmerende gamlebyen i Ibiza by, Dalt Vila. En by som står på UNESCOs verdensarvliste. Bli med på båtutflukter til de vakre øyene Formentera og Es Vedrà for storslåtte naturopplevelser og avslapping på havet. Du finner mange trendy strandbarer i Ibiza på sydentur, samt eksklusiv shopping og kulturelle arrangementer.

Madeira

Madeira er et flott reisemål for ferie i Syden og tilbyr en perfekt kombinasjon av naturopplevelser, kultur og avslapning. Utforsk hovedstaden Funchal med brosteinsbelagte gater, fargerike markeder og historiske bygninger. Nyt en avslappende spasertur langs den vakre Promenade do Lido og oppdag det botaniske paradiset i Monte Palace Tropical Garden. Besøk de karakteristiske levadaene (vanningskanalene) som fører deg gjennom et storslått landskap og ta turen til fjellet Pico do Arieiro for fantastisk utsikt og fotturer. Madeira er kjent for sitt milde klima og frodige landskap og det er en ideell destinasjon for deg som vil kombinere avslapping med aktiv ferie i Syden.

Når er det best å reise til Syden?

Den beste tiden å reise til Syden på avhenger av hvor du reiser. I sommerhalvåret fra juni til august er det høysesong i Costa del Sol, Mallorca, Ibiza, Madeira, Algarve, Kypros, Tyrkia og i områdene rundt Middelhavet. I denne perioden er det mest stabilt vær for en sydentur med solrike dager, høye temperaturer og mange aktiviteter. Det er mange turister og det er hektisk på strendene, pulserende natteliv og mange kulturelle arrangementer.

De beste stedene å reise på sydentur i vintermånedene er til Kanariøyene og Egypt. Kanariøyene byr på behagelige temperaturer, solrike forhold og en avslappende atmosfære fra desember til mars. Fra november til mars er høysesongen for å besøke Egypt. I denne perioden er det milde temperaturer og behagelig varme som gjør det ideelt både for sol og bad, samt å utforske historiske og kulturelle severdigheter.

Algarve

Algarve er et spennende reisemål i det sørlige Portugal. Her kan du besøke den livlige kystbyen Albufeira med sine gylne sandstrender og pulserende natteliv. Nyt en avslappende dag på Praia da Rocha eller Praia da Marinha som er to av de mest kjente strendene i området. Ta og utforsk naturreservatet Ria Formosa-lagunen som er klassifisert som Portugal sine syv naturlige undere. Oppdag den idylliske fiskerlandsbyen Lagos med sjarmerende atmosfære eller ta turen til de historiske byene Faro og Tavira for å oppleve autentisk, portugisisk kultur. Algarve lokker også med golfbaner, fotturer langs kyst-klippene, mange vannsportaktiviteter og smakfulle matopplevelser. En sydentur på Algarvekysten frister med opplevelser for enhver smak.

Kypros

Kypros er en ettertraktet feriedestinasjon i Syden som byr på flott strandliv, smakfulle matopplevelser og spennende historie. Nyt en dag på den flotte sandstranden ved Fig Tree Bay i Protaras for avslappende sol og bad, og ta turen til den hyggelige strandpromenaden i Larnaca. Ayia Napa er kjent for sitt livlige natteliv, men byr også på flotte strender og mange vannsportaktiviteter. Oppdag historiske skatter i byen Pafos, med mosaikker og arkeologiske funn som står på UNESCOs verdensarvliste. Og i Limassol får du oppleve en harmonisk blanding av moderne og tradisjonell kultur. Kypros passer også godt for deg som ønsker aktiv ferie til Syden. Med Troodos-fjellene som bakteppe kan du utforske pittoreske fjellandsbyer og vakre turstier.

Egypt

Egypt er en spennende feriedestinasjon i Syden som byr på en blanding av historie, kultur og flott strandliv. Besøk hovedstaden Kairo som er et pulserende knutepunkt med blant annet det livlige Khan El Khalili-markedet, og ta turen til de majestetiske pyramidene i Giza og Sfinxen. Nyt en avslappende badeferie på sydentur rundt Rødehavet på populære feriesteder som Sharm El Sheikh og Hurghada. Her er det ideelle forhold for dykking og snorkling i det krystallklare Rødehavet med fantastiske korallrev. Egypt kan også friste med imponerende arkeologiske steder som byen Luxor med Kongenes dal og Karnak-tempelet. En ferie til Egypt byr på minnerike opplevelser for hele familien.

Tyrkia

Tyrkia er en populær destinasjon for reise til Syden og som kombinerer historiske skatter med langstrakte strender og rik kultur. Utforsk de idylliske kystbyene Alanya og Side som kan friste med solrike forhold, gylne sandstrender og antikke ruiner. Besøker du byen Antalya kan du kombinere sol og bad med gode shoppingmuligheter, og feriestedet Belek er kjent for sine luksuriøse golfbaner og avslappende strandliv. Istanbul er Tyrkia sin største by hvor øst møter vest i en fantastisk blanding av historie, moskeer, basarer og hektisk byliv. Besøk kjente severdigheter som Den blå moské, Hagia Sophia og verdens største basar- Grand Bazaar. Enten du velger en charterferie med all inclusive eller fleksible pakkereiser på familietur, partur eller vennetur har Tyrkia noe for enhver smak.

Middelhavet

Middelhavet byr på et stort utvalg populære feriedestinasjoner i Syden. Her kan du kombinere sol og bad med historie, kultur, shopping og matopplevelser. Utforsk reisemål i  Spania, Italia, Frankrike, Hellas, Malta, Tyrkia, Kypros og Kreta, som alle har en unik sjarm. Besøk Spania med sine livlige byer og pulserende natteliv, eller Italia som frister med historiske skatter og smakfulle matopplevelser. Frankrike inviterer til eksklusive Den Franske Riviera i sør, og Hellas byr på verdenskjente antikke ruiner og monumenter, og storslått øyhopping. Malta frister med rik historie og flere steder på UNESCOs verdensarvliste. Kypros og Tyrkia byr på flotte strender og spennende opplevelser. En sydentur til Middelhavet er et sikkert og godt valg enten du reiser med barn, på partur, vennetur eller alene.

Pakkereise på Sydentur

Solfaktor tilbyr fleksible pakkereiser til mange populære reisemål i Syden. En pakkereise er nesten det samme som en charterreise, men det innebærer mer fleksibilitet for deg. Med fleksible pakkereiser kan du bestille fly og hotell samlet, og ved de fleste reisemål kan du også legge til transport til og fra flyplassen eller leiebil. Det er en komfortabel og praktisk måte å ta din sydentur på som både gir deg tryggheten med reisegaranti som på en charter, men som også gir deg mer frihet til å velge reisedatoer og lengde på opphold. Len deg tilbake og bruke tiden før og under ferien til å nyte og slappe av. Solfaktor hjelper deg med å finne det beste alternativet på din ferie til Syden.

4 tips til å spare penger på ferie i Syden

En ferie til Syden trenger ikke å koste for mye. Her er fire smarte tips som hjelper deg å holde deg innenfor feriebudsjettet.  

1.) Bestill tidlig

Å være ute i god tid med bestilling av en sydentur kan være viktig for å sikre deg de beste prisene på flybilletter, hotell og aktiviteter. Det gir deg også et større utvalg av alternativer å velge mellom.

2.) Bruk offentlig transport

Taxi og privat transport blir ofte dyrt. Bruk heller offentlig transport som buss, trikk eller metro. På flere steder kan du også leie sykkel. Du sparer ikke bare penger, det er også en måte å oppleve steder du ellers ikke ville gjort.

3.) Unngå turistfeller

Vær oppmerksom på typiske turistfeller som ofte er overpriset. Dette inkluderer både billetter til turistattraksjoner, samt butikker og restauranter som ligger i turistområder.

4.) Benytt deg av gratis aktiviteter

Det er ofte mange gratis aktiviteter som tilbys i Syden. Enten det er museer, fotturer, parker eller lokale festivaler. På den måten kan du nyte flotte opplevelser uten å bruke mye penger.

Bestill en billig tur til Syden hos Solfaktor!