Reiser til Agios Tychonas

Agios Tychonas ligger på den populære sørkysten av Kypros like øst for Limassol. Den opprinnelige landsbyen ligger litt tilbaketrukket oppe i åsene, mens de mer moderne hotellene først og fremst er beliggende lenger ned i nærheten av havet og de innbydende strendene.

Nede langs kystveien og den smale promenaden som går like bak strendene, finner du i tillegg til hotellene en hel rekke restauranter, kafeer og barer. Her er det mye å velge mellom, og noe for stort sett enhver smak. Det samme kan sies om strendene. De er blant de beste på hele øya, og selv om de syder av liv midt på sommeren, er de perfekte for en avslappende strandferie.

Reiser du til Agios Tychonas for å nyte en ferie med sol, strand og god mat, så har du alt du trenger innen rekkevidde. Ikke overraskende er dette et reisemål som tiltrekker seg barnefamilier, par og enslige.

Det er mye å ta seg til i Agios Tychonas. Først og fremst kan du drive med mange forskjellige typer vannsport med alt fra dykking til vannski, og du finner også steder som tilbyr undervisning hvis du er nybegynner. Har du lyst på en daglig joggetur er strandpromenaden perfekt tidlig på morgenen før det blir for varmt. På slutten av dagen er det mange som også tar seg en tur hit for å nyte solnedgangen.

Utfluktstips

Det er ikke til å komme unna at Agios Tychonas i dag er svært preget av turisme, spesielt i den nye bydelen nærmest kysten. Det er imidlertid fortsatt mye som minner en om at folk har bodd her lenge før noen tenkte på å reise til Agios Tychonas på ferie. Oppe i selve bygda kan du dermed se vakre gamle kirker og tradisjonelle, rustikke hus med røde tegltak. Her oppe kan du nyte et mer autentisk, gresk landsbyliv og møte lokalbefolkningen på noen koselige tavernaer.

Er du historisk interessert bør du selvsagt også besøke ruinbyen Amathus i utkanten av Agios Tychonas. Den ble grunnlagt rundt år 1500 f.Kr. av fønikerne. Her pågår det fortsatt arkeologiske utgravninger, og flere av funnene kan sees på museet i Limassol. Dette og resten av severdighetene i den større nabobyen kan du enkelt utforske, da det kun er en kort busstur inn til det gamle sentrum av Limassol hvor det også er mange butikker og restauranter.

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Agios Tychonas