Reiser til Polis

Polis ligger ved den halvmåneformede Chryoschous-bukten på det nordvestlige hjørne av Kypros. Livet i denne koselige landsbyen er sentrert rundt den skjønne stranden og kafèene oppe i den spaservenlige bykjernen. Da Polis hører til blandt de mest fredelige feriebyene på Kypros, er den et godt valg for deg som setter rolige omgivelser høyere enn et stort utvalg av fornøyelser. 

Blå Flagg-strender og uberørt natur 

Det er dermed ikke sakt at det ikke finnes andre ting å ta seg til i Polis. Byens egne tradisjonelle tavernaer og spennende butikker gir litt liv. Det er også verdt å nevne strendene, som her består av sand og småstein, som er ideel til avslappende stunder under den varme middelhavssolen for hele familien. 

Vil du ha enda flere strender å velge mellom, kan du evt. kjøre en tur sør til Pafos, hvor det også venter deg flotte arkeologiske severdigheter. Det kan også anbefales å ta en tur ut til det flotte naturreservatet på Akamas halvøy like øst for Polis, hvor du kan gå på naturstier, mens du nyter panoramiske utsikter over bukten. På vei til eller hjem kan du evt. stoppe opp ved havnen i Latsi, som er kjent for å ha gode fiskeresturanter. Også her kan du naturligvis ta en dukkert fra stranden. 

En reise til Polis, som har rundt 2000 innbyggere, er det i det hele tatt en sjanse for å utforske en del av Kypros som er mer uberørt av turisme og rik på vakker natur. Selvom du har et bredt utvalg av Blå Flagg-strender å velge mellom. Du har også hotell i alle prisklasser, resturanter ved koselige havner og interessante butikker, samt lett finne tradisjonelle landsbyer og byzantinske klostre oppe i de nærliggende Troodosfjellene. 

Tross de inviterende strendene ved bukten, som inviterer til ren avslapning, har du i Polis et godt utgangspunkt for utflukter og aktive reiser til Kypros. Utover vandrestier i det nærliggende naturreservatet på Akamas halvøya, er det også populært å leie sykler i Polis, noe du kan gjøre flere steder. 

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Polis