Reiser til Senglea

Senglea ligger på en liten halvøy som strekker seg ut i Grand Harbourer over mot Maltas vakre hovedstad Valletta. Senglea er den minste av de såkalte "Tre byer" i havnen, som også inkluderer byene Cospicua og Vittoriosa. Byen er også den minste på øya og én av de tettest befolkede. Senglea ble grunnlagt i forbindelse med oppføringen av en festning på midten av 1500-tallet og er full av gamle kirker og elegante bygninger.

Byen er også kjent som "Civitas Invicta" fordi den takket være sin befestning klarte å stå imot den osmanske invasjonen under den store beleiringen i 1565. Til gjengjeld gikk bombardementene under andre verdenskrig hardt utover byen, men selv om den deretter måtte gjenoppbygges oser de smale gatene av historie. Byen oppleves best til fots og gjemmer på flere interessante severdigheter.

Hvis du reiser til Senglea, bør du blant annet besøke kirken Our Lady of Victories og gå ut til spissen av halvøya for å nyte Gardjola Gardens og den vakre utsikten over havnen. Uansett når på året du reiser til Senglea er det liv i byen, men særlig i forbindelse med de tradisjonelle og populære regattaene som finner sted i Grand Harbour to ganger i året - 31. mars og 8. september - yrer byen av liv. Særlig i forbindelse med regattaen i september er Senglea flott pyntet opp med tusenvis av lys og byr på et spektakulært fyrverkeri.

En fredelig base tett på Valletta

Sammenlignet med populære feriebyene som Saint Paul's Bay nord på øya byr en reise til Senglea på et større innblikk i det genuine Malta. Atmosfæren er avslappet og mer dominert av lokalbefolkning enn turister. Senglea er først og fremst et husområde, men du finner tallrike restauranter og kaféer her, særlig på østsiden av halvøya. Der kan du sette deg til bords tett på havnekaien og nyte utsikten til de mange lystbåtene.

Det er gode bussforbindelser mellom Senglea og Valletta. Hvis du bestiller en billig reise til Senglea får du et komfortabelt utgangspunkt for å utforske resten av Malta, herunder hovedstaden. Vi kan også anbefale at du utforsker de "Tre byer". Både i Cospicua og Vittoriosa kan du slentre gjennom idylliske stred og smug der tiden nærmest har stått stille i flere hundre år. Fra Fort St Angelo på den ytterste spissen av Vittoriosa kan du nyte en vakker utsikt tilbake mot Senglea.

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Senglea