Reiser til Gdansk

Gdansk ble grunnlagt i 1225 og var en av de rikeste og viktigste byene i Hansaforbundet. Dette er er en pulserende kystby med en fin havn, vakre sandstrender i nærheten og et sjarmerende gammelt sentrum.

Den offisielle valutaen i Polen er polske zloty. Prisnivået i Gdansk er relativt lavt og som turist får du mye for pengene når det gjelder shopping, hotellopphold, restaurant besøk, opplevelser og aktiviteter. Denne byen er et godt valg for en hyggelig weekendtur og er kun en kort flytur unna.

Selv om Gdansk ble bombet sønder og sammen under andre verdenskrig, er det mange historiske bygninger som har blitt gjenoppbygd til orginalen i etterkant. Byen har flere kjøpesentre og mange koselige butikker som selger håndverk, delikatesser og rav. Besøk gjerne Long Market som en gang i tiden var den viktigste markedsplassen, men nå selges mye turistvennlig og lokale varer her. I gamlebyen var rådhuset eneste bygningen som overlevde andre verdenskrig, men mange andre bygninger i gamlebyen har blitt restaurert siden den gang.

Den sjarmerende badebyen Sopot er kun en halvtimes kjøretur unna Gdansk og det er stadig flere som tar en tur til denne koselige badebyen.

Siden det er en havneby er det mange restauranter som serverer fersk sjømat. Det er ellers en internasjonal miks av restauranter, alt fra italiensk til sushi samt restauranter som serverer lokal mat.

Gdansk Lech Walesa Airport ligger ca 14 km utenfor Gdansk, og det er buss. Du kan reise fra mange norske byer med direktefly. Fra Gardermoen tar det ca halvannen time å fly dit.

Hvem passer dette reisemålet for?

Gdansk passer godt for alle slags turister og er perfekt for et weekend besøk, enten det er par, familie eller venner som er på tur. Mye å oppleve av historie, museer, kultur, arkitektur, shopping og fornøyelser. Tilpass hotell og beliggenhet etter hva du vil se og gjøre.

Når er det best å reise hit?

Klimaet kan sammenlignes med det norske og det er mange som reiser til Gdansk om sommeren fra juni til august. Det er også meget populært å dra hit om høsten og tidlig vår.Reiser til Polen

Les mer om Polen og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Polen her

Hoteller i Gdansk

Populære hoteller i Gdansk

Polen, Gdansk
  • Nærmeste flyplass: 12 km
  • Nærmeste strand: ca. 4 km
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Gdansk
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 7.5 km
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Gdansk
  • Nærmeste flyplass: 16 km
  • Nærmeste strand: ca. 10 km
  • Internettilgang / WiFi