Reiser til Miliou

Miliou er en av de minste landsbyene på Kypros med omtrent 80 faste innbyggere. Den ligger ca 25 kilometer fra Pafos på den vestligste delen av øya. Takket være flere vannkilder er Miliou omgitt av sitruslunder, mandeltrær og vingårder. Tidlig på våren er de blomstrende mandeltrærne et fantastisk syn, noe som gjør landsbyen til et yndet reisemål for turgåere og naturelskere.

Du kan imidlertid nyte de naturskjønne omgivelsene og den fredelige landsbyatmosfæren hele året. Flere av byens tradisjonelle kalksteinshus har blitt kjærlig restaurert og bidrar til stemningen. Reiser du til Miliou på sommerferie og trenger en forfriskende dukkert i Middelhavet, er det kun en 20-minutters kjøretur til strendene i Polis og Latsi.

I utkanten av Miliou ligger et Agii Anargyri-kloster fra 1600-tallet, som nå fungerer som et spahotell. Takket være de besøkende som de siste årene har begynt å reise både dit og til feriehus i resten av byen for å nyte de avslappende omgivelsene, finnes det også noen koselige tavernaer her hvor du kan se frem til god mat og lokale viner!

Utflukter og opplevelser

Selv om flertallet av byens innbyggere jobber i Pafos, er det også noen som har sitt daglige liv i Miliou og dyrker jordene rundt. Det betyr at du på reisen vil oppleve et langt mer autentisk landsbyliv her enn om du slår deg ned i en av de mer turistrike feriebyene langs kysten. Selvfølgelig er det ingenting i veien for å bruke Miliou som base for både sightseeing og strandturer.

Åsene rundt landsbyen inviterer til både fotturer og sykkelturer. Kanskje med en pause underveis på en vingård eller en taverna i en nabolandsby. Dersom du ikke klarer deg hele ferien uten litt shopping, er det kun 15 minutters kjøretur til Paphos. Her er det flere supermarkeder, butikker og et marked som kan dekke alle behov.

Du kan også velge å kjøre i motsatt retning til Polis, som også har et bredt utvalg av mindre supermarkeder. Reiser du til Miliou vil du sannsynligvis likevel passere Polis noen ganger på vei til stranden eller Akamas-halvøya. Hvis du liker uforstyrret natur, anbefales det på det sterkeste å ta en utflukt til halvøya. Det tar kun en halvtime å kjøre dit, og stedet har gode turstier med flott havutsikt.

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Miliou