Reiser til Xemxija Bay

Xemxija er en malerisk og stille fiskerhavn og et forholdsvis nytt reisemål på Malta, kjent for sine historiske steder. Det er kun gangavstand fra et avslappet ferieliv til et hektisk turist- og byliv.

Xemxija er en malerisk og stille fiskerhavn

Til tross for at dette er et lite og forholdsvis nytt reisemål på Malta, er det allikevel kjent for sine historiske steder. Her finner du gravplasser datert tilbake til 4,200 f. Kr. En historisk rute er bygget opp gjennom de siste årene rundt Xemxija Bay og  velger du en spasertur gjennom “Heritage Route” kan du vandre i en tidslinje som spenner fra romertida til vår tid. Du passerer blant annet romerske bad hogd inn i fjellet og forsvarsverk fra andre verdenskrig.

Xemxija Bay er en liten kystlandsby med direkte adkomst til de flott sandstrendene i området, som Golden Bay i vest og Mellieha i nord. Dette er et rolig sted omkranset av et maltesisk jordbrukslandskap med noen av de mest fruktbare områdene på Malta.

Selve Xemxija er en malerisk og stille fiskerhavn som ligger i kommunen St.PaulsBay. Det er kun gangavstand fra et avslappet ferieliv til et hektisk turist- og byliv. Xemxija Bay er en utmerket base for deg som vil utforske denne spennende Middelhavsøya.

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Xemxija