Reiser til Dobrota

Nord for middelalderbyen Kotor på Kotorbuktens nordøstlige side finner man byen Dobrota, som strekker seg fra Kotor og nesten helt opp til buktens sving mot vest, langs en strekning på omtrent 7,5 kilometer. På tross av sitt store areal er ikke Dobrota noen stor by, men består av flere små kystbyer som ligger på rekke. I bakgrunnen av Dobrota tårner høye fjell seg opp omkring en vakker og frodig natur. Hvis du ønsker å bo ved havet, i rolige omgivelser og tett på vill natur, bør du bo i Dobrota neste gang du er på ferie i Montenegro.

Bo side om side med lokalbefolkningen 

Langs Dobrotas kystlinje går en kystvei som fører nordover fra Kotor. På turen gjennom de mange små landsbyaktige delene av Dobrota ligger små strender, havnebassenger, små klipper og mange hyggelige strandpromenader der store deler av lokalbefolkningen bor. På en reise til Dobrota bor du i små lokalsamfunn, som gir deg gode forutsetninger for å oppleve den lokale og tilbakelente kulturen. Her oser det av fred og ro, og du får garantert nyte en stressfri ferie og avslappende dager ved havet.

Opplev den rå og fjellrike naturen

Byen er kun 500 meter på sitt bredeste; deretter starter det rå og bratte terrenget. Kotorbukten er særlig kjent for sine vakre fjell som omkranser bukten, og Dobrotas bakgrunn er intet unntak. Hvis du reiser på båttur kan du oppleve de majestetiske fjellene på avstand, men du kan også vandre i fjellene og komme tett på den ville naturen.  

Restauranter, barer og butikker i nærområdet

På tross av at Dobrota ikke er noen storby, finner du både butikker, resturant, kafé og bar i byen. Dersom du ønsker et større utvalg bør du reise inn til Kotor sentrum, der du forøvrig finner spennende historiske severdigheter. Hvis du ønsker å slappe av på stranden bør du besøke den sørlige delen av Dobrota som grenser opp til Kotor. Her finner du Kotor Beach, som er en fin, liten småsteinsstrand med palmer. Lenger nordpå langs kysten finnes det også flere gode bademuligheter i det deilige havet. Mange steder er det havnebad og enkelte småstrender.

Reiser til Montenegro

Les mer om Montenegro og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Montenegro her

Hoteller i Dobrota