Reiser til Qatar

Oljestaten Qatar har de siste årene blitt et populært turistmål, noe landet har arbeidet hardt for å oppnå å bli. Det har blitt investert i et nytt bussystem, bedre veier og en ny flyplass. Landet har én av de høyeste inntektene per innbygger i hele verden, hvilket betyr at det her er gode muligheter til å oppleve luksus på et helt nytt plan. Høysesongen for reiser til Qatar er i perioden november - april, når temperaturen faller til rundt 25 grader.

Oljestaten Qatar har blitt et populært turistmål

Etter at Qatar fikk tildelt VM i fotball i 2022 har man sett en stor økning i turisttrafikken til landet. Qatar Airways flyr daglig fra de fleste store europeiske flyplasser og turistmyndighetene har investert store summer i reklamekampanjer i ulike mediakanaler. Samtidig har det vært en en enorm utbygging av hovedstaden Doha og en kraftig forbedring av infrastrukturen i landet. Nye veier og et relativt nytt busssystem er på plass - kort sagt er det virkelig investert i turistenes velbefinnende. 

Qatar har den høyeste inntjeningen per innbygger i hele verden (Norge er nr 4). Hovedsakelig skyldes dette de store forekomstene av olje og gass, kombinert med et lavt befolkningsantall (ca 350.000). Landet er avhengig av arbeidskraft fra andre land og det er estimert at nærmere én million fremmedarbeidere jobber i ulike sektorer i landet. Turisme er veldig på frammarsj, men i motsetning til Dubai så satser også Qatar på andre næringsveier.

I perioden mai – oktober kan gradestokken lett overstige 40 grader, og nedbør forekommer ikke. Naturlig nok er høysesongen for turisme november – april. Da faller temperaturen ganske mye, og rundt 25 grader er relativt vanlig. 

Den 05. oktober 2011 startet Qatar Airways med direkteruter fra Gardermoen til Doha i Qatar. Det har ført til at flere nordmenn har besøkt denne spennende halvøya i Persiabukta, enten som strandferie i Doha eller som mellomlanding på vei til et annet reisemål.

Hoteller i Qatar