Reiser til Mexico 

Mexico er synonymt med en reise til en av feriedestinasjonene som ligger på Yucatan-halvøya. Flytiden er noenlunde overkommelig, strendene er eventyrlig vakre og du finnes hotellet og attraksjoner i hopetall. Klimaet er noenlunde konstant gjennom hele året.

På Yucatan-halvøya bor omkring to millioner mennesker, men det er verdt å nevne at bare Cancun tar i mot hele seks millioner turister hvert år! Cancun er sammen med Playa del Carmen, Tulum og Isla Mujeres de største feriedestinasjonene i Mexico, men det finnes også en lang rekke mindre byer langs kysten som er verdt å oppleve - særlig for backpackere. Hotellene i Cancun ligger på en lang øy som er forbundet til fastlandet med broer. Her finner du alt du måtte trenge, inkludert Hard Rock Café, Starbucks Coffee, burgerbarer og nattklubber, men først og fremst de lekreste strender, flotte hoteller og masser av gode restauranter som serverer lokale spesialiteter.

Sør for Cancun ligger Playa del Carmen og Tulum, og noen av strendene her rangeres ofte høyt på lister over verdens beste strender.  Øya Isla Mujeres ligger utenfor Cancun og er absolutt verdt et besøk. Hit går det flere daglige båtavganger. 

Øya Holbox ligger et par timer med buss nordvest for Cancun. Øya er noe helt for seg selv: her finnes nemlig ingen biler, kun golfbiler, og det er ingen asfalterte veier. Tempoet er lavt, strendene flotte og det foregår lite; perfekt for deg som ønsker å nyte livet sammen med din partner. Besøk også små, hyggelige restauranter og strandbarer.

Hvis du vil oppleve mer enn bare strand og sol, er det mye å velge mellom: besøk mayaruinene ved Chichen Itza eller de underjordiske grottene ved Zazil Tunich og delta på båtturer ut til for eksempel Contoy-øyene med sitt flotte naturreservat, trekking i jungelen eller andre opplevelser.

Hvem vil en ferie i Mexico passe for?

Reisen til Mexico er litt lengre enn til land som Egypt, men du får til gjengjeld garantert godt ferievær, fantastiske strender, spennende utfluktsmuligheter og ikke minst oppleve det gode mexikanske kjøkkenet. Cancun kan oppfattes som noe amerikanisert, men hvis man er klar over dette og bare nyter stemningen, solen, det høye servicenivået og de rimelige prisene, vil du få oppleve en alle tiders ferie. I landet finnes både familievennlige hoteller og hoteller som er rettet mot voksne reisende. 

Når bør man reise til Mexico?

Med sitt gode klima kan landet besøkees året rundt, men september til november er orkansesong. Dette kan medføre en del uvær. Den beste sesongen strekker seg fra desember til august. Juli er den varmeste måneden, med inntil 35 grader i skyggen. Kaldest er januar, med ned til 20 grader.

Hoteller i Mexico

Populære hoteller i Mexico

Mexico, Playa del Carmen
9,5
Fantastisk
485 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 52 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Mexico, Mexico City
8,6
Meget bra
5511 anmeldelser
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Mexico, Cozumel
9,5
Fantastisk
1133 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 93 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)