Reiser til Wien

En reise til Wien er en sjanse for å oppleve en av Europas mest stemningsfulle og historierike hovedstader. Østerrikes musikalske hovedstad er med sine mange severdigheter og sprudlende kulturliv perfekt til en opplevelsesrik storbyferie og er et reisemål du kan besøke både sommer og vinter. 

Habsburgske palasser og berømte operahus

Århundrede som sentrum for det habsburgske keiserrike har satt tydelige spor i Wien i form av er perlerekke av vakre kirker og storslåtte barokslott. Men Wiens historie strekker seg enda lenger tilbake enn til denne blomstringstiden. Det var romerne som i det første århundre f.vt. grunnla en legionsleir her, Vindobona. Ikke at det er spor etter den i dag, men når du går rundt i byens gamle kvarter vil du tydelig fornemme at dette er en by med dype historiske røtter. 

Til tross for at Wien nesten har to millioner innbyggere, er den sentrale delen (Innere Stadt), med de historiske kvarterene, ganske kompakt. Du kan derfor saktens utforske severdighetene i den praktfulle bykjernen innenfor Ringstraße (Ringgaten) til fots. Ikke overraskende har Østerrikes hovedstad også en effektiv offentlig transport hvis du vil krysse på tvers av byen eller utforske noen av de mer perifere severdighetene som f.eks. det monumentale Schönbrunn-palasset. 

Stemningsfulle marked og kafèliv

Reiser du til Wien i julemånedene kan du ved Schloss Schönbrunn oppleve et av byens mange stemningsfulle julemarked. Også julemarkedet foran byens vakre rådhus er verdt å reise til. Selvom kulden kanskje biter litt, kan du lett ta deg god tid til å spasere rundt å utforske utvalget av kunsthåndverk i de hyggelige bodene og kanskje ta en tur på skøytebanen. Det er heldigvis rike muligheter for å varme seg på en kopp Glühwein og andre lune godsaker. 

Utover et sant overflødighetshorn av museer, operahus og andre kulturelle severdigheter er en av de største fornøyelsene på en reise til Wien ofte bare å slentre rundt på må og få i byens flotte gater. Her finner du utallige shoppingmuligheter som inkluderer alt fra eksklusive merkevarebutikker på Mariahilferstrasse til fargerike loppemarked, samt ikke minst et spennende utvalg av resturanter og kafeer. Du kan også nesten heller ikke reise til Wien uten å nyte en kremet kaffe og et stykke kake i et av de glamourøse kaffehusene som byen er berømt for. 

Reiser til Østerrike

Les mer om Østerrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Østerrike her

Hoteller i Wien

Populære hoteller i Wien

Østerrike, Wien-regionen, Wien
  • Nærmeste flyplass: 23 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Parkering / Garasje
Østerrike, Wien-regionen, Wien
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Avstand til sentrum: ca. 800 m
  • Internettilgang / WiFi
Østerrike, Wien-regionen, Wien
  • Avstand til sentrum: ca. 600 m
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant