Reiser til Skarinou

Skarinou ligger vakkert omgitt av grønne olivenlunder oppe i åsene omtrent 8 kilometer fra sørkysten av Kypros. Denne koselige landsbyen, som kun har ca. 250 innbyggere, er et godt eksempel på at selv relativt nært kystens strender er det mulig å nyte den avslappede, uberørte landsbyatmosfæren.

I Skarinou har de i stor grad klart å bevare den tradisjonelle arkitekturen med rustikke hus bygget av steinbrudd fra nærområdet. Velfortjent regnes Skarinou derfor av mange blant de vakreste landsbyene på øya. Det er en fornøyelse å utforske de gamle, trange gatene og titte inn gjennom treportene til de sjarmerende gårdsplassene. En av de mest slående bygningene er kirken Panagia Odigitria, som med sin sentrale plassering fint symboliserer at de gamle tradisjonene fortsatt opprettholdes her.

Bortsett fra en eselfarm, er det ingen reelle turistattraksjoner i Skarinou som tiltrekker seg besøkende utenfra i løpet av dagen. I stedet for en konstant gjennomstrømning av besøkende, er det derfor stort sett de samme lokale og ferierende du møter på din vei rundt i byen. Derfor er det lett å føle seg hjemme her.

Restauranter

Til tross for Skarinous beskjedne størrelse har den et par spisesteder hvor du både kan nyte den kypriotiske versjonen av middelhavskjøkkenet, og delikatesser med et litt mer internasjonalt preg. Nede ved motorveien, som passerer byen, har det til og med nylig åpnet en McDonald's som imidlertid stort sett betjener bilister. I underetasjen finner du også et supermarked som kan dekke alle de daglige behovene som måtte oppstå i ferien.

Utflukter

Beliggenheten nær veien som forbinder Nikosia, Limassol og Larnaca gjør at du på en billig reise til Skarinou har gode muligheter til å utforske resten av Kypros. Har du leid bil for turen, som vi anbefaler, kan du enkelt finne en strand og utforske spennende severdigheter. Kysten har en naturlig appell til de fleste som reiser til Skarinou om sommeren. Innlandet har imidlertid også mye å by på med koselige landsbyer og uberørt natur. Bare en 15-minutters kjøretur fra Skarinou finner du for eksempel Dipotamos Reservoir, et ideelt utfluktsmål for en piknik eller et flott sted for en fottur.

Larnac lufthavn ligger bare 28 kilometer fra Skarinous. Ved bestilling av reisen vil det mest praktiske i de fleste tilfeller være å bestille leiebil med henting her samtidig. Da slipper du også å ta buss eller annen transfer til hotellet ditt.

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Skarinou