Reiser til Geroskipou

Geroskipou ligger ved kysten like sør for Pafos. I sentrum av byen står en vakker, greskortodoks kirke i byzantinsk stil, Agia Paraskevi, med sine fem kupler. Kirken fra 800-tallet, som er vakkert opplyst om kvelden, er vel og merke ikke den eneste atttraksjonen som bør oppleves i Geroskipou.

De fleste som reiser til Geroskipou lar seg tiltrekke av strendene, som varierer mellom klipper, gyllen sand og småstein. Det er gode fasiliteter i området og muligheter til å teste ut forskjellige former for vannsport, herunder paddleboard, snorkling, windsurfing og vannski. Det er ikke langt til barer og kafeer, der du og familien kan kjøpe kalde forfriskninger. 

Hvis du reiser til Geroskipou bør du absolutt besøke stranden, som er særdeles populær blant familier. Samtidig ligger det mange andre fornøyelser i området, for eksempel et badeland og minigolfbaner. Opplevelsene i Pafos ligger heller ikke langt unna, herunder spennende kulturskatter fra antikken, butikker og en stemningsfull markedshall som både barn og voksne kan bruke lang tid på å utforske.

Dere kan også se frem til flotte, kulinariske opplevelser. Både i Geroskipou og i Pafos ligger restauranter og kaféer som serverer mat fra nesten alle verdenshjørner, inkludert alt fra pizzeriaer og burgerbarer til mer tradisjonelle tavernaer med kypriotiske matretter på menyen.

Utfluktstips

Det er naturligvis ikke kun barnefamilier som har lagt sitt elsk på Geroskipou; resturantlivet, severdighetene og golfbanene i området gjør også Geroskipou til et yndet reisemål blant feriegjester uten barn. De fristende strendene betyr naturligvis at de fleste reiser hit om sommeren for å nyte en avslappende badeferie, men Geroskipou er også en fantastisk feriedestinasjon på våren og sensommeren. 

Det er mulig å delta på guidede utflukter, men hvis du ønsker å utforske Kypros i ditt eget tempo, er det naturlig å bestille en leiebil hjemmefra sammen med resten av reisen. Det er også gode bussforbindelser i området, men med din egen bil kan du enklere dra på egne eventyr og oppleve de mange små, ukjente perlene som Kypros skjuler, inkludert små landsbyer, oldtidsruiner og skjønne strender.

Det tar kun 20 minutter å kjøre fra Paphos International Airport (PFO) til Geroskipou.

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Geroskipou