Reiser til Neo Chorio

Landsbyen Neo Chorio ligger litt oppe i åsene ca 8 kilometer fra Polis på den vestligste delen av Kypros. Det er noen få minutters kjøring ned til det glitrende blå Middelhavet og de fine strendene i Latsi. Vil du gjøre mer enn kun å slappe av i vannkanten på reisen til Neo Chorio?  Vel, da kan du dra nytte av det faktum at landsbyen er kjent som inngangsporten til den naturskjønne Akamas-halvøya, som har blitt utpekt som nasjonalpark.

Nasjonalparken, som er det største uberørte området på øya, inviterer til en aktiv ferie med kilometerlange turstier som fører deg opp til spektakulære utsiktspunkter, ned i dype kløfter og til idylliske badeviker. Husk kikkerten hvis du vil studere det rike fuglelivet.

I selve Neo Chorio får du, takket være den litt bortgjemte beliggenheten noen kilometer fra kysten, også muligheten til å oppleve et mer autentisk, kypriotisk landsbyliv. Selv om byen de siste årene har tiltrukket flere reisendes oppmerksomhet samt økt interessen for å bygge fritidshus, hersker det her fortsatt en veldig hyggelig og avslappet atmosfære. Feriegjestene er overveiende lokale og  hovedsakelig fra hovedstaden Nikosia, men også utlendinger reiser hit for å komme seg litt vekk fra folkemengdene og nyte en ferie i fred og ro. Samtidig er det klare havet innen synsvidde og det finnes mange spennende utfluktsmål ikke langt unna. 

Strender og unik natur

På de nærmeste strendene finnes alt barn og voksne kan ønske seg på en badeferie med både aktiviteter, spisesteder nær vannet og ikke minst innbydende vann. Fra den lille havnen i Latsi tilbys det utallige båtturer i løpet av sesongen, hvor du seiler ut langs halvøya til havgrotter og små isolerte badeviker. Er det fredelige strender som ikke er like preget av turisme som ved Latsi, det du ser etter? Da bør du på en billig tur til Neo Chorio også ta en utflukt til Lara Beach.

Lara Beach, som ligger rundt en liten bukt omtrent 20 kilometer fra Neo Chorio, er helt uberørt og vill. Bortsett fra en parkeringsplass er det ingen turistfasiliteter der, og fordi veien dit er litt tungvinn er stranden ofte ganske øde. Det er også en strand som badegjestene ikke har helt for seg selv. Det er her havskilpadder hekker, og disse har så klart fortrinnsrett til stranden. Til tider vil derfor tilgangen til stranden være begrenset, på samme måte som det for eksempel ikke er lov å ta med parasoller og solsenger. Frivillige passer i hekkesesongen på stranden og skilpaddenes reir.

Hvis du ønsker å få mest mulig ut av turen til Neo Chorio, anbefaler vi at du leier en bil. Det mest praktiske er i de fleste tilfeller å bestille det med henting på ankomstflyplassen. Nærmeste flyplass er Pafos.

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Neo Chorio