Reiser til Orahovac

Orahovac er en tidligere fiskerlandsby nord i den spektakulære Kotorbukta sørvest i Montenegro. I dag er det ikke lenger mange av byens ca. 300 fastboende innbyggere som lever utelukkende av fiske. Takket være sin fantastiske beliggenhet rett ved siden av havet ved foten av de bratte fjellene, har den lille byen i stedet forvandlet seg til et populært reisemål.

Før fallet av "jernteppet" var Orahovac kjent som et yndet feriested for den jugoslaviske eliten. I dag kommer reisende fra både øst og vest hit for å nyte landsbyens utrolig vakre omgivelser og det avslappende livet nede ved byens idylliske strand. Denne består av småstein, så vannet her er krystallklart og innbydende.

De vakre rustikke steinhusene i byen vitner om at Orahovac ikke bare er et nymotens feriested. Tvert imot er det en by med en lang historie. I de historiske kildene er navnet på byen først nevnt i det 15. århundre. Selv om det først og fremst var et oppgjør for bønder og fiskere, ble det over tid også viktig for skipsfarten, og da spesielt i handelen. På grunn av forbindelsen til innlandet var dette stedet Montenegros dør til sjøen. Etter frigjøringen fra tyrkerne i det 17. århundre var Orahovac derfor et viktig handelssted i den innerste delen av Kotorbukta, det samme var Kotor og Risan. Av samme grunn dukket det opp et helt nettverk av stier, som førte fra det fjellrike innlandet ned til byen.

Autentisk landsbystemning

I dag er det ikke lenger en jevn strøm av seilskip som legger til kai her for å laste. Langs den idylliske sjøpromenaden er det imidlertid fortsatt noen små fiskebåter, joller og yachter. Selv om byen har fått nytt liv som feriedestinasjon, er Orahovac fortsatt, ifølge kjennere, et av stedene langs kysten i den berømte bukten hvor du best kan føle den autentiske landsbyatmosfæren.

Opprinnelig besto Orahovac av en øvre by (Gornji) oppe i det fjellrike innlandet og en nedre by (Donji) ved kysten. I dag gjenstår bare den nedre delen. Den øvre delen er forlatt og i dag er det mest besøkt av turister som reiser til Orahovac for å gå på tur i de vakre fjellene i området.

Den fredelige landsbyatmosfæren og naturskjønne omgivelsene er hovedattraksjonene i Orahovac.

Det er ikke en by preget av masseturisme, men i stedet et sted rettet spesielt mot familier og par som setter pris på den avslappede atmosfæren som hersker her.

Utflukter

Orahovac er et av de stedene du vil tilbringe hele dagen. Det er kanskje ikke noen store kjente severdigheter her, men den fredelige atmosfæren og de fantastiske naturskjønne omgivelsene er grunn nok i seg selv til å reise hit. Når det er sagt, ville det være synd å ikke ta benytte muligheten for å utforske området litt i løpet av ferien.

I tillegg til fjellene, som innbyr til fotturer, er det en rekke andre sjarmerende småbyer og strender rundt bukten. Vi anbefaler selvfølgelig å ta en tur til Kotor, denne godt bevarte venetianske festningsbyen er en av Montenegros mest berømte severdigheter. Det er bare en femten minutters kjøretur sør for Orahovac. I motsatt retning er den idylliske landsbyen Perast også verdt et besøk. Begge disse nabobyene tiltrekker seg mange besøkende, og da er det fint å kunne komme hjem til Orahovac på slutten av dagen, hvor tempoet er litt roligere.

Reiser til Montenegro

Les mer om Montenegro og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Montenegro her

Hoteller i Orahovac