Reiser til Hvar

Øya Hvar har lenge vært et populært reisemål. Mange av feriegjestene kommer tilbake år etter år på grunn av et vidunderlig klima, naturskjønne omgivelser og maleriske små landsbyer.

Øya Hvar tilbyr et vidunderlig klima, naturskjønne omgivelser og maleriske små landsbyer.

Øya Hvar har lenge vært et populært reisemål. Mange av feriegjestene kommer tilbake år etter år på grunn av et vidunderlig klima, naturskjønne omgivelser og maleriske små landsbyer. I tillegg møter gjestene en avslappet atmosfære.

Øya omgis av krystallklart vann og vakker frodig natur. En fjellkjede deler øya i en nordlig og en sørlig del. I nord ligger små jordbrukslapper hvor det blir dyrket alt fra blomster til grønnsaker og oliven. I sør ligger det store vindistrikter hvor vinrankene står tett i tett oppover fjellsidene. Herfra produseres det både hvite og røde viner.

Den største landsbyen på øya, Hvar by kan bli ganske hektisk i høysesongen. Liker du roligere omgivelser så finnes det flere små malerisk landsbyer på Hvar. Øya har en rik historie og er viktig for den kroatiske kulturhistorien. Blant annet ble det første europeiske teateret bygget og drevet i Stari Grad i 1612. Du tar deg lett fram på øya enten du velger offentlig transport eller leier deg sykkel eller bil.

PÅ Hvar finner du enkelt en hel liten badebukt for deg selv. Strendene er ofte av småstein og flere ligger med små klippeodder hvor du både kan bade ved hjelp av badetrapper eller hoppe uti fra klippeavsatser.

Ønsker du å dra på utflukt, er det en opplevelse å ta en båttur ut i skjærgården. Det fins mye å oppdage på Hvar og bra muligheter til dykking, surfing og seiling i den vakre skjærgården.

Man kommer til øya med båt fra havnen i Split, og turen tar ca. 1,5 time. Fra flyplassen tar det ca. 30-45 minutter med buss.

Reiser til Kroatia

Les mer om Kroatia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kroatia her

Hoteller i Hvar

Populære hoteller i Hvar

Kroatia, Dalmatia, Hvar by
9,0
Fantastisk
27 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 84 km
  • Nærmeste strand: ca. 900 m
  • Internettilgang / WiFi
Kroatia, Dalmatia, Jelsa
9,7
Fantastisk
114 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 78 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Internettilgang / WiFi
Kroatia, Dalmatia, Hvar by
9,8
Fantastisk
176 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 87 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Internettilgang / WiFi