Reiser til Latsi (Latchi) 

Latsi ligger på nordvestkysten av Kypros, nær den naturskjønne Akamas-halvøya, som har blitt utpekt som nasjonalpark. Den lille kystbyen Latsi, også kjent som Latchi, var for ikke så lenge siden bare en søvnig fiskerlandsby. I dag kan du fortsatt se lokale fiskere hente inn dagens fangst, men det er tur- og lystbåtene som fyller mesteparten av havna.

Nede ved den lille havnen kan du sette deg ned på en av de mange restaurantene med uteservering og nyte maten og utsikten over båtene som vugger i havna. Ikke overraskende er det spesielt fiskerettene som kan anbefales, men det er også mye annet på menyen. Det er forøvrig også et ganske fint utvalg av kafeer og barer like vest for havna. Her finner du en annen populær attraksjon i Latsi, den nesten 700 meter lange stranden.

Stranden er kjent for sitt klare og langgrunne vann som sakte blir dypere. Skal du ha med barn på ferie er det derfor et godt valg å bestille en billig reise til Latsi. Her får du ideelle forhold for å nyte noen avslappende dager med mye sol, strand og kvalitetstid sammen. Hvis du ikke vil bare vil sole deg på stranden, som består av sand og småstein, er det også gode muligheter for å drive med ulike vannsporter i Latsi. Det inkluderer alt fra snorkling i vannkanten til guidede dykketurer.

Eventyrlig ferie for hele familien

Midt på sommeren, som er den desidert mest populære tiden å reise til Latchi, er stranden og havet hovedattraksjonen. I havnen tilbyr mange lokale bedrifter båtturer til sjøgrotter og idylliske, bortgjemte strender. En uforglemmelig opplevelse for hele familien.

Imidlertid er det faktisk mye mer å ta seg til på land når du ferierer i dette hjørnet av Kypros. Vil du utforske litt av nærområdet, kan du for eksempel leie en sykkel eller en ATV i byen. Mindre enn 5 kilometer mot vest begynner nasjonalparken, som dekker Akamas-halvøya, hvor det også er mange muligheter for å gå tur langs stier med vakker utsikt over det asurblå Middelhavet. Av samme grunn er Latsi et reisemål som du også enkelt kan få mye ut av på våren eller sensommeren.

Det er en del kiosker og minimarkeder i Latsi, og hvis du ønsker mer shopping ligger den nærmeste byen med supermarkeder og et større utvalg av vanlige butikker i Polis kun 3 kilometer østover.

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Latsi (Latchi)