Reiser til Svartehavet

Svartehavet inviterer til flotte, langstrakte strender og feriestedene i Bulgaria er spesielt populære reisemål. Her kan du nyte sol og bad, historiske severdigheter og gode matopplevelser. Bestill en billig reise til Svartehavet med Solfaktor!

Svartehavet som reisemål

Svartehavet er et kjent reisemål. Spesielt feriesteder som Sunny Beach, Burgas, Varna og Golden Sands i Bulgaria. Her kan du oppleve livlig strandliv, billige priser og hyggelig byliv. Svartehavet grenser mot Bulgaria og Romania i vest, Ukraina i nord, Russland og Georgia i øst og Tyrkia i sør. I sørvest er Svartehavet i forbindelse med Egeerhavet og Middelhavet gjennom Bosporos, Marmarahavet og Dardanellene.

Attraksjoner og aktiviteter ved Svartehavet

Det er mange aktiviteter og attraksjoner for hele familien langs Svartehavet. Burgas byr på flott strandliv med aktiviteter som snorkling og jetski. Du finner også en spektakulær sjøhagepark, flere historiske museer og en sjarmerende gamleby. I Varna finner du også en naturskjønn sjøhagepark ved Svartehavet, et arkeologisk  museum og den flotte katedralen i sentrum av byen. Her kan du nyte sol og bad i avslappende omgivelser og bli med på ulike båtturer. 

De som liker en mer livlig ferie, både på dagtid og kveldstid, bør legge ferien til Sunny Beach. Her kan du oppleve et energisk strandliv med et stort tilbud av vannsportaktiviteter og strandbarer. Det er også populært å besøke badelandet Action Aquapark og ta turen til Nessebar gamleby i historiske omgivelser. I Golden Sands kan du nyte fantastisk strandliv. Spesielt Nirvana Beach er et yndet alternativ. Her kan du utforske Golden Sands Naturpark og besøke det historiske Aladzha-klosteret fra middelalderen.

Når er det best å reise til Svartehavet?

Klimaet i de bulgarske kystbyene Sunny Beach, Burgas, Varna og Golden Sands er preget av beliggenheten ved Svartehavet. Her kan du forvente deg solrike somre, mild vår og høst og kjølige vintre. Høysesongen er på sommeren fra juni til august, med temperaturer rundt 25-30 grader og minimalt med nedbør. I denne perioden er det mange turister som besøker feriestedene langs Svartehavet og det er mye liv og aktiviteter på strendene. 

Ønsker du å unngå de største folkemengdene og oppleve Bulgaria i en mer avslappet atmosfære er både våren og høsten flotte tidspunkter. Selv om det kan være litt mer ustabilt vær er det stort sett mange solrike dager med temperaturer rundt 20 grader. Våren og høsten ved Svartehavet inviterer også til flotte naturopplevelser.

Matopplevelser og uteliv ved Svartehavet

Matopplevelsene ved Svartehavet er rike og varierte. I de bulgarske kystbyene Varna, Burgas, Golden Sands og Sunny Beach kan du nyte fersk sjømat rett fra havet og mange deilige fisk- og skalldyrretter. Her finner du også lokale restauranter og tavernaer som serverer autentiske bulgarske retter som blant annet shopska salat, tarator (yoghurtdipp) og børek (tynn filodeig fylt med ulike ostetyper, kjøttdeig, poteter, eller spinat). 

Du kan nyte et livlig uteliv ved Svartehavet. På sommeren er de bulgarske kystbyene kjent for DJ-arrangementer, live musikk og energisk stemning. Sunny Beach er mest kjent for sitt pulserende natteliv med et bredt utvalg av barer, nattklubber og strandfester som holder det gående til tidlig morgen. Du finner også gode muligheter for livlig uteliv i Golden Sands, Burgas og Varna.

Fly og hotell på Svartehavet

Det er enkelt å komme seg fra Norge til Svartehavet og kjente i Bulgaria. Om du ønsker å reise til Varna eller Golden Sands går det direktefly fra Oslo Gardermoen til Varna Flyplass (VAR) som tar ca 3 timer og 25 minutter. Ønsker du å besøke Burgas eller Sunny Beach så tar flyturen fra Oslo Gardermoen til Burgas flyplass (BOJ) ca 3 timer og 30 minutter. 

Fra flyplassene i Bulgaria, enten det er i Varna eller Burgas, er det enklest å ta taxi til din destinasjon og du finner taxiholdeplass utenfor ankomsthallen. Et rimeligere alternativ er å ta buss. Til noen steder kreves bussbytte, men til de største feriestedene i Bulgaria går det direkte buss. Ønsker du mer fleksibilitet og utforske i eget tempo kan du vurdere å leie bil.

Feriestedene langs Svartehavet tilbyr et stort utvalg av hoteller og overnattingsmuligheter. Her finner du både store all-inclusive hoteller med mange fasiliteter, mindre leilighetshoteller og flotte feriehus med mer plass og privatliv. Du finner både reisemål som passer for barnefamilier, par og venneturer. Velg om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Svartehavet og Bulgaria!