Juleshopping i Europa

Juletiden står sterkt hos oss i nord og besøk på ulike julemarkeder, med påfølgende juleshopping, er nesten obligatorisk. Det er nesten som om hver eneste by har hvert sitt julemarked. Vi i Solfaktor ønsker derfor å tipse deg om noen fantastiske byer i Europa som har sine helt unike julemarkeder. Her presenterer vi noen utvalgte destinasjoner for den optimale juleshopping. I tillegg kan du kombinere julestemning og juleshopping med å besøke forskjellige severdigheter og ulik underholdning. Lykke til på reisen!

Juleshopping i London

Julestemningen starter tidlig i London sine gater og sentrum av byen forvandles til et magisk juleland. De mest populære stedene for juleshopping er blant annet området Covent Garden og den store handlegaten Oxford Street. Her blir julelys og dekorasjoner hengt opp allerede i starten av november og i Covent Garden kan du gå på juleshopping og julemarkeder blant mange hyggelige kafeer og restauranter. Oxford Street er kjent for de største merkevarehusene og store kjeder som for eksempel Selfridges og Hamleys leketøysbutikk. Et annet populært sted å dra på juleshopping i London er på Harrods i Knightsbridge hvor du kan handle eksklusive gaver i en eventyrlig juleatmosfære.
For den ultimate julestemningen på storbyferie i London bør du ta turen til Winter Wonderland i Hyde Park. Dette fantastiske julemarkedet vil glede hele familien og åpner allerede 18. november og holder åpent frem til julaften. Her finner du karuseller, skøytebane og mange boder som selger håndverk, kunst, klær, smykker og mye mer. Du vil også kunne nyte varm drikke og ulike julekaker og spesialiteter. 
Et annet spektakulært julemarked for juleshopping i London er Southbank Centre Winter Market som åpner 3. november og holder åpent til over nyttår. Julemarkedet ligger langs Themsen og her finner du mange boder med ulike julegaver og matboder. Ta inn den koselige julestemningen mens du beundrer flott utsikt over London Eye og Big Ben. Bestill en billig tur med juleshopping til London med Solfaktor!

Juleshopping i Berlin

Juleshopping i Berlin er preget av en varm og koselig atmosfære. Gatene i sentrum er opplyst med glitrende julelys og det dufter av glühwein (tysk versjon av gløgg), kastanjer og søtsaker. Julemarked er en stor tysk tradisjon og du finner mange rundt i hele byen. Flere julemarkeder starter allerede i starten av november og holder åpent til over nyttår. Så du har rikelig med tid til å planlegge din juleshopping i Berlin.

Et populært sted å dra på juleshopping i Berlin er Alexanderplatz. Denne store plassen forvandles til en julelandsby med et gigantisk juletre, skøytebane og utallige boder. Her selges både håndverk, julepynt og lokale delikatesser mens musikere og gateartister skaper en magisk julestemning.
På det historiske torget Gendarmenmarkt arrangeres et av Berlin sine mest kjente julemarkeder. Her kan du oppleve en eventyrlig atmosfære med et stort juletre, fantastiske lysdekorasjoner og mange boder som selger både håndlagde julegaver og smakfulle spesialiteter. Besøk også Charlottenburg slott under din juleshopping, hvor hagen foran slottet blir omgjort til et sjarmerende julemarked i førjulstiden. Her kan du prøve tradisjonelle julegodterier og utforske boder med kunsthåndverk. Det er også populært å besøke det koselige julemarkedet på Potsdamer Platz med sine mange boder som selger både unike julegaver og spennende delikatesser. Bestill en billig tur med juleshopping til Berlin med Solfaktor!

Juleshopping i Gdansk

På juleshopping i Gdansk vil du garantert komme i julestemning. Byens julemarked åpner allerede 17. november og holder åpent til lille julaften. Julemarkedet finner sted i sentrum av byen på Dlugi Targ og er et perfekt sted å starte juleshoppingen. Her kan du utforske juledekorerte boder som tilbyr både tradisjonelle julevarer, håndverk og kunst av lokale kunstnere. Nyt en kopp med deilig varm drikke og smak på polske spesialiteter mens julemusikken skaper en herlig atmosfære.
Gdansk er kjent for sine glitrende julelys som lyser opp byens historiske bygninger og brosteinsgater. Det er stemningsfullt å dra på juleshopping i byens sjarmerende gamleby og besøke lokale butikker med flotte dekorasjoner og et bredt utvalg av julespesialiteter. Du finner også flere moderne kjøpesentre i Gdansk med kjente merkevarer innen både mote, elektronikk og kosmetikk. Bestill en billig tur med juleshopping til Gdansk med Solfaktor!

Juleshopping i Krakow

Juleshopping i Krakow er en fortryllende opplevelse og byens julemarked spiller en sentral rolle for å skape koselig julestemning. Fra 24. november til 1. januar 2024 blir byens stortorg Rynek Glówny forvandlet til et vinterparadis med glitrende julelys, flotte dekorasjoner og et imponerende juletre. Underholdning er også en viktig del av julemarkedet i Krakow og her kan du oppleve både kor og orkester som synger julen inn.
Du finner et stort utvalg av boder som selger tradisjonell polsk mat som for eksempel pierogi (fylte dumplings), kielbasa (pølse), og oscypek (røkt ost). Det er også mange boder som er perfekte for juleshopping med et godt utvalg av julepynt, håndverk, leker, keramikk og lokale kunstverk. I nærheten av julemarkedet finner du hovedgaten Florianska gate, som er perfekt for juleshopping med mange kjente merkevarer og butikker. Det samme kan sies om det moderne kjøpesenteret Galeria Krakowska som ligger like ved sentralbanestasjonen i KrakowBestill en billig tur med juleshopping til Krakow med Solfaktor!

Juleshopping i Praha

Praha er et perfekt sted å dra på juleshopping. Byens julemarkeder åpner fra 2. desember og holder det gående helt frem til nyåret. Her kan du finne unike gaver og smake på lokale spesialiteter, og ikke minst nyte den koselige atmosfæren. For alle som ønsker å komme i julestemning er dette en uforglemmelig opplevelse! Torget i gamlebyen (Staromestské námestí) er det historiske torget i Praha og det er her du finner det største julemarkedet i byen. Det blir forvandlet til et eventyrlig julemarked med en mektig julegran med skinnende julelys i midten av torget. Her finner du mange hyggelige boder som tilbyr et bredt utvalg av tradisjonelle gaver, kunst, håndverk og delikatesser. 
Du finner også et pulserende julemarked i det moderne bysentrumet Wenceslas-plassen (Václavské námestí). Her finner du juleboder som frister med alt fra flott julepynt til tsjekkiske julespesialiteter. Det er også musikalske forestillinger og gateartister som bidrar til en festlig og koselig førjulsfeiring i Praha.
Om du vil kombinere juleshopping med attraksjoner kan du ta turen til slottet i Praha (Hradcanské námestí). Her finner du et opplevelsesrik julemarked ved foten av slottet med fantastisk utsikt over byen og et bredt utvalg av julespesialiteter, kunst og håndverk. Bestill en billig tur med juleshopping til Praha med Solfaktor!

Juleshopping i Budapest

Juleshopping i Budapest er en magisk opplevelse. Allerede fra 18. november starter byens julemarkeder og de holder det gående ut året. Det er en uforglemmelig opplevelse som garantert vil gi deg julestemning. Et perfekt sted å starte juleshoppingen er på det koselige julemarkedet på Vörösmarty-plassen som forvandles til et eventyrland i førjulstiden. Her kan du nyte synet av den glitrende julegrana og et bredt utvalg av boder som tilbyr kunstverk, håndverk og deilige julespesialiteter. Det er også musikalsk underholdning som skaper en koselig atmosfære. 
Det er også verdt å ta turen til området Budapest Basilica på juleshopping. Foran den majestetiske kirken finner du et hyggelig julemarked med et stort utvalg av gaver til enhver smak, samt boder som serverer tradisjonell ungarsk mat. På kvelden er det et praktfullt syn med den opplyste basilikaen som skaper en magisk julestemning i Budapest.
Når du vandrer langs elven Donau er det også fint å besøke julemarkedet på Clark Ádám torg. Her får du oppleve hvordan gatehjørner stråler av julelys, duften av varm gløgg og søte bakverk, og samtidig nyte flott utsikt over broene og slottsområdet. I det sjarmerende jødiske kvarteret, Gozsdu Courtyard, kan du oppleve en mer intim atmosfære på julemarked med hyggelige boder med kunst, håndverk og lokale matopplevelser. Bestill en billig tur til Budapest med Solfaktor!

Juleshopping i Tallinn

Det beste stedet å starte juleshoppingen er uten tvil i Tallinn sin sjarmerende gamleby. Her kan du oppleve magisk julestemning i koselige brosteinsbelagte gater og torg med julelys og julepynt. I gamlebyen finner du Tallinn sitt mest kjente julemarked, som arrangeres på Raekoja plats (Rådhusplassen) rett foran det historiske rådhuset. Det starter 1. desember og holder åpent til over nyttår. 
Julemarkedet i Tallinn er kjent for sin autentiske atmosfære og vakre juledekorasjoner.  Her finner du mange boder som selger et bredt utvalg av lokale produkter, kunst og håndverk, inkludert keramikk, tekstiler, smykker og trevarer. Du kan også smake på  tradisjonell estisk mat og varm drikke. 
Det som gjør juleshopping i Tallinn ekstra spesielt, er den historiske bakgrunnen og den flotte arkitektur som omgir julemarkedet. Når solen går ned, blir julemarkedet opplyst av tusenvis av julelys og det arrangeres både konserter og underholdning som sørger for den rette julestemningen. Bestill en billig tur med juleshopping til Tallinn med Solfaktor!

Juleshopping i Riga

Du vil garantert komme i julestemning på juleshopping i Riga. Byen lyses opp i hele desember av skinnende julepynt og julelys som skaper en magisk atmosfære for både store og små.  
Det tradisjonelle julemarkedet i Riga finner sted på Dome Square (Doma laukums) i gamlebyen. Det er det mest kjente julemarkedet i byen og holder åpent fra 3. desember til over nyttår. Her kan du besøke mange boder som selger alt fra tradisjonelt latvisk håndverk til smakfulle delikatesser og julespesialiteter. Det imponerende juletreet med glitrende julelys er sentrum av julemarkedet og atmosfæren er fylt med varme og juleglede i Riga.
Det finnes også andre julemarkeder spredt rundt i byen, som for eksempel markedet på Liv Square (Livu laukums) og Esplanade Park. Her kan du gjøre gode kupp på juleshopping og du finner både unike gaver, kunst og håndverk. Bestill en billig tur til Riga med Solfaktor!