Reiser i Norge

Enten du reiser omkring i Norge om sommeren eller om vinteren, er alltid masse å oppleve - især i det fri. Naturen er særdeles vakker, med isbreer, fjell og fossefall. Både langs kysten, i dalene og på fjellet kan man oppleve en fantastisk reise med aktivt friluftsliv.

På tross av at naturen uten tvil er vår største attraksjon, kan du også utforske interessante byer som Oslo, Stavanger og Bergen. I de tre store byene og i mindre byer finnes en rik kulturarv, som spenner fra gamle stavkirker og Edvard Munchs malerier til moderne design og nyskapende arkitektur.

Aktiv ferie i storslått natur

Hvis du vil ta med familien på skiferie, trenger du ikke reise langt nordover for å finne puddersnø. I de største skiområdene finnes nedfarter med utfordringer for ethvert nivå og erfarne skiinstruktører som hjelper deg i gang hvis du står på ski for første gang. Det er også massevis av steder å gå på langrennsski, som er én våre mest stolte tradisjoner. 

Når våren melder sin ankomst og snøen smelter, kan du snøre på deg fjellskoene og utforske flere av Norges hele 47 nasjonalparker. Her er det gratis adgang og noe for alle, inkludert turer langs enkle og godt avmerkede vandrestier. Med andre ord er Norge et ekte ferieparadis for friluftsmennesket!

Vestlandet er især kjent for sine mer enn tusen fjorder. To av dem, Geirangerfjorden og Nærøyfjorden, står oppført på UNESCOs verdensarvsliste og er med sine bratte, majestetiske fjellsider et uforglemmelig syn. Langs fjordene finnes mange vakre fossefall, som stuper ned i fjordene og kan beundres fra båtene som går på fjordene. Det overrasker neppe at mange cruiseskip velger å legge turen innom fjordene. 

Langs fjordene går mange vakre vandrestier, som fører opp til utsiktspunkter som Preikestolen ved Lysefjorden nær Stavanger. Preikestolen er kåret til ett av verdens mest spektakulære utsiktspunkter av Lonely Planet.

En anbefalelsesverdig opplevelse er å reise lenger ut i fjellheimen, både sommer og vinter. Her kan du sette deg bestemte mål for dagsturer, for eksempel bestigning av Galdhøpiggen, som er Norges høyeste fjell og strekker seg 2.469 meter over havet. Du kan også vandre på ukeslange turer fra hytte til hytte langs tusenvis av godt avmerkede stier. Takket være allemannsretten har du lov til å ferdes nesten over alt.

Samtidig er ikke en reise i hjemlandet nødvendigvis synonymt med aktive opplevelser. På mørke vinterkvelder kan du legge hodet tilbake og nyte synet av nordlyset som danser over himmelen, mens bilferier byr på utsiktspunkter underveis med betagende panoramautsikter. De såkalte turistveiene er nøye utvalgte veistrekninger som fremhever det beste av Norge og egner seg perfekt til bilferier.

Morsomme fornøyelser for hele familien

Det er ikke kun skisportsstedene som er anerkjente familiedestinasjoner. Omkring i hele landet finnes barnevennlige aktiviteter og attraksjoner, blant annet Bø Sommerland, som ligger to timer med bil fra Oslo og er Skandinavias største badeland. 

På besøk i Kristiansand kan dere starte ferien med et besøk i Dyreparken, som er en kombinert dyrehage og fornøyelsespark med badeland og ligger litt utenfor byer. Her kan man blant annet møte de folkekjære karakterene fra den elskede, norske barneboken om Kardemomme By.

Litt sør for Oslo kan dere oppleve Norges største fornøyelsespark, Tusenfryd, som byr på moro dagen lang for barn i alle aldre. For adrenalinelskere kan vi anbefale Kongeparken, som ligger litt utenfor Stavanger og er et meget populært reisemål med sine severdigheter som får det til å kile i magen. 

I tillegg til de mange fornøyelsesparkene, som særlig henvender seg til familier, byr også Norges skjønne natur på utallige muligheter til opplevelsesrike reiser for familier. Opplev luftige klatreturer i morsomme klatreparker, seil på elver og sjøer i kano eller kajakk, vandre på isbreer med guide og sus gjennom landskapet på mountainbike eller i slede bak et hundespann. Norge er nærmest som en stor lekeplass for både barn og voksne.

Spennende byer i Norge

Med så mye fantastisk natur er det fort gjort å glemme livet i Norges flotte byer. I byene kan du utforske kunstmuseer i verdensklasse og sjarmerende, gamle bydeler med hyggelige restauranter, markeder og grønne parker. Selv i hovedstaden kan du gå rundt til det meste, men vi anbefaler at du pakker med et par gode vandresko til ferien hvis du besøker Oslo.

Selv fra hoteller og ferieleiligheter i de store byene er det enkelt å kombinere byenes severdigheter med naturopplevelser. I Oslo er det kun en kort gåtur fra den nærmeste t-banestasjonen til Vettakollen, der du kan nyte en vakker utsikt over hovedstaden. Fra fjelltoppen Fløyen i Bergen kan du også nyte en fantastisk utsikt. 

Smak på Norge

Norge er beryktet for sitt høye prisnivå, også sammenliknet med andre land. Likevel er det godt mulig å krydre ferien med kulinariske opplevelser dersom feriebudsjettet er begrenset. 

Omtrent et dusin norske restauranter kan skryte av én eller flere ettertraktede Michelin-stjerner. Mange av matrettene som serveres på både gourmetrestaurantene og de litt vanligere spisestedene er basert på velsmakende, ferske råvarer. Norge har én av verdens lengste kystlinjer, noe som har ført til at fisk og skalldyr som kongekrabbe, laks og arktisk torsk ofte står på menyen. 

De norske mattradisjonene består ikke bare av matretter fra vår lange fiskerihistorie, men også jakt og landbruk. Du kan derfor også glede deg til matretter med mørt og saftig reinsdyr eller lam. For den eventyrlystne gjest byr det norske kjøkkenet dessuten på mange spennende spesialiteter, inkludert alt fra den populære brunosten til lutefisk, som ofte spises rundt juletider. De modigste kan også be om smalahove, som flere steder i Norge står på menyen. 

En annen og kanskje mer appetittvekkende mattradisjon som heldigvis lever i beste velgående,  er vafler. Uansett hvor du reiser, kan du smake på gode vafler; på kaféer og resturanter, i fjellhytter, ombord på fergene og til og med på de fineste resturantene. 

Flyplasser og transport

Du kan både fly, kjøre på egenhånd og reise med båt omkring i Norge, hvorav bilferie ofte er den mest praktiske måten å reise på. Slik kan du utforske severdigheter og attraksjoner i ditt eget tempo. Det finnes også et godt nettverk av både busser og tog, inkludert den berømte Bergensbanen, som regnes for å vær én av verdens vakreste togstrekninger. 

Bestill en billig reise i Norge

Hvis du bestiller din neste reise innad i Norge her hos Solfaktor, kan du fritt velge reiselengde og reisedatoer. Hos oss finner du enkelt nettets beste priser på fly og hotell, og hvis du bestiller begge deler som en pakkereise, er du naturligvis sikret av Reisegarantifondet.

Enten du drømmer om et godt tilbud på en reise for deg og din partner eller du planlegger å reise med hele familien, finner du alltid de beste reisetilbudene her hos oss. 

Hoteller i Norge

Populære hoteller i Norge

Norge, Østlandet, Lillehammer
  • Nærmeste flyplass: 146 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Norge, Vestlandet, Ålesund
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Norge, Østlandet, Oslo
  • Nærmeste flyplass: 52 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant