Reiser til Mauritius

Mauritius er en paradisøy kjent for høy hotellstandard, eksepsjonelt servicenivå og noen av verdens beste strender. Mauritius har  et rikt undervannsliv med fantastiske dykke- og snorklemuligheter.

Mauritius ligger i Indiahavet, øst for det afrikanske kontinentet og sør for Ekvator. Bare navnet gir assosiasjoner til paradisstrender, svaiende palmer og krystallklart badevann i ulike blå nyanser. Mauritius var under britisk styre frem til 1968 og er i dag et selvstendig land og en særegen smeltedigel av kulturer og religioner, med impulser fra både Europa, Afrika, Kina og India. Offisielle språk er engelsk, fransk og kreolsk.

På Mauritius er det venstrekjøring, og veiene kan være både smale og snirklete. Busstilbudet er begrenset og toglinjene har ikke vært i drift siden midten av femtitallet. Det kan være lurt å bestille hentetransport på flyplassen ved ankomst om man ikke ønsker å leie bil. Det meste som er å se og oppleve av severdigheter på Mauritius kan man oppleve i løpet av én dag, og det enkleste er å få hjelp av hotellet til å leie en guide med bil, eller selv avtale med en taxisjåfør.

Mauritius er kjent for høy standard på sine hoteller og et eksepsjonelt serviceinnstilt personale. Noe av dette stammer fra forbindelsene til Frankrike; å arbeide på hotell er noe man gjør med stolthet, og det er prestisje å ha en god stilling på et hotell. Hotellene og førsteklasses service er naturligvis ikke gratis, men  det er likevel verdt pengene. Vil man bo rimelig og kunne ha mulighet til å lage egen mat er det et godt utgangspunkt å leie en feriebolig eller leilighet i nærheten av feriebyen Grand Baie.

Den internasjonale flyplassen på Mauritius ligger sør på øya, og det tar omkring halvannen time å kjøre til øyas nordside om man har hotell der. Det er daglige flyavganger til utvalgte byer i Europa og Midtøsten, med god forbindelse videre til Norge.

De fleste som reiser til Mauritius bestiller en samlet pakkereise av en turoperatør, hvilket ofte betyr en bedre samlet pris. Dersom du reiser på bryllupsreise trenger du ikke nødvendigvis be om rabatt; det tilbyr nemlig ett av hotellene på Mauritius.  

Hvem passer dette reisemålet for?

Mange tenker kanskje at Mauritius er en kjedelig øy primært for par og bryllupsreisende, men øya passer også fint for familier, fordi strendende er barnevennlige og det er liten tidsforskjell hjemmefra. Det finnes heller ingen farlige dyr på Mauritius, og standarden på sykehusene og helsevesenet er god. Selv om øya har noen turistområder med butikker, restauranter og noen få barer, velger de fleste allikevel å bo på et hotell der måltider er inkludert. Prisnivået på resturantene på øya er nemlig relativt høyt. Mauritius er ikke et utpreget reisemål for ryggsekkturister eller turister på jakt etter pulserende uteliv.

Når er det best å reise hit?

Mauritius har høysesong fra oktober til april, med tropisk vær, høy luftfuktighet og solrike dager. Det er verdt å notere seg at øya ligger i syklonbeltet, og i januar-februar hender det at sykloner bringer med seg regn og ruskevær, også selv om øya ikke blir truffet av selve syklonen. Fra mai til september er klimaet på Mauritius noe kjøligere, men det er fortsatt varmt. Dagstemperaturene i juli ligger på 22-25 grader. På denne tiden er hotellene rimeligere, og man kan gjøre gode reisekupp.

Hoteller på Mauritius

Populære hoteller på Mauritius

Mauritius , Trou aux Biches
8,8
Meget bra
118 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 66 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Mauritius , Pointe aux Piments
9,6
Fantastisk
439 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 59 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Mauritius , Pointe aux Piments
9,2
Fantastisk
675 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 63 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi