Reiser til Paralimni

Paralimni ligger i det sørøstlige Kypros nær den populære og livlige feriebyen Ayia Napa. Det gamle sentrum av Paralimni ligger omtrent 3 kilometer fra kysten. Her finner du et sentralt torg med tre kirker. Den eldste av disse er fra 1200-tallet. Byens historie går imidlertid enda lenger tilbake. Opprinnelig lå den nemlig litt nærmere havet, men den ble rykket lenger inn i landet for å unngå sjørøverne ved kysten. 

I motsetning til feriebyer, som utelukkende lever på turisme, er Paralimni litt mer en «ekte» by med liv hele året rundt. Den er oppkalt etter en regnvannssjø i utkanten ("Limni" betyr innsjø på gresk). Denne er imidlertid trolig tørket ut om du reiser til Paralimni om sommeren.

Selv om det bortsett fra kirkene er litt lite med gamle, originale bygninger i Paralimni, er fornemmelsen av det autentiske Kypros intakt. Den litt bortgjemte beliggenheten fra kystens populære strender gir en hyggelig tilbakelent atmosfære, som er perfekt for en avslappende ferietur. Samtidig har du flere av Kypros' beste strender innen rekkevidde.

Nær Kypros beste strender

Fra Paralimni tar det ikke mange minuttene å kjøre ut til strendene på begge sider av Cape Greco, som ligger som en vakker avstikker ut mot havet her på det sørøstlige hjørnet av øya. Utvalget er på begge sider bredt med strender, hvor hele familien kan nyte det klare havet og den sjenerøse middelhavssolen. Spesielt ved strendene rundt Ayia Napa og Fig Tree Bay er det mange aktiviteter på vannet for både barn og voksne, med for eksempel pedalbåter, vannski og paraseiling. De fleste steder er det mulig å leie både solsenger og parasoller.

Du kan også være aktiv på land når du reiser til Paralimni. Spesielt på den ytre delen av holmen, som er utpekt som nasjonalpark, er det også gode muligheter for fotturer. Det er fin utsikt over det asurblå havet oppe fra kanten av klippene. Flere steder er det mulig å komme seg helt ned til vannet for å få en forfriskende dukkert. Rundt kysten ligger flere havgrotter som du kan utforske på guidede båtturer, hvor det også vil være mulig å hoppe i vannet, for eksempel i Den blå lagune. Det er også populært å dykke i området på turer i regi av lokale bedrifter.

Hjemme i Paralimni har du alt du trenger på reisen med shopping og spisesteder. Det finnes både et kjøpesenter, velassorterte supermarkeder samt tallrike restauranter og kafeer. Hvis hotellet ditt ligger nær kysten, er det også her et godt utvalg av restauranter og barer.

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Paralimni

Populære hoteller i Paralimni

Kypros, Paralimni
9,3
Fantastisk
1562 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 67 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Paralimni
9,3
Fantastisk
520 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 69 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Paralimni
8,1
Meget bra
678 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 68 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)