Reiser til Opatija

Opatija er en perle ved Adriaterhavet nord i Kroatia. Her kan du nyte elegant strandliv, vakre parker og historiske severdigheter. Bestill en billig reise til Opatija med Solfaktor!

Opatija som reisemål

Opatija er en by beliggende i Kvarnerbukta ved Adriaterhavet, nord i Kroatia. Geografisk sett er Opatija en del av halvøya Istria. Opatija er et ettertraktet reisemål som inviterer til flott strandliv og en 12 kilometer lang strandpromenade. Byen byr også på historiske steder og smakfulle matopplevelser. Hele familien vil trives på ferie i Opatija!

Attraksjoner og aktiviteter i Opatija

Opatija tilbyr en god blanding av attraksjoner og aktiviteter for hele familien. En av de mest populære aktivitetene er en spasertur langs den lange Lungomare-promenaden. Det gir praktfull utsikt over Adriaterhavet og tar deg forbi vakre parker og historiske bygninger.  Her finner du også et av de største turiststedene i byen. Statuen som kalles "Jomfru med måke" og som er en ikonisk skulptur som symboliserer Opatija.

Istria har en lang historie og rekke historiske severdigheter å by på. Med en tur til Porec kan du besøke den kjente attraksjonen Euphrasius-basilikaen, som står på UNESCO-verdensarvliste. Attraksjonen skilter med sin spesielle mosaikk fra bysantinsk tid og en imponerende arkitektur. Et besøk til Rovinj byr på imponerende attraksjoner. Den mest ikoniske attraksjonen er St. Euphemia-katedralen med sitt 57 meter høye kirketårn fra 1600-tallet som gir panoramautsikt over byen og havet. I Pula finner du det ikoniske landemerke som er det velbevarte romerske amfiteateret, kjent som Paula Arena, hvor du kan utforske antikkens historie og kultur.

Strandlivet i Opatija tiltrekker seg også mange turister. En av de mest populære strendene i byen er Slatina Beach med klart vann og nydelig utsikt over Kvarnerbukta. Her finner du komfortable solsenger, parasoller til leie, vannsportaktiviteter som dykking og seiling og strandbarer og restauranter i nærheten. Lido Beach er en annen flott strand som ligger like ved sentrum av Opatija og tilbyr en blanding av steinstrand og betongplattformer som inviterer til rolig sol- og badeliv. 

Ta en tur til Park Angiolina som er en botanisk hage med et mangfold av eksotiske planter, eller utforsk St. James-kirken som er en arkitektonisk perle med vakre glassmalerier. Ønsker du å virkelig slappe av kan du besøke noen av byens spa- og velværesentre. Det er også verdt å utforske nærliggende øyer og byer som Rijeka og Krk på dagstur.

Når er det best å reise til Opatija?

Det er flest turister som besøker Opatija på sommeren mellom juni og august. Dette er høysesongen i Kroatia hvor du kan forvente høye temperaturer på rundt 25-30 grader og det er ideelt for å nyte strandlivet langs Adriaterhavet. Det er også gode muligheter å besøke Opatija på våren og høsten, spesielt om du ønsker å styre unna de største folkemengdene. I disse periodene kan du oppleve behagelig vær med milde temperaturer og det er fortsatt muligheter for sol og bad.

Matopplevelser og uteliv i Opatija

Du kan glede deg over smakfulle matopplevelser på ferie i Opatija. Her finner du et bredt utvalg av restauranter og spisesteder som serverer både autentiske kroatiske retter og internasjonale delikatesser. Med sin beliggenhet ved havet er det flere steder som serverer ferske fangst fra Adriaterhavet som tilberedes på ulike måter. Regionen Istria er kjent for trøfler, velsmakende skinker, oster og olivenolje og i Opatija vil du kunne oppleve denne rike kulinariske scenen. Det er også verdt å nevne at Opatija sitt vinutvalg er imponerende og du kan forvente å smake utsøkte lokale viner som passer perfekt til måltidet.

Et annen opplevelse er de lokale markedene i Medulin. Her kan du smake og kjøpe ferske produkter som ost, olivenolje, honning og vin.

Utelivet i Opatija er variert og tilbyr noe for enhver smak. Her kan du nyte forfriskende drinker på hyggelige barer eller besøke nattklubber med en mer livlig atmosfære som lar deg danse deg inn i natten.

Fly og hotell i Opatija

Å komme seg til Opatija fra Norge er enkelt. Fra Oslo Gardermoen kan du enten fly til Pula flyplass (PUY) eller til Rijeka flyplass (RJK) og flyturen tar ca 2 timer og 50 minutter.
Rijeka flyplass er den nærmeste av flyplassene. Den enkleste måten å komme seg herfra til Opatija er å ta en taxi og turen tar omtrent 40 minutter. Du kan også ta buss til Opatija fra Rijeka flyplass som er et rimeligere alternativ, men merk at det krever et bussbytte i Rijeka sentrum. Ønsker du mer frihet til å utforske halvøya Istria i eget tempo kan du vurdere leiebil.

Det er mange gode overnattingsalternativer i Opatija. Her finner du både sjarmerende ferieleiligheter, store all-inclusive hotell og mindre gjestgiveri. Du velger om du ønsker å bestille fly og hotell separat eller bestille en pakkereise med fly, hotell og eventuelt leiebil inkludert. Uansett hva dine preferanser er kan Solfaktor hjelpe deg å finne det beste alternativet for din ferie til Opatija og Kroatia!

Reiser til Kroatia

Les mer om Kroatia og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kroatia her

Hoteller i Opatija

Populære hoteller i Opatija

Kroatia, Det sentrale Kroatia, Opatija
9,3
Fantastisk
731 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kroatia, Det sentrale Kroatia, Opatija
8,8
Meget bra
690 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 30 m
  • Internettilgang / WiFi
Kroatia, Det sentrale Kroatia, Opatija
9,1
Fantastisk
2316 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 40 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Internettilgang / WiFi