Storbyferie med fly

Hos Solfaktor finner du alltid de beste tilbudene på storbyferie med fly og opphold på hoteller. Finn billige reiser til spennende storbyer der du kan oppleve historiske monumenter, spise på lekre restauranter og nyte storslåtte opplevelser. Book din storbyferie hos Solfaktor i dag!

På en storbyferie kan du på kort tid oppleve en verden nye opplevelser, kultur, arkitektur og historie. Dette er en idéell type ferie for både shopping og gastronomiske opplevelser, besøk på museer og kunstgallerier, eller tilbringe nettene på dansegulvet i storbyens livlige natteliv. Kort sagt kan du tilpasse din storbyferie etter dine egne ønsker. Hos Solfaktor finner du reiser til storbyen over hele verden, og du kan velge mellom tusenvis av hotell. Uansett om det er en weekend til for eksempel Paris, Roma eller Barcelona, eller en lengre reise til New York eller Dubai - finner du din reise hos Solfaktor.  

De mest populære storbyene i Europa

Storbyferie i Europa

Det er ingen tvil om at London og Berlin står høyt på listen over populære storbyer. Disse byene utmerker seg blant annet ved å ha mange direktefly og korte reisetider, noe som gjør dem perfekte for en lengre helg. Men de siste årene har også byer i Øst-Europa, som Gdansk, Krakow, Praha og Budapest, blitt favoritter. Hit kan du også reise med direktefly fra en lang rekke flyplasser flere ganger i uken, og til virkelig gode priser.

London

London er hovedstaden i England og kanskje en av verdens mest ikoniske byer. London er en kosmopolitisk by med en blanding av flere ulike kulturer og nasjonaliteter. Hit kommer turister som ønsker å oppleve alt byen har å tilby, som kongelig historie, arkitektur, kultur og kjente severdigheter som Buckingham Palace, Tower Bridge, Big Ben og The British Museum. London er derfor en ideell storby for de som er interessert i kultur, arkitektur og historie. Byen byr også på alt fra West End-musikaler til opera og ballett. Gå ikke glipp av å spise på noen av byens fantastiske restauranter.

>> Les mer om reiser til London

Berlin

Berlin er hovedstaden i Tyskland og er kjent for sin rike historie og imponerende arkitektur. Berlin har en avslappet og tolerant atmosfære, og er et populært reisemål for turister som ønsker å oppleve alt fra kultur og historie til kunst og et livlig natteliv. Tar du en tur til Berlin bør du ikke gå glipp av å besøke attraksjoner som Brandenburger Tor, Berlinmuren og Holocaust-monumentet. Berlin har også alt fra moderne kjøpesentre til alternative klubber og musikkfestivaler.

>> Les mer om reiser til Berlin

Gdansk

Gdansk er en sjarmerende by som ligger nord i Polen, rett ved Østersjøen. Gdansk har en imponerende arkitektur med fargerike hus og gotiske kirker. På en ferie i Gdansk er et besøk til gamlebyen, Lange-markedet og Artus-porten et must. Byen er også kjent for sin maritime historie og har en vakker havnefront med mange restauranter og kafeer. Gdansk er også kjent for sitt håndverk og suvenirer laget av rav og keramikk. Er du interessert i andre verdenskrig, finner du i Gdansk et stort museum med utstillinger fra krigstiden. 

>> Les mer om reiser til Gdansk

Kraków

Krakow er en vakker by som ligger i det sørlige Polen. Byen er kjent for sin rike historie og imponerende arkitektur, som inkluderer middelalderkirker og torg. Er du på ferie i Krakow, anbefales det på det sterkeste å besøke Wawel-slottet, Rynek Glowny-markedet og Kazimierz-kvarteret. Byen har også en livlig kulturscene og er kjent for sin opera, teater og klassisk musikk. Krakow er kjent for sitt polske kjøkken, og du finner flere restauranter som serverer tradisjonelle polske retter, men også internasjonale spesialiteter. Byen er et populært reisemål med all rett – her blir du møtt av en vakker og sjarmerende by.

>> Les mer om reiser til Krakow

Budapest

Budapest er hovedstaden i Ungarn og kanskje en av de vakreste byene i Europa. Budapest er kjent for sine utendørs termalbad og sin vakre arkitektur. Noen av byens mest kjente severdigheter inkluderer det imponerende parlamentet, Buda-slottet og den verdenskjente Chain Bridge– du har dermed mye å oppleve på din reise til Budapest. Byen byr også på flere teatre, museer og kunstgallerier, og Budapest er også kjent for sitt kjøkken med tradisjonelle ungarske retter. Byen byr på en unik atmosfære med trange gater og vakre bygninger og er derfor et perfekt reisemål for de som gjerne vil på storbyferie med både historie, kultur, avslapning og velvære.

>> Les mer om å reise til Budapest

Praha

Praha er hovedstaden i Tsjekkia og ifølge mange en av de mest imponerende byene i Europa, med en romantisk atmosfære og trange brosteinsgater i sentrum. Byen er kjent for sin middelalderske arkitektur og rike historie, og i Praha finner du flere ikoniske severdigheter som Karlsbroen, den vakre astronomiske klokken og Praha slott. Praha byr på flere teatre, konsertsaler og kunstmuseer, og er også kjent for sitt øl og mat du kan smake på, i flere tradisjonelle restauranter.

>> Les mer om reiser til Praha

Storbyferie sørover

Vil du nyte litt sol og varme, kan du enkelt kombinere storbyferie med strandferie i flere av de deilige storbyene i Sør-Europa. På denne måten får du oppleve det beste fra to verdener – massevis av opplevelser, severdigheter og shopping, for så å slappe av og nyte solen på stranden.

Barcelona

Den vakre byen Barcelona er en stor favoritt som byr på mange opplevelser som mange av de andre byene i Europa ikke har. Med mulighet for å besøke en strand midt i byen, har du alt til din disposisjon. Barcelona ligger i kuperte omgivelser og du finner derfor flere flotte utsiktspunkter. Er du interessert i fotball er Barcelona også et godt reisemål for her finner du Camp Bou stadion. Barcelona er også kjent for sin arkitektur og kunst, inkludert Gaudís berømte verk som La Sagrada Familia-kirken og den eventyrlige parken Gaudí. Byen har også en livlig promenade og en deilig matscene, med alt fra tradisjonell katalansk mat til mer moderne gastronomi. På en storbyferie til Barcelona kan du finne fly og hotell til rimelige priser stort sett hele året.

>> Les mer om turer til Barcelona

Lisboa

Lisboa er Portugals sjarmerende hovedstad, og skiller seg ut for sitt deilige klima, rimelige priser og en rekke historiske monumenter som vitner om tiden da byen var en stormakt på havet. Det er trivelig å besøke byen hele året, på grunn av beliggenheten ved Atlanterhavet, som gir milde vintre og behagelige somre. Lisboa har en avslappet atmosfære og ligger vakkert til ved elven Tejo. Byen er kjent for sine fargerike bygninger, trange gater og tradisjonelle portugisiske fliser. Lisboa byr på flere attraksjoner, inkludert Torre de Belém, Jerónimos-klosteret og São Jorge-slottet. Byen er også kjent for den tradisjonelle fadomusikken, som ofte spilles i lokale barer og restauranter. Lisboa tilbyr flere utendørsmarkeder hvor du kan finne alt fra antikviteter til lokale spesialiteter. Den korte avstanden til havet på Lisboakysten gir også gode muligheter for å dra til stranden for å nyte sol og saltvann. De mest populære strendene finner du ved badebyene Cascais og Estoril, der selv lokalbefolkningen liker å tilbringe ferien.

>> Lær mer om reiser til Lisboa

Paris

En av de mest populære storbyene i Europa er Paris. Paris er hovedstaden i Frankrike og sannsynligvis en av verdens mest kjente og ikoniske byer. Byen er kjent for sin romantiske atmosfære, vakre bygninger, kunst og kultur – og selvfølgelig de flotte severdighetene som Eiffeltårnet, Notre Dame, Louvre og Champs-Élysées. Paris er også kjent for sin gastronomi og har en lang tradisjon med å tilby noen av verdens beste restauranter og kulinariske spesialiteter. Du kan derfor bruke timevis på å utforske alle byens kafeer, vinbarer og restauranter. Paris er en livlig by som byr på alt fra mote og shopping til teater og konserter. Byen tiltrekker seg årlig millioner av besøkende fra hele verden. Reiser du med barn kan du med fordel dra på utflukt til Disneyland Paris og du har også muligheten til å bo på hotell i nærheten av fornøyelsesparken.

>> Les mer om reiser til Paris

>> Finn ditt hotell i nærheten av Disneyland Paris

Roma

Roma er hovedstaden i Italia og en av verdens mest historiske byer. Byen er kjent for sin arkitektur, kunst og kultur. Noen av de mest kjente severdighetene i Roma, som du ikke bør gå glipp av på turen til den italienske hovedstaden, er Colosseum, Pantheon, Forum Romanum og Vatikanstaten med Peterskirken og Det sixtinske kapell. Roma er også kjent for sin mat og vin, og du finner alt fra pasta til noen av landets beste viner i byen. Roma har en unik atmosfære med trange gater og palasser, hvor du kan nyte en espresso eller en gelato. Byen er et av de mest populære turistmålene i verden, og den tiltrekker seg millioner av besøkende hvert år som ønsker å oppleve den gamle romerske historien og den pulserende italienske kulturen.

>> Les mer om å reise til Roma

Athen

Athen er hovedstaden i Hellas og er en av de eldste byene i verden, kjent nettopp for sin rike historie og imponerende arkitektur med ikoniske monumenter som Parthenon-tempelet og Akropolisfjellet. Legg deretter ti flere museer, teatre og kunstgallerier, og du har en by som byr på massevis av opplevelser. I Athen kan du spise alt fra tradisjonelle greske retter til internasjonale spesialiteter, og du finner både små, autentiske greske tavernaer og store internasjonale restauranter i byen. Athen byr på mange butikker og kafeer i sentrum, slik at du kan bruke dagene på shopping hvis du ønsker det. Fra Athen er det heller ikke langt til havet og den vakre kyststrekningen, også kalt Athens riviera. Du kan derfor enkelt dra på utflukt til kysten og nyte en dag med sand mellom tærne og en svømmetur i sjøen.

>> Les mer om reiser til Aten

Store byer bortenfor verdenshavene

Det er ikke bare i Europa du finner storbyer å besøke på din ferie. Er du på utkikk etter en weekendtur, er kanskje de europeiske byene best egnet på grunn av de korte avstandene og alle mulighetene for direktefly. Men ønsker du å reise bort i lengre tid, kan du med fordel reise til storbyer som ligger lenger unna, som Dubai, New York City og Miami hvor massevis av opplevelser venter. I utvalgte perioder er det også mulig å fly direkte til disse destinasjonene, hovedsakelig fra Stockholm og København.

Dubai

Dubai er en imponerende by som ligger i Emiratene, mest kjent for sine høye skyskrapere, imponerende arkitektur og luksuriøse kjøpesentre. Noen av de mest kjente severdighetene i Dubai er selvfølgelig verdensberømte Burj Khalifa, Dubai Mall og Palm Jumeriah. I Dubai kan du spise mat fra hele verden, fra tradisjonelle Midtøsten-retter, til internasjonale spesialiteter og alt i mellom. Dubai er en ekstremt moderne by, med alt det en fasjonabel metropol bør inneholde. Men du har også muligheten til å dra til stranden og nyte en dag med avslapning og sol. Stranden er lang og bred med myk, hvit sand slik at du enkelt kan tilbringe mange timer i solen.

>> Lær mer om å reise til Dubai

New York City

New York City er en imponerende og godt besøkt by som ligger på østkysten av USA. Byen er kjent for sin skyline, full av høye skyskrapere og sine ikoniske monumenter som Frihetsgudinnen og Empire State Building. New York City har en livlig kulturscene med mange museer, teatre og kunstgallerier, og når sulten melder seg, kan du finne alt du vil spise – fra typiske amerikanske retter til kjente internasjonale retter. New York City har en energisk atmosfære med mange butikker, kafeer og restauranter, og er et populært reisemål med alt fra kultur og historie til natteliv og shopping.

>> Les mer om reiser til New York City

Miami

Miami er en populær by som ligger i den sørlige delen av Florida i USA. Byen er kjent for sine fantastiske strender, blått hav og sol hele året. I Miami er det hovedsakelig South Beach, Art Deco Historic District og Miami Beach Boardwalk som tiltrekker turister, men du finner også en livlig kulturscene med mange museer, teatre og kunstgallerier. Miami er kjent for sin mat og drikke, og du finner alt fra cubansk mat til internasjonale spesialiteter. Byen har en avslappet atmosfære med mange butikker, kafeer og restauranter. Det er et populært reisemål for turister som ønsker å oppleve sol og strand kombinert med kultur og natteliv.

>> Les mer om turer til Miami

Storbyferie med fly og hotell

Med Solfaktors søkemotor er du aldri langt unna nye opplevelser i spennende byer over hele verden. Vi tilbyr avganger fra de store flyplassene i Sverige, Danmark og Norge, og du finner ofte direktefly til en rekke storbyer i Europa, samt flyreiser med en enkel mellomlanding til resten av verden. Du kan alltid bestille en billig storbyferie ved å legge inn dine ønsker (velg flyplass, reisedato og antall passasjerer), deretter søker vi på nettet etter billige flybilletter fra alle flyselskaper, tusenvis av hoteller, leiebilselskaper og/eller transport til og fra flyplassen. Du kan derfor enkelt sette sammen din egen pakkereise, noe som gir deg flere fordeler i form av pakkereisegaranti og reisegaranti. Velkommen til storbyferie med Solfaktor.

Populære hotell