Reiser til Maldivene

Øygruppen Maldivene er kjent for sin personlige service, gjestfrihet og fantastiske hoteller med magiske strender. Maldivene er en vinner enten man vil på en romantisk bryllupsreise eller avslappet familieferie ved noen av verdens beste strender.

Maldivene var tidligere et sultanat under nederlandsk og britisk styre, men i dag er landet en selvstendig republikk. Øygruppen ligger i Indiahavet, cirka 650 kilometer sørvest for Sri Lanka. Maldivene består av 1192 øyer fordelt på ulike atoller. Det bor over 430 000 innbyggere på Maldivene, fordelt på over 200 bebodde øyer. Cirka en fjerdedel av befolkningen bor i hovedstaden Male. Landets hovednæring er turisme og fiske.

Maldivene er verdens flateste land, over 80% av landmassen ligger mindre enn én meter over havet. Landets høyeste topp er kun kun 2,4  meter høy. Dyrelivet på Maldivene er noe begrenset på land, men under havoverflaten skjuler det seg et rikt dyremangfold, noe som lokker mange snorkle- og dykkeentusiaster fra hele verden.

For mange er Maldivene selve definisjonen på en tropisk drømmeferie. Her kan man bo rålekkert på luksuriøse resorter beliggende på private øyer, og siden øyene beskyttes av korallrev har mange av hotellene bygget villaer på påler utover i vannet, slik at man bor bare noen trappetrinn fra det krystallklare, turkise vannet. Det finnes også noen hotellkomplekser på de bebodde øyene, men som regel er dette steder man bare overnatter noen døgn på vei til eller fra de private øyene, f.eks. for å ta dykkersertifikat.

De fleste hotellene på private øyer er i luksuskategorien og har 4 og 5 stjerner. Mange av hotellene er svært barnevennlige, mens andre er kun for voksne. Det er viktig å lese seg opp på hotellene i forkant, slik at man velger et hotell som passer familiesituasjon og kriterier for ferien. Ettersom man ikke har noen mulighet for å spise andre steder enn på hotellet man bor på, kan det være lurt å inkludere ett eller flere måltider i bestillingen. Prisene på mat og drikke på serveringssteder utenom hotellet, særlig alkohol, er de samme som hjemme og i mange tilfeller enda dyrere. Det er verdt å notere seg at selv om flyselskapene ofte avarterer med billige flybilletter, må man undersøke hotellprisene i reiseperioden før man bestiller.

Fra den internasjonale flyplassen på Male (Ibrahim Nasir internasjonale lufthavn) kommer man seg ut til de ulike øyene med sjøfly eller speedbåt, og dette forhåndsbestilles i samråd med hotellet man bestiller opphold hos. Sjøfly-transfer kan koste fra 3 000 til 5 000 kroner per person, mens speedbåt gjerne koster halvparten ettersom at avstanden er noe kortere. 

 

Når på året er det best å reise til Maldivene?

På grunn av den gunstige beliggenheten kan man reise til Maldivene året rundt. Klimaet er tropisk, stabilt mellom 28-32°C. Sørvest-monsunen varer fra april til oktober og bringer med seg en del regn, hovedsakelig i juli og august. Fordelen med å reise i lavsesong er at hotellene er betydelig billigere, samtidig som at du fortsatt kan snorkle eller dykke, på tross av at det regner noe. Enkelte haiarter er ofte lettere å se på denne tiden, ettersom at havet er bittelitt kjøligere og haiene derfor trekker inn på grunnere vann.

 

Hvem bør oppleve Maldivene?

TIl Maldivene reiser man først og fremst for å slappe av. De fleste turistene er på parferie og gjerne bryllupsreise, men Maldivene er også godt tilrettelagt for familier og barn. Mange hoteller tilbyr barnepass, og samtidig et godt utvalg av aktiviteter for store og små. Spa av høy kvalitet tilbys selvsagt også. Livet under vann er fargerikt og spennende, og Maldivene er verdenskjent for sine fantastiske korallrev. Utelivet er omtrent ikke-eksisterende og shoppingutvalget er begrenset, men man kan kombinere et opphold på Maldivene med noen netter på steder som Dubai eller Istanbul på vei til eller fra Maldivene for å oppleve en fin miks av byferie og strandferie.

Reisemål på Maldivene

Populære hoteller på Maldivene

Maldivene, Øygruppen Maldivene, Ihuru
9,5
Fantastisk
372 anmeldelser
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Maldivene, Øygruppen Maldivene, Reethi
9,9
Fantastisk
332 anmeldelser
  • Nærmeste strand: ca. 10 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Maldivene, Øygruppen Maldivene, Dhonakulhi
9,6
Fantastisk
371 anmeldelser
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi